20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Vochtprobleem Schimmels in badkamer
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Schimmels in badkamer

AirSain voor uw badkamer ontvochtiger

Badkamerschimmel lelijk en ongezond

Schimmel in badkamers komt vaak voor. Een badkamer is een vochtige ruimte in huis waar schimmels vrij spel hebben. Door intensieve blootstelling aan vocht gaan muren en plafond vochtplekken vertonen. In eerste instantie kleuren de vochtplekken transparant, maar later zijn de vochtplekken grijs en zwart. Doordat vochtplekken altijd nat zijn, vormen deze een broeinest voor schimmels in de badkamer. Schimmel vermeerdert zich eenvoudig waardoor de zwarte vlekken in de badkamer alsmaar groter worden. Na verloop van tijd is de schimmelgroei niet meer in toom te houden. In elke hoek van de badkamer heeft schimmel zich genesteld. De badkamer is voortaan een onooglijke ruimte en bovendien ongezond.

Schimmels in badkamer door hoge luchtvochtigheid

Schimmels in de badkamer tasten vooral stucwerk, verfwerk en houtwerk aan. De zwarte vochtplekken verspreiden zich razendsnel in de badkamer naar plafond, wanden, vloeren en zelfs kozijnen en deuren. De enige oplossing om schimmels in de badkamer te voorkomen is het verlagen van de luchtvochtigheid.
Goede ventilatie tijdens het gebruik van een douche of bad zorgt voor verversing van de lucht in de badruimte. Vochtige lucht wordt afgevoerd en vervangen door droge lucht. In de praktijk is echter de hoeveelheid ventilatie in een badkamer vaak onvoldoende om schimmel te voorkomen. Simpelweg vanwege het ontbreken van ventilatievoorzieningen of door onvoldoende capaciteit van deze voorzieningen. De hoge luchtvochtigheid in de badkamer is onder andere te zien aan de vorming van condens op spiegels en tegelwanden.

Schimmel in badkamer tegengaan

Overlast door schimmel in een badkamer is enkel te stoppen door het adequaat afvoeren van vocht uit de lucht. Er zijn allerlei middelen te koop om schimmel te verwijderen. Buiten het feit dat het een vervelende klus is, komt de schimmel meestal ook terug. Beter is natuurlijk om schimmel te voorkomen. Door het plaatsen van een luchtontvochtiger in de badkamer wordt het overtollige vocht in de lucht direct verwijderd. Schimmelgroei stopt omdat de ontvochtiger zorgt voor een lage luchtvochtigheid. Na een periode ontvochtigen kunt u de aanwezige schimmel verwijderen waarna dit niet meer terugkomt. Dankzij luchtontvochtiging wordt een einde gemaakt aan schimmels in uw badkamer. In de meeste gevallen volstaat een kleine ontvochtiger in de badkamer voor een perfect resultaat.

Voor het assortiment ontvochtigers voor in huis zie: Compacte ontvochtigers. Bij elke ontvochtiger vindt u de ontvochtigingscapaciteit en overige technische gegevens. Voor persoonlijk advies belt u vrijblijvend met AirSain: 0497 - 512164 (NL) of 011-515389 (BE).

Plaats een luchtontvochtiger tijdens douchen of het nemen van een bad altijd buiten de badkamer. Laat de ontvochtiger nadien de badkamer drogen.

 

 

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies