Home Luchtkwaliteit Allergie Luchtreinigers AirSain voor schone lucht in huis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtreinigers AirSain voor schone lucht in huis

AIRSAIN VOOR UW LUCHTREINIGER EN IONISATOR!

Snel schone lucht in huis met een luchtreiniger!

Goede luchtkwaliteit in huis is belangrijk

De sfeer in huis moet aanvoelen als een warm deken. We besteden zeer veel aandacht aan onze leefomgeving. We maken van onze woning een warm thuis door het nemen van een bepaald interieur en aanschaffen van aansprekende voorwerpen zoals schilderijen en accessoires, maar ook kamerplanten in sierlijke potten. Materialistisch gezien zijn we in staat een huis heerlijk comfortabel te maken.

Waar we in eerste instantie geen invloed op hebben is de luchtkwaliteit in de woning, tenminste dat denkt men. De luchtkwaliteit kan om uiteenlopende redenen niet gezond zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van drukke autowegen, industrieterreinen en grote vervuilende bedrijven in de omgeving. Schone lucht in huis is niet altijd vanzelfsprekend. Naast steden hebben ook kleine dorpen en middelgrote gemeenten last van grote verkeersdrukte waardoor de concentratie verontreinigingen in de lucht hoog is.

Lucht in huis schoon of juist vies?

Frisse lucht in huis is niet vanzelfsprekend. De lucht in de omgeving van de woning kan bijvoorbeeld hoge concentraties fijnstof bevatten dat afkomstig is van gemotoriseerd verkeer. De comfortabel ingerichte woning is op het oog perfect, maar de bewoners kunnen veel last hebben van gezondheidsklachten als gevolg van vuile lucht. De lucht in huis is niet altijd zo schoon als dat men denkt. Door de genoemde invloeden van buitenaf komt niet altijd frisse lucht in huis tijdens ventileren.

Of lucht in huis al dan niet schoon is, wordt ook sterk beïnvloedt door de bewoners en de eventuele aanwezigheid van huisdieren. Onvoldoende ventilatie veroorzaakt onvoldoende aanvoer van frisse lucht. Ondanks de matige luchtkwaliteit in de omgeving van de woning dient een huis goed te worden geventileerd.

Ventilatie voor aanvoer van schone lucht en afvoer van verontreinigingen

Zeker de aanvoer van schone, verse lucht is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is de afvoer van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Bij onvoldoende ventilatie in huis worden hoge concentraties gemeten van kooldioxide (CO2), koolmonoxide (CO) en andere gassen die vrijkomen bij verbranding van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Tijdens de verbranding van hout in een open haard of houtkachel komen ongemerkt veel roetdeeltjes in de lucht terecht.

Stank in huis en onfrisse geuren

De aanwezigheid van huisdieren kan ook leiden tot onaangename geuren in huis. Een natte vacht, uitwerpselen en urine hebben een penetrante, doordringende geur. Misschien merkt uzelf de onaangename geuren in huis niet meer op, maar bezoekers vaak wel. Bezitters van huisdieren merken niet altijd dat de lucht in huis niet schoon en fris is. Bovendien ontstaat door de toename van huidschilfers van huisdieren een aangenaam leefklimaat voor de huisstofmijt.

Allergie voor huisstofmijt in huis

De uitwerpselen van de huisstofmijt behoort voor een grote groep mensen tot de groep allergenen. Allergenen zijn stoffen waarvoor een persoon een overgevoeligheid heeft en stoffen die allergische reacties oproepen. Vooral voor deze groep mensen is schone lucht in huis van groot belang. Schone, frisse lucht voorkomt of verminderd onder andere benauwdheidsklachten, keelpijn en een verstopte neus of juist een loopneus.

Veel mensen zijn allergisch voor de uitwerpselen van de huisstofmijt. Huisstofmijten zijn microscopisch kleine spinnetjes die houden van een vochtige en warme omgeving. Deze beide omstandigheden zijn in huis onder andere terug te vinden in beddengoed, gestoffeerde meubelen, kussens en vloerbedekking. Het is niet voor niets dat mensen met een allergie voor huisstofmijt geadviseerd worden om het huis te saneren. Met saneren wordt bedoeld het verwijderen van materialen die aangenaam zijn voor de groei van huisstofmijten. Allergiehoezen voor matrassen en kussens, harde vloeren en lederen meubelen zijn enkele oplossingen voor allergiepatiënten om in huis gezonde lucht te behouden. Gezonde lucht in huis is zoveel mogelijk vrij van allergenen van de huisstofmijt.

Luchtreinigers verwijderen stank, onfrisse geuren en allergenen uit huis

Voortaan weer frisse lucht in huis en allergieklachten verminderen? Een goede luchtreiniger verwijdert onder andere huisstofmijt, sigarettenrook en stuifmeel. Bovendien verwijdert een moderne luchtreiniger ook kwalijke geuren uit huis. Schone lucht in huis is dichterbij dan u denkt! Bekijk het riante assortiment luchtreinigers en vindt uw geschikte type luchtreiniging.

AirSain heeft een riant assortiment luchtreinigers van diverse merken zoals Blueair, Daikin, Sharp, Sanyo, LightAir Ionflow, DeLonghi, Stadler Form, Coway, Winix, LifaAir, Stylies, Airbutler, Venta, Camfil, Jonix, Boneco, Meaco, Stadler Form en Sanyo

AirSain voor uw luchtreiniger, luchtwasser en ionisator

U heeft snel uw ideale type luchtreiniger in huis!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen