Home Luchtkwaliteit Huis Luchtwasser kopen Venta Boneco AirOSwiss Brune
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtwasser kopen Venta Boneco AirOSwiss Brune

Luchtwassers te koop voor bevochtiging en luchtreiniging

Luchtvochtigheid verhogen met een luchtwasser

Een luchtwasser verhoogt de luchtvochtigheid door de natuurlijke verdamping van water. Luchtwassers zijn doorgaans uitgerust met een groot schijvenpakket. Dit schijvenpakket draait langzaam door een waterbassin waardoor de schijven worden bevochtigd. Met behulp van een ventilator wordt droge omgevingslucht in de luchtwasser gezogen. Vervolgens wordt deze droge lucht tussen de bevochtigde schijven gevoerd. Aan het oppervlakte van de roterende schijven wordt het vocht aan de droge lucht afgegeven. Het vocht wordt direct in de stroming droge lucht opgenomen. De bevochtigde lucht wordt tenslotte effectief in de ruimte verdeeld.

Door het grote aantal schijven in de luchtwasser, bevat deze een zeer groot oppervlakte voor bevochtiging. Dit ondanks de compactheid van de luchtwasser. Op deze wijze zorgt een dergelijke luchtbevochtiger voor een directe, natuurlijke verhoging van de luchtvochtigheid.

Luchtwassers met schijven óf filter voor bevochtiging

Enkele typen luchtwassers bevatten in plaats van het schijvenpakket een verdampingsfilter. In een dergelijk type luchtwasser blijft het principe van bevochtiging gelijk, echter het medium voor vochtafgifte aan de lucht is verschillend.

Luchtreiniging met een luchtwasser

Luchtwassers reinigen ook de binnenlucht. Stofdeeltjes en andere grote luchtverontreinigingen worden uit de lucht gefilterd, en blijven achter in de luchtwasser. Deze deeltjes blijven kleven aan de roterende schijven. Bij elke rotatie van het schijvenpakket worden de verontreinigingen weggewassen in het waterbassin. In enkele typen luchtwassers bevindt zich een aparte luchtfilter voor het afvangen van de lucht gedragen verontreinigingen. Dit werkingsprincipe maakt een luchtwasser een onmisbaar apparaat voor het verkrijgen van een gezond binnenklimaat.

Luchtwassers van de merken Venta, Boneco, Air O Swiss, Stadler Form en Brune worden wereldwijd verkocht. Dit complete aanbod luchtwassers is nu ook hier verkrijgbaar.

Luchtwassers voor bevochtiging van woonkamer, slaapkamer, kantoor, bedrijfsruimte

Men maakt onderscheid in luchtwassers voor kleinere ruimten en voor grotere ruimten. Luchtwassers van Boneco en Air O Swiss zijn voornamelijk geschikt voor gebruik in kleinere ruimten zoals woonkamers, slaapkamers, kantoren en andere kleine werkplekken. Een luchtwasser van Brune is voornamelijk geschikt voor bevochtiging van grotere ruimten zoals appartementen, grote kantoren, opslagruimten en meerdere niet afgesloten ruimten tegelijk. Het uitgebreide assortiment luchtwassers van Venta bevat zowel luchtwassers voor kleine en grote ruimten. Grote luchtwassers kunnen doorgaans worden aangesloten op een vaste toe- en afvoerleiding van water.

Luchtbevochtiging met luchtwassers: informatie, prijzen, specificaties

Het assortiment luchtwassers van Venta, Boneco, Air O Swiss, Stylies en Stadler Form bevat beslist een geschikte luchtwasser voor de bevochtiging van uw specifieke ruimte(n). Voor advies welke luchtwasser het meest geschikt is, neemt u contact op met AirSain.

 

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen