Ventilatoren

Sorteer op:

Met een ventilator zorgt u voor een heerlijk verkoelende luchtstroom in warme ruimtes. De roterende bladen van een ventilator brengen de lucht in beweging, waardoor een verkoelend briesje ontstaat. Met een ventilator kan een ruimte ook van verse lucht voorzien worden. Frisse lucht wordt aangezogen door de roterende bladen en snel en efficiënt door de ruimte verspreid. 

Bent u op zoek naar een goede ventilator voor thuis, op kantoor of in de bedrijfsruimte? Bij AirSain heeft u keuze uit verschillende modellen, van vloerventilatoren en tafelventilatoren tot ventilatoren voor aan de muur of het plafond. Twijfelt u wat voor model ventilator het meest geschikt is voor uw situatie? Lees dan verder onder het productoverzicht.


Lees meer

Ruime keuze in ventilatoren voor thuis, kantoor en bedrijf

Op warme dagen is een ventilator geen overbodige luxe. In sommige ruimtes zijn ventilatoren zelfs onmisbaar om de werkomgeving gezond te houden. Elke ruimte stelt andere eisen aan een ventilator, daarom heeft AirSain een zeer divers aanbod aan ventilatoren in het assortiment. Zo vindt u bij ons altijd de juiste ventilator voor uw ruimte. 

Ventilatoren voor in huis

Een ventilator in huis moet aan verschillende eisen voldoen. Hij moet goed koelen, maar hij moet ook praktisch zijn en het liefst een beetje bij het interieur passen. We hebben verschillende soorten ventilatoren in het assortiment die geschikt zijn voor in huis, bijvoorbeeld de tafelventilator, de staande ventilator en de vloerventilator. 

Ventilatoren voor in huis zijn tegenwoordig niet meer de ongezellige witte apparaten die ze vroeger waren. In ons assortiment vindt u ventilatoren in verschillende designs en kleuren. Van retro tot modern en van roze tot koperkleurig, er is altijd een ventilator die in uw interieur past. 

Ventilatoren voor op kantoor

Een goede luchtkwaliteit is essentieel in een kantoorruimte. Frisse lucht een goede temperatuur zorgen ervoor dat werknemers actief en gefocust hun werk kunnen doen. Voor grote kantoorruimtes zijn statiefventilatoren bijzonder geschikt. Deze ventilatoren voorzien zonder problemen meerdere werkplekken van een lekkere koele luchtstroom. Voor meer lokale verkoeling zijn tafel- of bureauventilatoren een goede keuze. Deze ventilatoren werken vaak erg stil, waardoor ze geen geluidsoverlast geven op de werkplek. Een groot voordeel van op deze manier koelen is dat u zelf de stand van de ventilator kunt bepalen, evenals de hoek waarin hij blaast en wanneer hij in- en uitschakelt. Zo creëert u altijd de verkoeling die bij u past.

Professionele ventilatoren voor bedrijven

De industriële ventilatoren in ons assortiment zijn speciaal ontworpen om grote ruimtes en productiefaciliteiten te ventileren. Deze ventilatoren zijn robuust, kunnen veel vermogen leveren en verkoelen daardoor met gemak een grote fabriekshal of magazijn. De koelere lucht en de luchtcirculatie dragen bij aan een gezonde werkomgeving en verhogen de productiviteit. 

Industriële ventilatoren zijn een goed alternatief als het aanleggen van een airco-systeem niet mogelijk of te kostbaar is. Ze zijn direct te plaatsen en de aanschafprijs is een stuk lager dan die van airco-installaties.

Verplaatsbare ventilatoren

Een verplaatsbare ventilator is wel zo makkelijk. Met een verplaatsbare ventilator kunt u zorgen voor een verkoelende luchtstroom waar in de ruimte u zich ook bevindt. Vooral in huis of op kantoor zijn dit soort ventilatoren erg makkelijk. Verplaatsbare ventilatoren zijn verkrijgbaar als tafelventilator, vloerventilator, torenventilator en staande ventilator. 

Met de muurventilatoren en plafondventilatoren hebben we ook vaste ventilatoren in het assortiment

Tafelventilatoren

Tafelventilatoren, of bureauventilatoren, zijn klein van stuk en makkelijk te hanteren. Ze passen op tafel, op het bureau of op uw nachtkastje. De luchtverplaatsing is niet heel sterk, waardoor op korte afstand van de ventilator een comfortabel klimaat ontstaat zonder dat uw papieren van het bureau waaien. Ze zijn ideaal voor persoonlijk gebruik en bieden verkoeling daar waar u het nodig heeft.

Vloerventilatoren

Vloerventilatoren zijn doorgaans iets groter dan tafelventilatoren en worden op de vloer geplaatst. Ze zijn ook krachtiger dan tafelventilatoren, waardoor ze lucht over een grotere afstand kunnen verplaatsen en een grotere ruimte kunnen verkoelen. Ze zijn daardoor ideaal voor het koelen van woonkamers, slaapkamers en kantoren. Sommige vloerventilatoren zijn ook als tafelventilator te gebruiken.

Torenventilatoren

Torenventilatoren zijn slanke ventilatoren die weinig ruimte innemen. In tegenstelling tot de lage, brede tafel- en vloerventilatoren zijn torenventilatoren hoog en smal, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes waar weinig plek is om een ventilator neer te zetten. Doordat de luchtverplaatsing aan te passen is, kunnen deze ventilatoren zelfs in een hoek van de kamer staan. Met de strakke designs van Argoclima en Stadler zijn deze ventilatoren zelfs echte eye catchers in huis!

Staande ventilatoren

Staande ventilatoren, of statiefventilatoren, bestaan uit een standaard met daarop een ventilator. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en sommige modellen kunnen zelfs op meerdere hoogtes ingesteld worden, waardoor ze zowel op de vloer als op tafel gebruikt kunnen worden. Daarmee is dit een veelzijdige ventilator die in veel ruimtes tot zijn recht komt.

Advies op maat

Bent u er na het lezen van deze informatie nog niet helemaal uit welke ventilator het best bij u past? Neem dan contact op met de experts van AirSain. Wij staan klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Door onze jarenlange ervaring in luchtkwaliteit weten wij precies wat u nodig heeft.