Home Luchtkwaliteit Droge lucht Soorten luchtbevochtiging Stoom Ultrasoon Verdamping
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Soorten luchtbevochtiging Stoom Ultrasoon Verdamping

Soorten luchtbevochtigers

Er bestaan een drietal technieken om de lucht te bevochtigen namelijk door:

Stoombevochtiging

Voor een efficiënte stoombevochtiging moet het water eerst worden verhit. Dit gebeurt binnen het inzetstuk van de verdamper; dit inzetstuk bestaat uit twee elektroden en een nevelkamer. De elektriciteit stroomt van één elektrode naar de ander; het water fungeert hierbij als geleider. Zo wordt het water verhit en omgezet in stoom, die door een kleine opening in de kast van het toestel kan ontsnappen. Hoe harder het water, hoe meer mineralen het bevat, des te gemakkelijker geleidt het elektriciteit; zo werkt de stoombevochtiger het best. Het water wordt verhit door de stroom uit het elektriciteitsnet. De hete stoom draagt haar teveel aan warmte af aan de lucht zodat de kamertemperatuur eventueel enigszins kan stijgen.

Stoombevochtigers zijn zeer efficiënt, kunnen in een zeer korte tijd zeer veel vocht afgeven aan de lucht. Het vochtgehalte van de kamerlucht moet daarom regelmatig worden gecontroleerd, of beter nog, u kunt het toestel laten regelen door een hygrostaat. Bij dit proces worden alle in het water voorkomende verontreinigingen - zoals microben, schimmels - gedood, het is dus geheel veilig in gebruik. Van alle luchtbevochtigingstechnieken verbruikt deze de meeste hoeveelheid energie.

Ultrasone bevochtiging

Een nieuwe, zeer effectieve technologie voor het regelen van comfort. Hoge frequente trillingen onder water - en dus niet hoorbaar - transformeren het water tot een micro-fijne nevel, die de kamer in wordt gedreven via een geruisloze ventilator.

Ultrasone luchtbevochtigers verbruiken weinig stroom; de energie nodig voor het verdampingsproces wordt aan de kamerlucht onttrokken. Een vervangbaar ontkalkingspatroon zorgt voor een hygiënisch, zuivere waternevel, vrij van kalk- en andere mineraalresten.

Ultrasone luchtbevochtigers zijn voorzien van een ingebouwde hygrostaat evenals een traploze outputregelaar. Bij dit proces worden alle in het water voorkomende verontreinigingen - zoals microben, schimmels - gedood, het is dus geheel veilig in gebruik.

Verdamping

Een hiervoor speciaal bestemd element wordt in water gedrenkt of constant met water besproeid. Een ventilator onttrekt droge lucht aan de ruimte. Door de passerende lucht langs het natte element te leiden, verdampt het water en de bevochtigde lucht komt opnieuw in de ruimte.

De lucht wordt tegelijkertijd 'gewassen' d.w.z. stof en geuren worden eraan onttrokken. Bij ontwerp van de verdamper is uitgegaan van het principe dat lucht vocht opneemt afhankelijk van zijn temperatuur; op deze manier zorgt de verdamper voor de juiste vochtigheidsgraad.

Dit proces voltrekt zich automatisch, dus zonder regelaar (hygrostaat). Verdampers verbruiken weinig energie; alleen de ventilator en de rotatiemotor werken op elektriciteit. Reiniging van het water kan plaatsvinden door water ionisatie, waardoor eventueel aanwezige verontreiniging onschadelijk wordt gemaakt.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen