Home Luchtkwaliteit Luchtvervuiling Luchtreiniger brengt frisse lucht door hepa filters en ionisatie
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtreiniger brengt frisse lucht door hepa filters en ionisatie

AIRSAIN VOOR UW LUCHTREINIGER, IONISATOR EN HEPA FILTERS!

Luchtreiniger met HEPA filter

De diverse typen luchtreinigers hebben verschillende werkingsprincipes. De meest gebruikte luchtreiniger maakt gebruik van HEPA filters. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air filter. Letterlijk vertaald wil dit zeggen: een hoog efficiënte filter voor deeltjes in de lucht. Luchtreiniging door gebruik van HEPA filters maakt de lucht vrij van allergenen. Met name astma- en allergiepatiënten hebben veel baat bij het gebruik van een dergelijke luchtreiniger. Een luchtreiniger die is voorzien van HEPA filters verwijderen ook zeer effectief schimmels en bacteriën uit de lucht. Bij Airsain vindt u een ruim assortiment luchtreinigers met hepa filters.

Losse HEPA filters voor luchtreinigers

AirSain is tevens leverancier van HEPA filters voor luchtreinigers. Filtersets voor luchtreinigers van o.a. Sharp, Blueair, Daikin, Camfil, Winix, Coway, Delonghi, Boneco, Meaco, Stadler Form en Sanyo zijn direct leverbaar.

Moderne luchtreinigers geschikt voor automatische luchtreiniging

Een luchtreiniger bevat doorgaans meerdere technieken voor luchtzuivering. Voor verschillende vormen van luchtverontreinigingen is dan een optimaal zuiveringsmechanisme ingebouwd. Dit maakt een dergelijke luchtreiniger een technologisch hoogwaardig product. Door toepassing van diverse meet- en regelsystemen is een goede luchtreiniger zelfregulerend. Dit wil zeggen dat afhankelijk van de luchtkwaliteit de intensiteit van luchtreiniging automatisch wordt aangepast. Indien sprake is van sterk vervuilde lucht, schakelt de luchtreiniger automatisch naar de meest krachtige luchtzuivering. De luchtreiniger reguleert de luchtkwaliteit zonder dat u er omkijken naar heeft.

Elektrostatische luchtreinigers: luchtreiniging door ionisatie

Een elektrostatische luchtreiniger zuivert de lucht door het vrijgeven van een ioniserende luchtstroom. Luchtverontreinigingen worden door de binding met negatieve ionen onschadelijk gemaakt. Deze gebonden luchtverontreinigingen slaan neer op een "vangadapter" in de luchtreiniger.

Luchtreinigers met luchtbevochtiging

Naast luchtreiniging heeft ook luchtbevochtiging een grote bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Een luchtreiniger is daarom steeds vaker voorzien van een bevochtigingsfunctie. Na luchtzuivering wordt door een dergelijke luchtreiniger vocht aan de lucht toegevoegd. Hierdoor zorgt dit type luchtreiniger dat slijmvliezen in neus, mond en keel niet uitdrogen. U zal minder last ervaren van droge en/of branderige ogen, neusverstopping en geïrriteerde luchtwegen.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen