Home Luchtkwaliteit Kantoor Luchtvochtigheid en temperatuur
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtvochtigheid en temperatuur

Warm, vochtig, klam, bedompt, koud, droog, muf?

Oplossingen voor een aangenaam binnenklimaat!

Luchtvochtigheid en temperatuur buiten en binnen

In een aangenaam binnenklimaat bedraagt de temperatuur omstreeks 20 - 22°C en ligt de luchtvochtigheid nabij 50%. Hoe hoog de waarden voor luchtvochtigheid en temperatuur in het binnenmilieu zijn wordt voornamelijk bepaald door de weersomstandigheden en het klimaat. Nederland en België grenzen aan de Noordzee waardoor er sprake is van een zeeklimaat. De lucht is een groot deel van het jaar vochtig en dit resulteert ook in een hogere vochtigheidsgraad in het binnenklimaat. De temperatuur is daarentegen meestal gematigd.

Luchtvochtigheid en temperatuur hoog?

De luchtvochtigheid en temperatuur in huis of op de werkplek zijn ondanks het gematigde klimaat niet altijd hetzelfde. Bij warm weer stijgt vanzelfsprekend de temperatuur, maar vaak ook de luchtvochtigheid. Warme lucht kan immers meer vocht bevatten dan koude lucht. Wanneer vanuit het Westen vochtige lucht wordt aangevoerd zal de vochtigheidsgraad nog verder stijgen.

Luchtvochtigheid en temperatuur laag?

Bij koude weersomstandigheden daalt de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Door het gebruik van de verwarming in huis wordt het binnenmilieu aangenaam warm, maar wordt de lucht ook droger. De luchtvochtigheid wordt alsmaar lager wanneer de koude weersomstandigheden aanhouden.

Luchtvochtigheid en temperatuur meten

Een hoge luchtvochtigheid of juist een lage luchtvochtigheid? Hoe hoog is de temperatuur? Een aangenaam, gezond binnenmilieu verkrijgen start met het meten van de luchtvochtigheid en temperatuur. De meeste hygrometers -luchtvochtigheidsmeters- zijn voorzien van een thermometer zodat één meetinstrument volstaat voor het verrichten van de metingen. Op het moment dat er inzicht is in de omstandigheden in huis, kantoor of ander type gebouw, kunnen er passende maatregelen worden genomen om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren.

Luchtvochtigheid en temperatuur verhogen of verlagen

AirSain heeft stekkerklare oplossingen voor een aangenamer binnenmilieu. Is de vochtigheidsgraad hoog? Heeft u last van condens in huis en zijn de omstandigheden klam en bedompt? Voor het verwijderen van vocht kunt u het gebruik van een ontvochtiger overwegen.

Is de luchtvochtigheid laag? Heeft u last van droge lucht in huis of kantoor? Luchtbevochtigers verhogen de luchtvochtigheid snel.

AirSain biedt ook tal van oplossingen voor het verkrijgen van een aangename temperatuur in het binnenklimaat. U heeft keuze uit een ruim assortiment airconditioners voor comfortabel koelen. Indien de airco voorzien is van een warmtepomp kan deze ook als verwarming dienen. Tevens vindt u bij AirSain een ruim aanbod mobiele airconditioners en diverse elektrische kachels voor mobiel bijverwarmen.

AirSain voor een ideale luchtvochtigheid en temperatuur!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen