Home Nieuws Luchtreinigers voor schone lucht

Luchtreinigers voor schone lucht

AIRSAIN VOOR UW LUCHTREINIGER, IONISATOR EN HEPA FILTERS!

Een luchtreiniger kopen, welke luchtreiniger is geschikt?

Zijn we ons bewust hoe slecht het vaak is gesteld met de luchtkwaliteit?

Inmiddels wordt deze bewustwording gelukkig steeds zichtbaarder. De vraag naar een luchtreiniger voor schone lucht is de afgelopen jaren explosief gestegen.

Veel bekende fabrikanten begonnen reeds vele jaren terug met het ontwikkelen van luchtreinigers. De meest vooraanstaande merken zijn: DAIKIN en SHARP. Iedere luchtreiniger die door deze fabrikanten wordt geassembleerd voldoet aan alle mogelijke voorschriften, wetgevingen en keurmerken.

Alvorens met een model de markt te benaderen wordt ieder nieuw type luchtreiniger onderworpen aan zeer strenge testen.

Diverse prominente laboratoria en universiteiten worden hiervoor benaderd om onderzoek te doen naar de effectiviteit van luchtreinging van de specifieke luchtreiniger.

Functie van een luchtreiniger, filters en ionisatie

Op een doeltreffende manier wordt in een zo kort mogelijk tijdsbestek de hoeveelheid vuildeeltjes uit de aanwezige lucht onttrokken. Deze vuildeeltjes worden vaak allergenen genoemd. Hierbij kunnen we denken aan: (micro) fijnstof, pollen, vluchtige organisch stoffen, geuren, maar ook virussen en bacteriën.

Ieder type luchtreiniger heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken en toepassings-mogelijkheden. Naast het standaard ingebouwde ionisatie-proces zal een goede luchtreiniger ook voorzien zijn van een uitgebreide filtertechniek.

Het principe van recirculeren is uitermate belangrijk bij dit proces van luchtreiniging. Vaak wordt de term luchtdebiet gebruikt, waarmee bedoelt wordt de hoeveelheid lucht die door het apparaat heen wordt geblazen per uur.

Luchtreinigers kopen, wie koopt een luchtreiniger?

Ofschoon goede luchtkwaliteit een niet tastbaar fenomeen is, worden er veel luchtreinigers uit preventieve overwegingen aangeschaft. Juist die personen die zich meer dan gemiddeld bezig houden met een gezonde life-style vinden een goede luchtreiniger zeer essentieel.

Veel woon- en slaapkamers, alsook werkplekken zoals kantoor en praktijkruimtes zijn voorzien van een luchtreiniger. Vaak zijn allergische reacties die leiden tot astmatische -bronchitus gerelateerde klachten voldoende aanleiding voor het stellen van de vraag of men niet eerder een luchtreiniger had moeten aanschaffen en dus deze problemen had kunnen voorkomen. Uiteraard is het nooit te laat. Ook voor reeds aanwezige (zeer) serieuze gezondheidsklachten is een luchtreiniger een opperbest redmiddel.

Een goede luchtkwaliteit in huis of op kantoor dat het leefklimaat aangenamer maakt, verhoogt het welzijn!

Luchtreinigers voor de horeca

Zeer actueel is ook de interesse voor een luchtreiniger vanuit de horeca. De nieuwe rookwet geeft veel duidelijkheid over het roken in afgesloten ruimtes in hotels en restaurants. Een afgesloten ruimte voorzien van een luchtreiniger met één afsluitbare deur is voldoende.

Filters van luchtreinigers vervangen, hoe vaak?

Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van vervuilingsgraad van de lucht. Onder normale gemiddelde omstandigheden is het vervangen van de filter(s) een handeling die afhankelijk van het type luchtreiniger eens per 6-12 of 18 maanden dient te gebeuren. Wel wordt er door fabrikanten geadviseerd om dit tijdig te doen om zo continue de waarborg te houden dat de schone lucht die uit de luchtreiniger wordt geblazen daadwerkelijk schoon is.

Wat is het geluidsniveau van een luchtreiniger?

Het geluid van een ventilator die lucht verplaatst wordt door iedereen persoonlijk anders ervaren. Uitgaande van de automatisch instelling (standaard aanwezig op de meer geavanceerde luchtreiniger) kunnen we dit niveau bestempelen als nihil tot geluidsloos.

Alleen wanneer er een hogere ventilator- of een aanwezige turbostand wordt ingeschakeld is het apparaat hoorbaar, maar wordt vaak niet als storend ervaren.

Luchtreiniging in een afgesloten ruimte

Moet de ruimte eigenlijk afgesloten zijn als er een luchtreiniger wordt gebruikt? Natuurlijke ventilatie blijft wenselijk, maar het ruimschoots en `wagenwijd`open laten staan van ramen en deuren zal ervoor zorgen dat het reinigings-resultaat nadelig wordt beïnvloed.
 

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen