Home Nieuws Provincie steekt extra geld in luchtkwaliteit
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Provincie steekt extra geld in luchtkwaliteit

Provincie steekt extra geld in luchtkwaliteit

In de verbetering van de luchtkwaliteit in Gelderland wordt de komende drie jaar 75 miljoen euro extra geïnvesteerd.

Van dit bedrag gaat 2,4 miljoen euro naar fijnstofmaatregelen in de landbouw. Door het plaatsen van luchtwassers bij varkensbedrijven en vernevelingsinstallaties in pluimveestallen kan de fijnstof bijdrage door de landbouw flink worden gereduceerd. Ook wordt een deel van het geld besteed voor het verder ontwikkelen van innovatieve maatregelen, zoals het afvangen van fijnstof door bomen bij landbouwbedrijven.

Er wordt ook extra geld gestoken in het stimuleren van schoon openbaar vervoer. Onder meer door het rijden van vrachtwagens op LNG (vloeibaar aardgas) te stimuleren. Dat is schoner dan de traditionele brandstoffen. Voorstel is om in de provincie op vijf plekken een tankstation te plaatsen waar ook LNG kan worden getankt. Daarnaast blijft de provincie het rijden op biogas aanmoedigen.

Voor maatregelen op provinciale- en gemeentelijke wegen wordt 3,5 miljoen beschikbaar gesteld. Om de luchtkwaliteit langs provinciale wegen te verbeteren is een aantal maatregelen denkbaar, bijvoorbeeld het plaatsen van verkeerslichten en een efficiëntere doorstroming van verkeer.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen