20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Airconditioning Monoblock airco Een airco zonder buitenunit
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Monoblock airco Een airco zonder buitenunit

AIRSAIN VOOR UW ZELFMONTAGE AIRCO ZONDER BUITENUNIT EN MOBIELE AIRCO ZONDER BUITENUNIT

Airco zonder buitenunit

Een monoblock airco is een airconditioner zonder buitenunit. De bekendste monoblock airco's zijn mobiele airco's, tenminste verreweg de meeste modellen. Er zijn wel mobiele airco's met een losse buitenunit, maar toch aanzienlijk minder dan mobiele monoblock airconditioners. Zodra een airco een losse buitenunit bezit, wordt het een split airco genoemd. Een monoblock airco is een compleet airco-systeem in één apparaat.

Airco met afvoerslang

Daar waar een split airco de warmte via de buitenunit afvoert, doet een monoblock airco dit via een luchtslang. De luchtslang wordt uit een raam gehangen of op een doorgang door de muur aangesloten. Bij een aantal monoblock airconditioners worden hulpstukken voor de muurdoorvoer meegeleverd.

Een monoblock airco of een airco met losse buitenunit?

Monoblock airconditioners zijn bijzonder praktisch. De airco plaatsen, luchtslang aansluiten en koelen maar. Omdat een monoblock airco voortdurend warme lucht naar buiten afvoert, moet er wel verse lucht door kieren of ventilatieroosters in de ruimte kunnen stromen.

Monoblock airconditioning is een aantrekkelijke wijze van klimaatbeheersing wanneer men installatiewerkzaamheden wenst te voorkomen. Een portable monoblock airco is bovendien makkelijk verplaatsbaar. Een nadeel van een monoblock airco is het hogere geluidsniveau. De airco produceert meer geluid dan een airco met losse buitenunit. Veel gebruikers nemen dit nadeel voor lief. De praktische werking en de aantrekkelijke prijs van een monoblock airco dringen over het algemeen dit nadeel naar de achtergrond.

Een monoblock airco is ideaal voor diegene die snel, maar eenvoudig wil koelen. Wie een airco slechts een paar weken in het jaar gebruikt, kiest veelal voor een monoblock airco.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies