Home Nieuws Tips voor mensen met Astma of COPD
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Tips voor mensen met Astma of COPD

Tips voor mensen met Astma of COPD

Misschien vindt u een warm weer heerlijk. Toch vormt hitte een risico voor mensen met astma en COPD. Lees daarom hier de adviezen van de GGD en Airsain. Zorg bij hitte extra goed voor uzelf en elkaar.

Tips

  • Drink voldoende. Probeer uw klachten te controleren. Volg de weerberichten, hitte-alarmen en smogalarmen (zie teletekst pagina 711)
  • Vermijd Smog: vermijd beweging in de buitenlucht tijdens perioden met zomersmog vooral 's middags en vroeg op de avond.
  • Neem zo nodig extra medicijnen: krijgt u bij heet weer eerder klachten, bijvoorbeeld door de luchtvochtigheid, temperatuurwisselingen of smog? Gebruik dan bij die omstandigheden vaker uw medicijnen. Houdt u wel aan de voorgeschreven dosering(en).
  • Neem zo nodig een luchtreiniger en een luchtontvochtiger in huis om de luchtkwaliteit te verbeteren. De luchtvochtigheid moet tussen de 40 en 60% zijn. Een goede luchtreiniger vermindert de belasting van uw longen met allergenen, zoals pollen, huisstof en bacteriën of schimmels. Vooral schimmels komen in de warme en vochtige zomers veel voor in de lucht.
  • Gebruik airconditioning verstandig: een airco koelt uiteraard maar droogt ook de lucht. Stel het apparaat niet te koel af, zodat de overgang met buiten niet groot is (5-8 graden). Gebruik liefst een airco die goed te reinigen is. Best is een (mobiele) airco met een ingebouwde luchtreinigingsfunctie of ionisator.
20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen