Ventilatorkachels

Sorteer op:

Een ventilatorkachel zorgt voor snelle bijverwarming van een kamer of verblijf. Het is ook een ideale elektrische kachel voor het creëren van plaatselijke verwarming in een grotere ruimte. Bent u op zoek naar een kleine ventilatorkachel of een grotere elektrische kachel? AirSain biedt een groot assortiment ventilatorkachels aan voor het direct verwarmen van een slaapkamer, woonkamer, badkamer, kantoor, hobbyruimte, zolder, kelder of caravan.


Lees meer

Ventilatorkachels verspreiden warmte snel door de ruimte

Een ventilatorkachel zorgt voor een extra snelle verspreiding van de warmte dankzij de ingebouwde ventilator. Hierdoor geeft dit type verwarming niet alleen warmte in de omgeving van de kachel, maar ook door de gehele ruimte. Door het formaat van de ventilatorkachels zijn deze ideaal voor het snel verwarmen van kleine tot middelgrote ruimtes. Wilt u een grotere ruimte geheel verwarmen met een ventilatorkachel? Let dan goed op de verwarmingscapaciteit van deze kachel!

Bij het verspreiden van de warmte met de ventilator wordt geluid geproduceerd. Dit kan door mensen als storend worden ervaren. Wilt u een ruimte voor langere tijd verwarmen en hier zo min mogelijk hinder van ondervinden? Dan raden wij aan om eens een kijkje te nemen bij onze convectorkachels!

Flexibele bijverwarming met ventilatorkachels

Een ventilatorkachel is in staat een kamer in korte tijd aangenaam te verwarmen. Binnen enkele minuten zal de temperatuur in de ruimte al stijgen. Deze warmte wordt vervolgens door de ingebouwde ventilator gelijkmatig verdeeld, zodat iedereen kan profiteren van de verwarming. Dit effect is nóg groter als de elektrische kachel over een oscillatie functie beschikt, waarbij de kachel van links naar rechts op en neer beweegt.

Ventilatorkachels zijn compact, waardoor ze op een vloer, tafel of een kast te plaatsen zijn. Door het kleine formaat zijn ventilatorkachels erg praktisch in gebruik. U kunt het kacheltje snel verplaatsen en weer opbergen wanneer nodig. Zo verwarmt u eenvoudig een ruimte naar wens!

Wanneer de ventilatorkachel drupwaterdicht is, kunt u deze ook inzetten in de badkamer of een andere vochtige ruimte. 

Ventilatorkachels voor verwarming én verkoeling

De meeste ventilatorkachels in ons assortiment bieden naast verwarming ook de mogelijkheid tot verkoeling. Door de ingebouwde ventilator is het mogelijk om de lucht te verspreiden over de kamer, zonder dat deze verwarmd wordt. Dit zorgt voor een aangenaam briesje dat de ruimte verkoelt op warme dagen. Door deze functie is een ventilatorkachel dus het gehele jaar inzetbaar!

Voordelen van ventilatorkachels

  • Ventilatorkachels zijn compacte en energiezuinige elektrische kachels.
  • Een kachel met ventilator verwarmt een ruimte zeer snel. Ideaal voor directe, snelle bijverwarming.
  • Dit type elektrische verwarming is licht van gewicht en makkelijk verplaatsbaar.
  • Ventilatorkachels bezitten een ventilatiestand voor in de zomer (Ventilatie zonder warmte).
  • Automatische oscillatie voor gelijkmatige spreiding van de warme lucht.
  • Verkrijgbaar van klein elektrisch kacheltje tot grotere ventilatorkachel.

Hulp nodig bij het kiezen van een elektrische kachel?

Komt u er zelf niet uit welke ventilatorkachel het meest geschikt is voor uw situatie? Twijfel dan niet om contact op te nemen met AirSain. Onze experts zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden!