Home Luchtkwaliteit Kantoor Luchtvochtigheid kantoor te laag
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtvochtigheid kantoor te laag

Luchtbevochtigers bij een lage luchtvochtigheid in kantoren

Lucht te droog op kantoor: luchtbevochtigers

Waarom luchtbevochtigers inzetten in kantoren? Gedurende het najaar en de wintermaanden ontstaan vaak problemen door droge lucht in kantoren. Luchtbevochtigers verhogen de luchtvochtigheid zodat problemen door droge lucht worden voorkomen.

De verwarming en eventueel het centrale ventilatiesysteem zijn de gehele dag volop in werking. Om koude lucht buiten te houden wordt tijdens deze maanden een kantoor vaak minder goed geventileerd. Ramen blijven dicht om tocht te voorkomen. Als überhaupt al voldoende geventileerd wordt, treedt enkel zeer droge en koude winterlucht de kantoorruimte binnen. Koude lucht kan weinig vocht bevatten. De relatieve vochtigheid van de frisse winterlucht is dan ook zeer laag.

Klachten door lage luchtvochtigheid op kantoor

Luchtbevochtigers dragen bij aan een goede gezondheid in kantooromgevingen! Een lage luchtvochtigheid in kantoren heeft veel invloed op de productiviteit en het welbevinden van de medewerkers. Natuurlijk ontstaan ook op de werkplek klachten met de gezondheid zoals droge ogen, hoofdpijn, hoesten, keelpijn en een verstopt gevoel in de neus. Men ziet mensen vaak in de ogen wrijven en voorovergebogen naar het beeldscherm turen vanwege het ontbreken van voldoende vocht in de lucht. Vermoeidheid, problemen met concentreren en dagelijkse hoofdpijn zijn vaak gehoorde klachten bij kantoormedewerkers.

Statische elektriciteit bij lage luchtvochtigheid

Bij droge lucht in een kantoor is ook sprake van veel statische elektriciteit. Elektrische apparatuur zoals pc's, beeldschermen en printers voeden de lucht met een elektrische lading. Bij een lage luchtvochtigheid heeft men snel het gevoel van ”spanning in de lucht”. Hoofdpijn en vermoeidheid wordt ook geweten aan een teveel aan statische elektriciteit.

Te droge lucht op kantoor

Steeds meer werkgevers erkennen het belang van een goede luchtkwaliteit op de werkvloer. Als u denkt enkel thuis last te hebben van droge lucht, dan hebt u het mis. Vooral in een kantooromgeving komt vaak droge lucht voor. In de zomermaanden kan de luchtvochtigheid aanzienlijk dalen door het gebruik van airconditioning. Airconditioners zoals Daikin Ururu Sarara beschikken daarom ook over een bevochtigingsfunctie zodat een gezonde luchtvochtigheid behouden blijft.

Luchtkwaliteit kantoren. Schone lucht?

Vaak denkt men dat kantoorruimten schoon en fris zijn vanwege het ontbreken van zichtbaar stof en andere verontreinigingen. Dit is een misvatting. De lucht in een kantoor is veelal verontreinigd met fijnstof afkomstig van onder andere toners en cartridges. Kantoren bevinden zich doorgaans ook op plaatsen met druk verkeer in de nabijheid. Veel kantoren vinden we terug in de binnenstad of op een druk bedrijventerrein met omliggende snelwegen. ”Verse” buitenlucht bevat grotere hoeveelheden fijnstof afkomstig van verkeer en omliggende industriële bedrijven.

Doorgaans bevindt zich een aantal mensen de gehele dag in een kantoorruimte. Een kantoor raakt bedompt, muf en eventueel ontstaan na verloop van tijd nare luchtjes. Al deze factoren hebben een nadelige invloed op de luchtkwaliteit. Bij een slechte luchtkwaliteit presteren medewerkers slechter en de kans op het maken van fouten wordt groter. Een slechte luchtkwaliteit op kantoor kan zelfs ook bijdragen aan een hoger ziekteverzuim onder werknemers.

Effectieve luchtbevochtiging voor kantoren

U ziet, om het kantoor tot een gezonde werkplek te maken is het sterk aan te bevelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Als de lucht op kantoor te droog is, voegen luchtbevochtigers zeer effectief vocht aan de lucht toe zonder dat de werknemers hier hinder van ondervinden. Enkel de bevochtiger(-s) bijvullen, periodiek reinigen en eventueel voorzien van een anti-kalk patroon volstaat voor een krachtige, hygiënische bevochtiging van de lucht.

