Spotcoolers

Sorteer op:

Bent u op zoek naar een mobiele airconditioning waarmee u heel gericht bepaalde plekken, machines of processen kunt koelen? Dan is een spotcooler precies wat u zoekt. Een spotcooler is een airconditioner voorzien van flexibele slangen, waarmee de koude lucht precies daarnaartoe wordt geblazen waar het nodig is. De spotcoolers van AirSain zijn stuk voor stuk bijzonder krachtig, waardoor ze in uiteenlopende (industriële) situaties gebruikt kunnen worden. Met een spotcooler wordt elke werkplek efficiënt gekoeld, waardoor een aangename werkomgeving wordt gecreëerd en de productiviteit en het welzijn van medewerkers verhoogd wordt.


Lees meer

Spotcoolers inzetten

Spotcoolers zijn compacte mobiele airco’s die vanwege hun formaat en flexibiliteit zelfs op de meest moeilijk te koelen plekken in te zetten zijn. Denk aan ruimtes waar het te duur is om vaste airconditioning te installeren of waar geen ruimte is voor een vaste airco. Maar ook voor locaties waar tijdelijk koeling nodig is, zoals op festivals en andere evenementen, bouwplaatsen, tentoonstellingen en sportfaciliteiten zijn spotcoolers ideaal, voornamelijk vanwege hun flexibiliteit en eenvoudige installatie (ze werken op netstroom).

Dankzij de flexibele slangen kan de spotcooler heel precies gericht worden op de plek die gekoeld moet worden. Dit maakt deze airconditioning ideaal voor het koelen van machines en technische ruimtes. Het compacte formaat maakt dat de spotcooler ook veel gebruikt wordt in kleine ruimtes op bijvoorbeeld boten en in vliegtuigen.

Spotcoolers als aanvulling op bestaande airconditioning

Is de capaciteit van het huidige aircosysteem niet voldoende? Is er op sommige plaatsen in het bedrijf extra koeling nodig? Spotcoolers zijn de ideale aanvulling op het bestaande aircosysteem om dit soort problemen op te lossen zonder dat er kostbare aanpassingen aan het systeem gedaan hoeven worden. 

Mensen functioneren beter als het werkklimaat goed is, dat is geen geheim. Een belangrijke factor van een gezond werkklimaat is de temperatuur. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw medewerkers ook op hete dagen in een koele omgeving kunnen werken. Dit verhoogt het werkplezier en de concentratie, waardoor minder fouten worden gemaakt en mensen met meer plezier naar het werk komen. Een spotcooler zorgt ervoor dat er een gezond werkklimaat gecreëerd kan worden op plekken waar bijvoorbeeld tijdelijk werkzaamheden worden uitgevoerd en waar geen vaste airco aanwezig is.

Spotcoolers inzetten bij calamiteiten

Een van de voordelen van een spotcooler is de snelle inzetbaarheid van het apparaat, iets wat bij calamiteiten essentieel is. Bij een storing of stroomuitval kan een spotcooler direct het koelen van vitale processen overnemen, zodat bijvoorbeeld serverruimtes, technische ruimtes in het ziekenhuis en primaire bedrijfsprocessen veilig kunnen blijven draaien en warmtegevoelige materialen beschermd worden.

Flexibiliteit

De flexibiliteit en kracht van de spotcoolers van AirSain maakt deze apparaten veelzijdig en multi-inzetbaar. Of er nu koeling nodig is op een evenement, als ondersteuning van het bestaande aircosysteem of bij calamiteiten, een spotcooler biedt uitkomst. Bovendien zijn deze mobiele airco’s efficiënter dan vaste aircosystemen, omdat ze precies de plek koelen die gekoeld moet worden.

Ontdek het assortiment van AirSain

AirSain heeft een ruim assortiment aan mobiele spotcoolers met verschillende capaciteiten en geschikt voor uiteenlopende doeleinden. Onze airconditioners leveren uitstekende prestaties en dragen bij aan een comfortabele en gezonde werkomgeving. Wilt u zeker weten dat u de juiste spotcooler voor uw situatie koopt? Neem dan contact op met onze experts voor advies. Ze helpen u graag op weg.

Spotcoolers