Home Luchtkwaliteit Droge lucht Venta airwashers verhogen luchtvochtigheid Kantoor Huis Bedrijf
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Venta airwashers verhogen luchtvochtigheid Kantoor Huis Bedrijf

Luchtvochtigheid te laag Venta LW 44 luchtbevochtiger

Venta luchtbevochtigers voor een optimale luchtvochtigheid

De lucht is aangenaam als o.a. de relatieve vochtigheid rond de 50 % ligt. De Venta LW44 maakt dat mogelijk.

De Venta LW44 ( Airwasher ) luchtbevochtiger en luchtreiniger is uitermate geschikt om gezondheidsklachten ten gevolge van een te lage relatieve vochtigheid te voorkomen. Deze klachten kunnen zijn droge huid, gesprongen lippen, verstopte neus, kriebelhoest en prikkende ogen vooral bij het dragen van contactlenzen.

Luchtvochtigheid laag, Venta LW luchtbevochtiger en luchtreiniger tegen droge lucht

Droge lucht droogt de slijmvliezen uit waardoor bacteriën en virussen niet worden afgevangen door de trilhaartjes en de kans op een luchtweginfectie toeneemt. Daarnaast kunnen houten meubels, parketvloeren en muziekinstrumenten door een te lage relatieve vochtigheid ernstig worden beschadigd.

Om de relatieve vochtigheid te verhogen is de Venta LW44 luchtbevochtiger uitermate geschikt. De Venta LW44 is geschikt voor het bevochtigen van ruimtes tot 68 m2.

Luchtbevochtiger en luchtreiniger Venta LW44 is vervangen door Venta LW45. Voor de nieuwste Venta modellen zie: Venta luchtbevochtigers

De werking van Venta luchtbevochtigers

Door de Venta LW44 wordt droge lucht door een ventilator uit de ruimte aangezogen en langs een pakket schijven geleid. De schijven draaien door een reservoir met water en worden daardoor constant nat gehouden. De droge lucht passeert de schijven waardoor enerzijds water door de lucht wordt opgenomen en anderzijds zwevende deeltjes uit de lucht worden verwijderd en neerslaan op de schijven. De lucht wordt bevochtigd en de deeltjes worden uit de lucht gewassen en komen in het reservoir met water.

Luchtvochtigheid te laag, hygiënische luchtbevochtiging met weinig onderhoud

De Venta LW44 heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk te reinigen. Zelfs de ventilator van de Venta LW44 kan - in tegenstelling tot veel andere luchtbevochtigers - heel eenvoudig worden losgemaakt en schoongemaakt.

Om het water vrij van bacteriën en ziektekiemen te houden kan het Venta Hygiëne middel of een Ionic Silver Stick worden gebruikt.

Andere luchtbevochtigers van Venta zijn de Venta LW14 voor ruimtes tot 17 m2, de Venta LW24 voor ruimtes tot 34 m2 en de Venta LW 80 voor ruimtes tot 250 m2.

Een Venta luchtbevochtiger en luchtwasser kopen, direct leverbaar

Voor het volledige assortiment luchtbevochtigers van Venta zie: Venta luchtbevochtiging

Bent u op zoek naar hygiënemiddel, reinigingsmiddel of andere Venta producten, zie: Venta accessoires voor luchtbevochtigers

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen