U dient er momenteel rekening mee te houden dat de bezorging van uw bestelling mogelijk langer duurt dan dat u van ons gewend bent.
15 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Luchtvervuiling Onderzoek kennis luchtkwaliteit in huis
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 15 jaar expertise Oprecht advies

Onderzoek kennis luchtkwaliteit in huis

De EPA (Environmental Protection Agency in de USA) heeft slechte luchtkwaliteit binnenshuis aangewezen als een van de vijf grootste en voornaamste risico's voor de gezondheid.
Uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van de Amerikaanse Long Associatie en 3M in april 2002 bleek dat veel van de ondervraagden zich niet bewust zijn van het potentiële gevaar van een slechte luchtkwaliteit binnenshuis en de stappen die de ondervraagden kunnen nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

In totaal 540 personen hebben aan dit onderzoek meegewerkt. De voornaamste resultaten van het onderzoek zijn:

 • Meer dan 50% van de ondervraagden is zich er niet van bewust dat een slechte luchtkwaliteit binnenshuis een risico voor de gezondheid is.
   
 • Bijna 25 % maakt zich niet druk over de luchtkwaliteit binnenshuis en de gevolgen die dit kan hebben voor hun gezin / huisgenoten.
   
 • Minder dan 20% van de ondervraagden gelooft dat de lucht in hun huis minder vervuild is dan de buitenlucht. In tegenstelling tot hetgeen de EPA heeft geconstateerd namelijk dat de lucht binnenshuis een factor 2 tot 5 vuiler is dan de lucht buitenshuis en in bijzondere gevallen zelfs een factor 100 vuiler.
   
 • Meer dan 70% van de ondervraagden heeft een verwarming- / airco- / ventilatiesysteem in huis. Toch zegt bijna de helft dat zij de filters voor deze apparatuur niet regelmatig vervangen, terwijl dit toch wordt aanbevolen. 10% geeft aan nog nooit een filter te hebben vervangen.
   
 • Slechts 11% van de ondervraagden is in het bezit van een luchtreiniger ondanks het feit dat er luchtreinigers zijn die heel effectief in staat zijn om stof, pollen, sigarettenrook en piepkleine schadelijke deeltjes uit de lucht te verwijderen.
   
 • Meer dan 50% van de ondervraagden is zich er niet van bewust dat verwarmingsinstallaties en airconditioners regelmatig door een deskundige moeten worden geïnspecteerd.
   
 • Meer dan 30% van de ondervraagden hebben nog nooit hun installatie / airco laten inspecteren.
   
 • Bijna 75% van de ondervraagden wonen met iemand samen die last heeft van een allergie, astma, emfyseem of een andere aandoening aan het ademhalingsstelsel.

  bron: American Lung Association


 

15 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
“Niet alleen een zeer uitgebreide keuze maar ook top producten”
Bert V.
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 15 jaar expertise Oprecht advies