Home Meetinstrumenten CO2 meters Venta AS150 AirSense PRO - Air Quality meter

Venta AS150 AirSense PRO - Luchtkwaliteitsmeter

VENTA AIRSENSE PRO – UW ADVISEUR VOOR GEZONDERE LUCHT IN EEN RUIMTE

Als experts voor binnenlucht ondersteunen wij u niet alleen met onze Airwashers en luchtreinigers om de kwaliteit van de lucht in uw interieur te verbeteren, maar vanaf nu adviseren wij u ook met onze AirSense.

Alles binnen het groene bereik? Uw AirSense meet, bewaakt en analyseert in real time de bestanddelen van de lucht, het binnenklimaat evenals milieu-invloeden, en maakt u attent op veranderingen van de luchtkwaliteit. Hij is uw professionele binnenklimaat- en luchtkwaliteitsmeter evenals adviseur voor gezonde lucht in een ruimte. De AirSense kan daarbij onafhankelijk van de Venta-apparaten zoals de Airwasher en luchtreiniger worden gebruikt.

VENTA AIRSENSE PRO – UW ADVISEUR VOOR GEZONDERE LUCHT IN EEN RUIMTE

Als experts voor binnenlucht ondersteunen wij u niet alleen met onze Airwashers en luchtreinigers om de kwaliteit van de lucht in uw interieur te verbeteren, maar vanaf nu adviseren wij u ook met onze AirSense.

Alles binnen het groene bereik? Uw AirSense meet, bewaakt en analyseert in real time de bestanddelen van de lucht, het binnenklimaat evenals milieu-invloeden, en maakt u attent op veranderingen van de luchtkwaliteit. Hij is uw professionele binnenklimaat- en luchtkwaliteitsmeter evenals adviseur voor gezonde lucht in een ruimte. De AirSense kan daarbij onafhankelijk van de Venta-apparaten zoals de Airwasher en luchtreiniger worden gebruikt.

279,-
 • Levering uit voorraad
 • Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd
 • Geen verzendkosten
 • Inclusief BTW
 • Inclusief AirSain Support
  Ook na uw aankoop kunt u terugvallen op de experts van AirSain:
  - Extra aandachtspunten rondom veilig en betrouwbaar gebruik.
  - Persoonlijke uitleg over optimaal gebruik, via de telefoon of bij ons Adviescentrum.
  - Ondersteuning van onze eigen Technische dienst.
 • Gratis Hygrometer
  Bij dit product ontvangt u een TFA hygrometer t.w.v. € 23,90 gratis.
Persoonlijk advies? Mail of bel ons op 0497-512164
 • CO2 meter, Luchtkwaliteitsmeter, Hygrometer, Thermometer
 • Tafel/bureau-model, Wandmodel
 • Compatibel met app

Productbeschrijving: Venta AS150 AirSense PRO - Luchtkwaliteitsmeter

GEEFT INFORMATIE OVER ALLE BESTANDDELEN IN DE LUCHT

Luchtvochtigheid, fijn stof of bijvoorbeeld CO2-gehalte: talrijke factoren hebben invloed op de luchtkwaliteit.
Via de acht professionele sensoren meet, bewaakt en analyseert het apparaat op betrouwbare wijze in real time fijn stof (PM1.0, PM2.5, PM10), kooldioxide CO2, formaldehyde, VOC-gassen, luchtvochtigheid en temperatuur. Zo worden de bronnen van schadelijke stoffen in de lucht blootgelegd en wordt gezonder wonen gestimuleerd.

De desbetreffende meetwaarden worden via de kleur van de LED-ring op de Venta AirSense weergegeven. Wanneer een waarde ideaal is, kleurt de ring groen. Zodra een waarde acceptabel is, wordt de LED-ring geel. En wanneer een waarde kritisch is, brandt de ring rood en krijgt u een waarschuwingsmelding via het apparaat of via de Venta Home-app. Daardoor heeft u een uitgebreid overzicht en weet u op elk moment hoe het met de luchtkwaliteit is gesteld.

Voor uitleg over fijn stof, VOC-gassen, formaldehyde (link beneden)

ALLES IN ÉÉN OOGOPSLAG MET DE VENTA HOME-APP

De Venta AirSense Pro registreert de luchtgegevens die u in de Venta Home-app op elk moment in één oogopslag kunt bekijken. Zo is direct herkenbaar, wanneer er sprake is van een kritische waarde in een ruimte en er moet worden gehandeld. Bij kritische waarden ondersteunt de Venta Home-app met aanbevelingen voor handelwijzen en met informatie over mogelijke oorzaken. Eén blik in de app: Het CO2-gehalte is bijvoorbeeld verhoogd – tijd om stevig te ventileren.

Tevens stelt de Venta Home-app meetwaardeanalyses op naar periodes – evaluaties per uur, per dag en per maand. Zo kunnen conclusies m.b.t. verandering van de luchtkwaliteit door dagelijkse activiteiten worden getrokken en gezonde gedragswijzen worden ontwikkeld.

VOLLEDIG ZELFSTANDIG – OOK ZONDER VENTA-APPARATEN

Heeft u nog geen Venta-Airwasher of -luchtreiniger, maar wilt u toch de luchtkwaliteit in het oog houden? Ook dan is Venta AirSense de juiste oplossing, want het apparaat functioneert onafhankelijk daarvan.

Het geeft via de Venta Home-app informatie of de luchtkwaliteit in bijv. de kinderkamer of woonkamer goed is en wanneer u moet ventileren. En het geeft informatie, wanneer een Airwasher of luchtreiniger voor u de moeite waard zou zijn.

INTELLIGENT SMART HOME-APPARAAT: COMMUNICEERT MET UW VENTA-APPARATEN

De Venta AirSense is meer dan een binnenklimaat- en luchtkwaliteitsmeetinstrument. De meetwaarden worden verzonden naar Venta-apparaten die compatibel zijn met de Venta AirConnect, die al naargelang apparaattype automatisch op deze waarden reageren en beginnen te werken.
In een woonkamer heeft de Venta AirSense Pro bijv. droge lucht geregistreerd en geeft dit door aan de Airwasher die meteen naar de volgende stand schakelt.

Daardoor heeft u met de Venta AirSense niet alleen de lucht in uw ruimte in het oog, maar de apparaten die geschikt zijn voor wifi kunnen de gegevens automatisch gebruiken om zo voor optimale lucht in die ruimte te zorgen.
AirSense, Venta Home-app, luchtreiniger, Airwasher en Hybrid-apparaten werken zo te allen tijde samen – als deel van AirConnect.

KOOLDIOXIDE CO2, LUCHTVOCHTIGHEID, TEMPERATUUR

Voor een optimaal binnenklimaat zijn essentiële factoren, zoals het juiste zuurstofgehalte, de optimale luchtvochtigheid tussen 40-60% en de temperatuur doorslaggevend. Met het Venta-apparaat houdt u deze waarden op elk moment in het oog, om gezondere lucht in een ruimte te bevorderen.

FIJNSTOF DAT GEVAARLIJK IS VOOR DE GEZONDHEID PM1.0, PM2.5, PM10

Fijn stof is nagenoeg onzichtbaar en wordt ook wel zwevend stof genoemd, omdat het niet direct naar de grond daalt, maar een bepaalde tijd in de lucht blijft. Het ontstaat bijv. door auto’s, de industrie, de landbouw, maar ook bij een open haard. Daarom bevindt fijn stof zich niet alleen in het milieu, maar ook binnenskamers en wordt in belangrijke mate bepaald door de buitenlucht. De concentratie fijn stof in een woning kan verschillend zijn. Duidelijk is dat ventileren een belangrijke bijdrage levert. Volgens het Umweltbundesamt (centrale wetenschappelijke milieu-instantie van Duitsland) dienen bekende bronnen van fijn stof in een ruimte consequent te worden opgespoord en tot een minimum te worden beperkt.
Onze Venta AirSense Pro helpt u bij het opsporen van deze bronnen.

VOC-GASSEN

VOC-gassen (Volatile Organic Compounds) zijn vluchtige gas- en dampvormige stoffen van organische oorsprong in de lucht. Mogelijke bronnen van VOC-gassen in binnenruimten zijn bouwproducten of alledaagse voorwerpen die deze gassen uitscheiden. Dit zijn bijvoorbeeld vloer-, wand- en plafondmaterialen, verf, lak, lijm, meubels, elektrische apparaten of speelgoed.
Om die reden komen ze zo goed als altijd in de lucht voor, maar meestal in geringe hoeveelheden. Bij hogere percentages kunnen ze lichamelijke klachten veroorzaken, bijv. allergieën, en daarom is het belangrijk deze waarden in het oog te houden.

FORMALDEHYDE

Formaldehyde is een stof die wordt gebruikt als bestanddeel van lijm. In 2014 werd deze door de EU geclassificeerd als “kan kanker veroorzaken”. De belangrijkste bronnen zijn bijv. houten materialen, vloerbedekking, meubels, isolatiematerialen en bouwproducten. Deze kunnen formaldehyde aan de lucht in een ruimte afgeven. Meubels die in Duitsland en in de EU worden gemaakt en verkocht voldoen in het algemeen aan bepaalde emissievoorwaarden (herkenbaar aan de aanduiding “emissiearm E1”).
Bovendien bevat ook tabaksrook formaldehyde en het kan ontstaan bij brandende kaarsen. Houd de concentratie met AirSense in het oog om eventueel maatregelen te kunnen nemen.

AS150 AIRSENSE PRO

 • Professionele binnenklimaat- en luchtkwaliteitsmeter
 • Adviseur voor gezonde lucht in een ruimte
 • Bewaakt en analyseert in real time met maar liefst 8 professionele sensoren bestanddelen in de lucht
 • Visualisatie van de meetwaarden in real time via de kleur van de LED-ring
 • In één oogopslag gedetailleerde informatie over afzonderlijke meetwaarden in de Venta Home-app
 • Analyse van de meetwaarden in de Venta Home-app en aanbevelingen voor handelwijzen om gezonder te wonen
 • Intelligent Smart Home-apparaat voor de besturing van apparaten* die compatibel zijn met de Venta AirConnect
 • Waarschuwingssignalen bij kritische luchtwaarden
 • Bruikbaar met en zonder bestaande Venta-apparaten

De AirSense-producten AS100 en AS150 zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in woon-, kantoor- en recreatieruimten.
De AirSense-producten mogen uitdrukkelijk NIET worden gebruikt onder de volgende omstandigheden:

 • In ruimtes met een explosiegevaarlijke atmosfeer
 • In ruimtes met een agressieve atmosfeer
 • In ruimtes met een hoge oplosmiddelconcentratie
 • In ruimtes met een extreem hoge stofbelasting
 • In de omgeving van zwembaden of natte terreinen
 • In de openlucht.

Specificaties: Venta AS150 AirSense PRO - Luchtkwaliteitsmeter

Werking
Functies: ● CO2 meter
● Hygrometer
● Luchtkwaliteitsmeter
● Thermometer
Temperatuur meetbereik Minimaal: 0 °C
Temperatuur meetbereik Maximaal: 50 °C
Nauwkeurigheid CO2 sensor: +/- 5 %
Meetbereik CO2 Meter Minimaal: 0 PPM
Meetbereik CO2 Meter Maximaal: 9999 PPM
Meetbereik luchtvochtigheid minimaal: 0 %
Meetbereik luchtvochtigheid maximaal: 99 %
Nauwkeurigheid temperatuur: +/- 1 °C
Nauwkeurigheid Luchtvochtigheid: +/- 3 %
Sensoren: ● CO2
● Formaldehyde
● Luchtvochtigheid
● PM1
● PM2,5
● PM10
● TVOC (VOS)
● Temperatuur
Alarm bij hoge meetwaarden: ● Akoestisch
● Meldingen in app
● Visueel
Eigenschappen
Datalogger: ● CO2
● Fijnstof
● Luchtvochtigheid
● Temperatuur
● VOC-gassen
Plaatsing: ● Tafel/bureau-model
● Wandmodel
Met een hygrostaat is de luchtvochtigheid automatisch regelbaar.
Hygrostaat: Ja
Keurmerk: CE
Gebruik
Presentatie metingen: ● Stoplichtfunctie
● Stoplichtfunctie op scherm
● Weergave / analyse op PC of app
Bediening met smartphone / app: Ja
App/Assistent naam: Venta Home, Venta AirConnect
Energie
Stroomvoorziening: Netstroom
Fysieke eigenschappen
Breedte: 20.7 cm
Diepte: 8.4 cm
Hoogte: 2.8 cm
Gewicht: 0.5 kg
Algemeen
Garantie (jaren): 2

Gratis Hygrometer!

Gratis TFA Thermo Hygro Climate

Ontvangt gratis de TFA Hygrometer Climate t.w.v € 23,90 bij bestellingen vanaf € 249,-