Home Nieuws Mannen sneller kaal door luchtvervuiling
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Mannen sneller kaal door luchtvervuiling

Mannen sneller kaal door luchtvervuiling

Twee derde van de mannen krijgt vroeg of laat met kaalheid te maken. Dat is voor een deel erfelijk bepaald, maar onderzoekers tonen aan dat de luchtkwaliteit en roken het proces kunnen versnellen. Ze vermoeden dat giftige stoffen in sigarettenrook en in verontreinigde lucht de aanmaak blokkeren van de proteïnen waaruit het haar opgebouwd is. Ze schrijven dit in een artikel in het Journal of Investigative Dermatology.

„In de lucht is een waaier van stoffen aanwezig die via de bloedsomloop of de huid in de haarfollikel terecht kan komen. Daar remmen die de vorming van nieuwe haarvezel. Stoppen met roken of gezondere lucht kan dus zorgen dat haar minder snel verdwijnt”, aldus onderzoeker Mike Philpott.

Mannen die tevergeefs alle middelen hebben aangegrepen in de strijd tegen oprukkende kaalheid rest slechts één remedie: verhuizen. Uit onderzoek van de universiteit van Londen blijkt namelijk dat mannen in regio’s met veel luchtvervuiling meer last hebben van kaalheid.

Het onderzoek kan ertoe leiden dat nieuwe behandelingen zich specifieker gaan richten op de schadelijke invloed van de giftige deeltjes bij mannen die aan kaalheid lijden.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen