Home Luchtkwaliteit Huis Schimmel verwijderen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Schimmel verwijderen

AirSain, uw specialist in ontvochtigen

Overlast schimmels stoppen

Schimmels verwijderen, groei van schimmels stoppen of schimmel voorkomen? Als u last heeft van schimmel in huis wilt u er natuurlijk zo snel mogelijk van af zijn. Schimmel verwijderen met een willekeurig middel is echter niet voldoende om terugkeer van schimmelgroei te voorkomen. Het best pakt u de oorzaak aan om in de toekomst geen hinder van schimmel meer te ondervinden. Schimmel verwijderen kan betrekkelijk snel, maar het is niet wenselijk dat schimmels opnieuw terugkomen. Er is slechts één oplossing: zorg voor een lage luchtvochtigheid zodat overlast van schimmel niet kan ontstaan of uitbreiden! Na het verkrijgen van een lage luchtvochtigheid is het een kwestie van schimmels verwijderen en u bent definitief van het probleem verlost. Het zal duidelijk zijn dat schimmels voorkomen de voorkeur geniet boven schimmels bestrijden!

Schimmel verwijderen en ontvochtigen

Voor schimmelgroei is vocht nodig. In een vochtig huis is altijd vocht aanwezig voor groei van schimmel. Bij een hoge luchtvochtigheid verspreiden schimmels zich razendsnel. In een korte tijd moet u in diverse kamers schimmel verwijderen. Met name in een badkamer, keuken en kelder ontstaat schimmel het snelst vanwege het hoge vochtgehalte.
Voortdurend schimmels verwijderen is te voorkomen door het afvoeren van overtollig vocht uit huis. Bij een lage luchtvochtigheid groeien schimmels niet en wordt verspreiding voorkomen.
Een luchtontvochtiger verwijdert voortdurend een grote hoeveelheid vocht uit huis. Na aanzetten van een ontvochtiger daalt de luchtvochtigheid snel (mits de capaciteit van de ontvochtiger is afgestemd op de grootte van de ruimte). Ook wanden, vloeren, vloerbedekking en gordijnen worden droger omdat de ontvochtiger vocht uit de lucht haalt totdat een gelijkmatig vochtgehalte in huis is verkregen.

Bij schimmel luchtvochtigheid meten en ontvochtigen

Het is verstandig om op de hoogte te zijn van de luchtvochtigheid in uw woning. Met een Hygrometer meet u eenvoudig de luchtvochtigheid in huis. Bij een hoge luchtvochtigheid (vanaf omstreeks 60% RV) is schimmel in huis niet te voorkomen. Let wel, de vochtwaarden kunnen in diverse ruimten sterk verschillen! Dus meet in alle ruimten de luchtvochtigheid om goed inzicht te krijgen in het vochtgehalte in huis.
Is de luchtvochtigheid te hoog? Een luchtontvochtiger in huis biedt uitkomst. Niet langer schimmel verwijderen, maar groei van schimmel voorkomen in een gezond binnenklimaat. AirSain heeft een uitgebreid assortiment Luchtontvochtigers voor gebruik in huis.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen