Monoblock airco's

Sorteer op:

Monoblock airco's zijn hoogwaardige airconditioners voor de handige doe-het-zelver. Ons assortiment bevat topmerken als Olimpia Splendid en Argoclima. Deze merken behoren tot de best geteste en staan al jarenlang voor kwaliteit. Deze airconditioners zonder buitenunit monteert u zelf en zijn beschikbaar mét of zonder Inverter technologie. Sommige monoblock airco’s bieden naast verkoeling in de warme periodes ook verwarming wanneer de temperaturen flink dalen. Voor deze verwarming bent u het meest gebaat bij een Olimpia Splendid model met ‘Unico’ warmtepomp.

Doordat de monoblock airco’s worden geleverd met een uitgebreide montage instructie, is het mogelijk om deze zelf te monteren!


Lees meer

Monoblock airco’s zijn stil en eenvoudig te installeren

Wanneer u heeft besloten om uw airconditioner zelf te installeren kunt u deze monteren in huis of op de werkplek. Dit is mogelijk omdat er bij monoblock airco’s geen sprake is van een buitenunit, wat een hoop gedoe bespaart bij zelfmontage. Wilt u lucht doorvoeren naar buiten, dient u de monoblock airco buiten te installeren. Tegen de buitengevel van het gebouw zijn in dit geval slechts twee kleine luchtroosters zichtbaar. Uw gevel wordt dus niet ontsierd door een buitenunit, die vaak gepaard gaat met geluidsoverlast. Dit alles zorgt ervoor dat een monoblock airco eenvoudig te installeren is en geluidloos handelt. Dat zullen uw buren ook waarderen!

Kies de juiste monoblock airco voor uw situatie

Onze monoblock airco’s zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit modellen met verschillende capaciteiten voor koeling. Zo bieden wij u de beste monoblock airco voor elke grootte ruimte. Wanneer u de airconditioner ook wilt inzetten voor verwarming van een ruimte, heeft u een model nodig met een warmtepomp. Dit maakt het mogelijk om het gehele jaar door te profiteren van de monoblock airco. Let wel op, bij langdurige koude periodes onder het vriespunt, is het gebruik van centrale verwarming of infraroodverwarming efficiënter.

De meeste monoblock airco's zijn horizontale modellen met wandbevestiging. Door hun slanke vormgeving nemen ze weinig ruimte in bij u binnen. Kiest u toch liever een ander model monoblock airconditioner? Dan zou u ook eens kunnen kijken naar onze stijlvolle torenmodellen. Deze passen tegen een kleine tussenmuur doordat ze met een smalle vormgeving zijn ontworpen. Een andere, derde optie is om te kiezen voor een vloermodel monoblock airco. Deze modellen staan op voetjes waardoor ze niet tegen de muur gemonteerd hoeven te worden.

Overige functionaliteiten om rekening mee te houden

Wanneer u uw keuze heeft gemaakt voor een bepaald model, zijn er nog een aantal andere kenmerken waarmee u rekening moet houden. Zo is een model met een ‘inverter’ uitgerust met een extra nauwkeurig regelsysteem. Dankzij deze zorgvuldige regeling blijft de luchttemperatuur gegarandeerd op peil en kun je deze erg nauwkeurig instellen. Ook kunt u rekening houden met het stroomgebruik van de monoblock airco’s. Raadpleeg hiervoor de productbeschrijving, bij elke airco staat aangegeven wat het energieverbruik is!

Wilt u uw monoblock airco van een afstand kunnen bedienen? De modellen met WiFi-functionaliteit maken het mogelijk om de airconditioner met uw smartphone of tablet te bedienen. Zo stelt u de airco in voordat u naar huis gaat en geniet u bij aankomst direct van een koele woning. Andersom is dit natuurlijk ook mogelijk, door uw airco te activeren voor aankomst bij kantoor. Zo start u uw dag in een aangename temperatuur!

Airconditioning en luchtreiniging in één!

De producenten hebben ook gedacht aan de luchtkwaliteit van de ruimte waarin de monoblock airco geplaatst is. Alle modellen in deze categorie zijn uitgerust met een luchtfilter, soms zelfs met meerdere filters voor intensieve luchtreiniging. Naast een aangename temperatuur zorgt de airco dus ook voor een gezond binnenklimaat. Met een monoblock airco sla je dus twee vliegen in één klap!

Het verschil tussen een monoblock airco en een split airco

Weet u niet zeker of u moet kiezen voor een monoblock airco, of een split airco? Hieronder volgen in het kort de kenmerken en verschillen van deze modellen op een rij:

  • Een monoblock airco heeft geen buitenunit en gebruikt geen koelleidingen. Een split airco is door middel van koelleidingen verbonden met een losse buitenunit.
  • Een monoblock airco kunt u zelf installeren. Een split airco vereist installatie door een installatiebedrijf, tenzij u kiest voor een mobiele split airco. Deze is verplaatsbaar, dus snel te plaatsen.
  • Een monoblock airco maakt geen geluid buiten de woning. De buitenunit van een split airco produceert enig geluid.

Een monoblock airco is dus ideaal voor zowel koelen als verwarmen zonder ingewikkelde installatie. Weet u nog niet zeker welk model voor u het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op met één van onze experts en we helpen u graag op weg met het maken van een keuze.