Home Luchtkwaliteit Vochtprobleem Luchtvochtigheid in huis te hoog Vocht verwijderen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtvochtigheid in huis te hoog Vocht verwijderen

AirSain Uw leverancier van Fral luchtontvochtigers

Vocht in huis snel verwijderen

Bij een hoge luchtvochtigheid in huis past een duidelijk advies: vocht verwijderen. Om vochtproblemen zoals schimmel, condens, houtrot en stank te voorkomen dient het vochtgehalte in huis te worden verlaagd als de luchtvochtigheid te hoog is. Een hoge luchtvochtigheid in huis kan slechts in een enkele ruimte voorkomen. Dit zien we vaak in een badkamer of wasruimte. Het hoge vochtgehalte in de lucht ontstaat door het nemen van een douche of het drogen van wasgoed. In deze voorbeelden volstaat het om enkel de badkamer of wasruimte te ontvochtigen. In de rest van het huis is de luchtvochtigheid misschien niet verhoogd.

In veel huizen wordt de hoge luchtvochtigheid veroorzaakt door de ligging en constructie van de woning. In bosrijke en waterrijke gebieden zijn huizen vaak vochtig. Als een woning op vochtige ondergrond is gebouwd, zal sneller een hoge luchtvochtigheid in het hele huis gemeten worden. Ook de kwaliteit van het huis heeft een belangrijke invloed op het vochtgehalte in het binnenklimaat. De luchtvochtigheid is vaak hoog in slecht geïsoleerde woningen. Vochtige muren en optrekkend vocht veroorzaken een hogere luchtvochtigheid in huis. Op enkelglas ramen ontstaat snel condensatie. Het condensvocht tast de kozijnen snel aan.

Om vochtproblemen als gevolg van een hoge luchtvochtigheid te voorkomen is het belangrijk om voortdurend vocht uit huis te verwijderen. Een luchtdroger verwijdert 24 uren per dag de benodigde hoeveelheid vocht uit huis. Als alleen sprake is van een hoge luchtvochtigheid in een afzonderlijke ruimte in huis volstaat het om de luchtontvochtiger enkele uren te laten ontvochtigen. Tijdens het drogen van wasgoed of na het nemen van een douche of bad verwijdert een ontvochtiger direct het vrijgekomen vocht. Na enkele uren kan de ontvochtiger probleemloos worden uitgeschakeld. Indien de luchtontvochtiger voorzien is van een hygrostaat schakelt deze automatisch uit bij het bereiken van een vooraf ingestelde luchtvochtigheid.

Luchtvochtigheid in huis verlagen met Fral luchtdrogers

Speciaal voor luchtontvochtiging in huis heeft u bij AirSain keuze uit een aantal Fral luchtontvochtigers. Voor het verlagen van de luchtvochtigheid in een slaapkamer, wasruimte of keuken volstaat doorgaans een kleine luchtdroger zoals Fral DryCompact of Fral DryBasic. Deze compacte luchtontvochtigers hebben een maximale ontvochtigingscapaciteit van respectievelijk 12 liter per dag en 18,5 liter per dag.

Voor het verlagen van de luchtvochtigheid in grotere ruimtes zoals een riante woonkamer of souterrain zijn de luchtontvochtigers Fral Flipper Dry 300 en Fral Flipper Dry 400 uiterst geschikt. Stijlvolle luchtontvochtigers met een stille werking. Fral Flipper Dry 300 is tevens leverbaar met verwarming. De ontvochtigers verwijderen respectievelijk 19 liter vocht per dag en 24 liter vocht per dag uit huis.

Vocht verwijderen in zwembad, schuur, garage, loods, bedrijfsruimte

Ook voor het voorkomen van een hoge luchtvochtigheid in bijgebouwen vindt u bij AirSain een ideale Fral luchtontvochtiger. Voor elke toepassing is een ontvochtiger met een passende ontvochtigingscapaciteit verkrijgbaar. Naast huishoudelijke luchtontvochtigers bestaat het assortiment uit krachtige bouwdrogers, professionele ontvochtigers en industrie ontvochtigers. Voor een overzicht van alle Fral luchtdrogers zie: Fral luchtontvochtiging en Fral industrie luchtontvochtiging.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen