Home Nieuws Luchtontvochtiger Delonghi Gree Fral kopen Vochtbestrijding
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtontvochtiger Delonghi Gree Fral kopen Vochtbestrijding

AIRSAIN VOOR UW LUCHTONTVOCHTIGER!

Heb ik te veel vocht in huis?

Is de relatieve vochtigheid meer dan 60% of ruikt het muf of bedompt? In veel huizen komen vochtproblemen voor, vooral in het voor- en najaar als er veel regen valt, maar ook in de zomer. Kantoren, woningen, kelders en garages worden droger door vocht defintief te verwijderen. Een luchtontvochtiger helpt om dit probleem op te lossen.

Luchtontvochtiger voor vochtbestrijding

De werking van een luchtontvochtiger lijkt op de werking van een airco, deze halen beiden vocht uit de lucht. Een luchtontvochtiger condenseert het vocht uit de lucht.Het principe van werking is voor de meeste luchtontvochtigers hetzelfde, behalve de hoeveelheid vocht verwijdering uit de lucht. De capaciteit wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid water die binnen 24 uur uit de lucht wordt gehaald. Voor huishoudelijk gebruik halen luchtontvochtigers met een kleine capaciteit 10 liter, met een gemiddelde capaciteit 15 liter en met een grote capaciteit 20 liter water per dag uit de lucht. Algemeen wordt aanbevolen een luchtontvochtiger te selecteren met een grotere capciteit dan strikt nodig is, omdat grotere luchtontvochtigers sneller vocht uit de lucht halen en daardoor efficiënter zijn. Een kleine ontvochtiger is welliswaar goedkoper, maar is meestal duurder in gebruik.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een luchtontvochtiger?

Waar op te letten bij aanschaf van een luchtontvochtiger:

  • Is de luchtontvochtiger makkelijk verplaatsbaar
  • Is het waterreservoir makkelijk schoon te maken en leeg te maken?
  • Aan / uit schakelaar, hygrostaat analoog of digitaal?
  • Werkingsbereik temperatuur
  • Energieverbruik

De meeste ontvochtigers hebben wielen voor het verplaatsen, een snoer van 2 meter, een reservoir of een permanente afvoer, stoppen automtisch bij een vol reservoir of bij het bereiken van de ingestelde relatieve vochtigheid. Daarnaast is het belangrijk om het reservoir tijdig leeg te maken om de groei van schimmels en bacteriën te voorkomen (stilstaand water). Eventueel aanwezige filters moet regelmatig worden schoongemaakt met een stofzuiger en / of worden gewassen.

AirSain deskundig in vochtbestrijding en gezonde lucht

Laat u direct en vrijblijvend adviseren door AirSain. Onze adviseurs bespreken met u de mogelijkheden en oplossingen voor uw specifieke situatie.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen