Vliegenlampen

Sorteer op:

Vliegenlampen voorkomen overlast door vliegen. Als één van de grootste aanbieders van insectenlampen biedt Airsain u een ruime keuze aan professionele en industriële vliegenvangers. Voor horecabedrijven, productiebedrijven, logistieke bedrijven, de medische sector, kantoren, maar ook voor woningen hebben wij de perfecte vliegenlamp in huis.

Onze deskundige medewerkers adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Wat is de beste vliegenlamp voor uw situatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!


Lees meer

Verschillende typen vliegenlampen

Vliegenlampen bezitten doorgaans één of meerdere UV-lampen om vliegen, fruitvliegen, motten en muggen aan te trekken. Hiermee worden de vliegende insecten vanuit de hele ruimte naar de vliegenlamp gelokt. Eenmaal in de lamp aangekomen worden de vliegen en andere insecten gedood door een elektrisch rooster, of worden ze gevangen op een lijmplaat. Het is belangrijk om rekening te houden met het soort vangmechanisme, omdat dit afhankelijk is van de ruimte waarin de lamp wordt geplaatst. Hier leest u meer over in de volgende alinea’s.

Vliegenlampen met elektrisch rooster

Vliegenlampen met een elektrisch rooster doden vliegen wanneer ze met het rooster in contact komen. De vliegen belanden vervolgens in een opvangreservoir in de vliegenlamp. U hoeft hierbij dus niet te wisselen van lijmplaat, wat het grootste voordeel is van dit type vliegenvanger.

Deze vliegenlampen met elektrisch rooster zijn, in naleving van HACCP reglementen, niet toegestaan in ruimten waar voedsel wordt bereid of open wordt bewaard. Voor die ruimtes worden vliegenlampen met een lijmplaat aanbevolen.

Vliegenlampen met lijmbord

Een vliegenlamp met lijmbord werkt hygiënisch en de lijmplaten zijn eenvoudig te vervangen. De vervangbare lijmplaten voor op het lijmbord zijn bij AirSain standaard vanuit voorraad leverbaar, waardoor u nooit zonder hoeft te zitten. Net zoals bij een vliegenlamp met elektrisch rooster is eens in de paar jaar een vervangende UV-lamp nodig. Verder is het vereiste onderhoud van vliegenlampen met lijmbord minimaal.

Beide modellen zijn in verschillende uitvoeringen te bestellen. U heeft keuze uit modellen voor bevestiging tegen een wand, aan het plafond, of om op een tafel of kast te zetten. Voor elke toepassing vindt u bij Airsain een geschikte vliegenlamp.

Onderdelen voor vliegenlampen nodig?

Na het aanschaffen van vliegenlampen wilt u natuurlijk wel dat er reserve onderdelen beschikbaar zijn. Een UV-lamp met een groot aantal branduren moet aan het einde van de levensduur worden vervangen. Het is daarom belangrijk dat u de juiste lamp eenvoudig kunt bestellen. Dit geldt ook voor andere onderdelen zoals lijmplaten en starters.

Een groot aantal vliegenlampen in het Airsain assortiment is te voorzien van splintervrije UV-lampen. Deze lampen zijn voorgeschreven in ruimtes voor voedselbereiding en opslag van grondstoffen. De Shatterproof lampen bestelt u eenvoudig los als accessoire.

Krijg het hele pand vrij van vliegen

Bent u uitbater van een horecazaak, verantwoordelijke in een industrieel bedrijf, facilitair deskundige, of misschien werkzaam in de zorg? Met het grote aanbod vliegenlampen en de benodigde vervangingsonderdelen bestrijdt u in het hele pand jarenlang overlast door vliegen. Door effectieve bestrijding van vliegen houdt u de hygiëne op een hoog niveau. Zo ervaren uw gasten, bezoekers, klanten en bewoners geen hinder meer van vervelende vliegen!

Vliegenlampen kopen

Bijna alle vliegenlampen uit het Airsain assortiment zijn direct uit voorraad leverbaar. Zowel de professional als de particuliere bezoeker heeft volop keuze uit vooraanstaande merken. Wij selecteren alleen de modellen voor ons assortiment waarvan het ontwerp mooi is, de uitvoering degelijk is en de prestaties ruimschoots bewezen zijn.

Wij geven gericht advies wat de beste vliegenlampen zijn. Welk type vliegenlamp kopen? Welk model insectenlamp in welke ruimte? Neem contact met ons op voor het beste vliegenlamp advies!