Luchtontvochtigers Badkamer

Sorteer op:

Een vochtige badkamer is te herkennen aan schimmels op wanden en plafonds, en condens op ramen en spiegels. Schimmels in uw badkamer zijn ongezond. Het onderstreept het belang van luchtontvochtiging voor behoudt van een droge badkamer.

Speciaal voor gebruik in badkamers zijn onderstaande luchtontvochtigers met IP-vochtbescherming uitgevoerd.


Lees meer

Onvoldoende ventilatie in badkamers: luchtontvochtiging helpt!

Om schimmel in de badkamer te voorkomen is goede ventilatie belangrijk. In de praktijk is zelden sprake van voldoende ventilatie in badkamers. De badkamerventilator heeft onvoldoende capaciteit en ramen zijn lang niet altijd aanwezig. Luchtontvochtigers verlagen de luchtvochtigheid in alle gevallen. Ook als er niet voldoende ventilatie is, of als ramen ontbreken of gesloten blijven. Een goede luchtontvochtiger in de badkamer voorkomt schimmel en condens in uw badkamer. Iedereen in het gezin blijft beschermd tegen blootstelling aan schimmels wanneer u de luchtontvochtiger inschakelt na het douchen of het nemen van een bad.

Luchtontvochtigers met IP-vochtbescherming

Een luchtontvochtiger plaatst u in een hoek van de badkamer of tegen een wand. Let erop dat hij niet direct in de nabijheid van een doucheruimte of bad komt te staan. Overmatige blootstelling aan water kan een elektrisch apparaat schaden en gevaarlijke situaties veroorzaken. Speciaal voor waterrijke toepassingen zijn er luchtontvochtigers met een specifieke vochtbeveiliging ontwikkeld, bijvoorbeeld IP-X4. De codering geeft de mate van vochtbestendigheid aan. Badkamer ontvochtigers met IP-X4 vochtbescherming zijn bestand tegen vallende waterdruppels, ze zijn plensdicht uitgevoerd. Dit betekent dat dit type luchtontvochtiger beter bestand is tegen blootstelling in een waterrijke omgeving. Deze luchtontvochtigers plaatst u gerust in uw badkamer. Het advies blijft, plaats het apparaat buiten het bereik van direct water.

De juiste badkamer luchtontvochtiger kiezen

Houd bij het kiezen van de juiste badkamer luchtontvochtiger rekening met de grootte van de badkamer. Kies liever een model met een hogere capaciteit omdat hij in een ruimte komt te staan waar vocht rechtstreeks in de lucht wordt gebracht. Badkamers zijn de meest vochtige ruimtes in woningen. Een goede badkamer luchtontvochtiger houdt de ruimte probleemloos droog.

Ga na welke eisen u aan de besturing stelt. Een ingebouwde timer kan handig zijn, of misschien heeft besturing via WiFi uw voorkeur. Een energiezuinige badkamer ontvochtiger zal altijd de voorkeur genieten. Wij bieden u modellen met een uitgekiende balans tussen ontvochtigingscapaciteit en energieverbruik.

Luchtontvochtigers met een laag geluidsniveau drogen op stille wijze uw badkamer. Dit is extra belangrijk als de badkamer aan slaapkamers grenst.

Gebruik van een afvoerslang

Een mobiele luchtontvochtiger is standaard uitgevoerd met een waterreservoir. De uitneembare watertank is handmatig te legen. Als het waterreservoir vol is, schakelt de luchtontvochtiger vanzelf uit zodat het reservoir niet overloopt. Na legen, plaatst u het waterreservoir terug en de ontvochtiger hervat zijn werking.

De luchtontvochtiger aansluiten op een vaste afvoer is met de meeste modellen ook mogelijk. Een afvoerslang is bijgeleverd of is los te bestellen. Door het aansluiten van de luchtontvochtiger op een vast afvoerpunt in uw badkamer kan het apparaat doorlopend functioneren zonder legen van het waterreservoir.

Badkamer