Afhankelijk van de grootte van de te bevochtigen ruimte kunt u kiezen uit een aantal typen luchtbevochtigers:

In kantoren maakt men nagenoeg altijd gebruik van luchtwassers en koudwaterverdampers. Dit tweetal typen luchtbevochtigers heeft een hoge capaciteit voor bevochtiging en een stille werking. Luchtwassers en koudwaterverdampers vragen weinig onderhoud en zijn zeer geschikt om een lange, onafgebroken periode lucht in een ruimte van vocht te voorzien.

Een bijkomend effect van koudwaterverdampers en luchtwassers is het effect van luchtreiniging. Verontreinigingen zoals stofdeeltjes worden door de luchtbevochtiger aangetrokken en vervolgens uit de lucht ”gewassen”. Gezuiverde en bevochtigde lucht verlaat de luchtbevochtiger en wordt door de kantoorruimte verspreid. De mate van bevochtiging kan door middel van een aantal standen gestuurd worden. Deze zogenaamde schijfverdampers en luchtbevochtigers met verdampingsfilters zijn verkrijgbaar met uiteenlopende bevochtigingscapaciteiten.

Ruim assortiment luchtbevochtigers

Wij leveren kwalitatieve luchtbevochtigers voor gebruik in kantoren. Luchtwassers en koudwaterverdampers van de merken Air O Swiss, Airtek, Argoclima, Boneco, Brune, Coway, Cuoghi, Dyson, Daikin, Honeywell, Olimpia Splendid, Pego, Sanvia, Sharp, Stadler Form, Stylies, Venta en Winix worden veelvuldig in kantoorruimten geplaatst indien sprake is van droge lucht. Vaak wordt voor één of meerdere Venta luchtwassers gekozen vanwege het degelijke ontwerp, de hoge bevochtigingscapaciteit en de gebruiksvriendelijkheid van de luchtbevochtiger(s). Brune bevochtigers en Venta airwashers zijn verkrijgbaar voor kleine, middelgrote, grote en zeer grote kantoorruimten.

Bevochtiging van grote kantoren en kantoorafdelingen

Enkele typen Venta luchtbevochtigers zijn zelfs in staat tot bevochtiging van complete afdelingen in een kantoorgebouw. Om deze reden wordt in grote kantoren doorgaans gekozen voor de luchtbevochtigers: Venta LW60T, Venta LW60T WiFi, Venta LPH60 WiFi, Venta LW62T Airwasher Wifi, Venta LW62 VWA WiFi en Venta airwasher LW 80. Venta bevochtigers met capaciteiten oplopend tot bevochtiging voor 320 m2. Voor kantoorruimten met deze afmetingen zijn ook diverse koudwaterverdampers van Brune leverbaar. Brune B250 is geschikt voor bevochtiging van een ruimte van 180m2, terwijl de Brune B500 zelfs geschikt is voor de beheersing van de luchtvochtigheid in een ruimte van maar liefst 350m2. Beide luchtbevochtigers zijn verkrijgbaar met een vaste wateraansluiting voor volledig automatisch lucht bevochtigen: Brune B250 AWZ en Brune B500 AWZ. Voor luchtbevochtiging in grotere ruimten kan men kiezen voor het plaatsen van meerdere luchtwassers en koudwaterverdampers. Overbevochtiging is niet mogelijk met deze luchtbevochtigers omdat vocht in de ruimte wordt gebracht volgens een natuurlijk verdampingsproces van water.

Luchtbevochtigers voor kleine kantoren

De luchtbevochtigers zijn zeer geschikt voor bevochtiging van kleine, middelgrote én grote kantoorruimten. Wenst u gedegen advies over kwalitatieve bevochtiging van uw kantoorruimte? Onze medewerkers adviseren u graag!

De lucht te droog? Luchtbevochtigers verbeteren het binnenklimaat en dragen bij aan een goede gezondheid en welbevinden op de werkvloer. Voor meer informatie of bestellen zie: overzicht luchtbevochtigers.

 

De lucht te droog in huis of op kantoor?

 

AIRSAIN VOOR UW LUCHTBEVOCHTIGER!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen