Vliegenlampen

Sorteer op:

Niemand zit te wachten op een vlieg die rondvliegt in het kantoor, de keuken of de winkel. Vliegen zijn niet alleen irritant, ze zijn ook behoorlijk onhygiënisch. Ze nemen bacteriën mee van elk oppervlak waar ze op landen en laten deze bacteriën weer achter op de plaatsen waar ze daarna landen. Om overlast van vliegen te beperken, kunt u vliegenlampen gebruiken. Deze lampen trekken vliegen aan om ze vervolgens te doden. Zo zorgen ze ervoor dat elke vlieg die de ruimte in vliegt vakkundig uit de weg wordt geruimd en dat u zonder overlast kunt wonen en werken.


Lees meer

Verschillende soorten vliegenlampen

Vliegenlampen beschikken doorgaans over één of meerder UV-lampen om vliegen, fruitvliegjes, motten en muggen aan te trekken. Deze lampen zijn sterk genoeg om vliegen vanuit de hele ruimte naar de lamp toe te lokken. Eenmaal bij de lamp aangekomen worden de insecten gedood door een elektrisch rooster of gevangen op een lijmplaat. Het is afhankelijk van de ruimte waar u de vliegenlamp wil gebruiken welke methode geschikt is voor u.

Elektrisch rooster

Vliegenlampen met een elektrisch rooster doden vliegen zodra ze met het rooster in contact komen. De vliegen belanden vervolgens in een opvangreservoir in de vliegenlamp. U kunt het reservoir vervolgens uit de lamp halen en legen. U hoeft bij deze modellen dus niet steeds lijmplaten of andere onderdelen te vervangen, wat een groot voordeel is.

Volgens HACCP-reglementen zijn vliegenlampen met elektrisch rooster niet toegestaan in ruimten waar voedsel wordt bereid of onafgedekt wordt bewaard. Voor die ruimtes wordt een vliegenlamp met lijmplaat aangeraden.

Lijmplaat

Een vliegenlamp met lijmplaat vangt vliegen door middel van een plakkerige plaat waar vliegen op vast blijven zitten zodra ze met de plaat in aanraking komen. Het is een hygiënische manier van vliegen vangen omdat de dode vliegen stevig vast zitten op de plaat. De lijmplaten zijn eenvoudig te vervangen en ze zijn standaard uit voorraad leverbaar bij AirSain.

Ruime keuze

Van beide soorten vliegenlampen heeft AirSain een ruime keuze in het assortiment. U heeft keuze uit modellen voor wandbevestiging en tafel-/vloermodellen. Er zijn sproeidichte en waterdichte modellen, modellen voor kleine ruimtes (vanaf 30 m2) en modellen voor grote ruimtes (tot 300 m2). Kortom, voor ieder wat wils.

Onderdelen

Een vliegenlamp heeft weinig onderhoud nodig. Bij beide soorten vliegenlampen moet eens in de paar jaar de UV-lamp vervangen worden en de vliegenlamp met lijmplaat heeft regelmatig nieuwe lijmplaten nodig. Alle onderdelen zijn standaard uit voorraad leverbaar, zodat u nooit zonder werkende vliegenlamp hoeft te zitten. 

Een groot aantal vliegenlampen in ons assortiment is te voorzien van splintervrije UV-lampen. Deze lampen zijn voorgeschreven voor ruimtes waar voedsel bereid wordt en waar grondstoffen worden opgeslagen. Deze Shatterproof lampen bestelt u eenvoudig los als accessoire.

Het hele pand vliegvrij

Bent u uitbater van een horecazaak, verantwoordelijke bij een industrieel bedrijf, facilitair deskundige of werkzaam in de zorg? Wat uw werkomgeving ook is, met de vliegenlampen van AirSain houdt u uw bedrijf het hele jaar vliegvrij zonder dat er chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas hoeven te komen. Veilig, efficiënt en hygiënisch, een vliegenlamp is de beste manier om overlast door vliegen aan te pakken en vliegvrij door het leven te gaan.

Vliegenlampen kopen

Het assortiment vliegenlampen van AirSain biedt voor iedere gebruiker een geschikte vliegenlamp, of u nu een vliegenlamp voor het bedrijf of voor thuis zoekt. Onze vliegenlampen zijn van topkwaliteit en bijna allemaal zijn ze standaard uit voorraad leverbaar.

Bent u op zoek naar een geschikte vliegenlamp en heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze experts. Zij weten alles van onze vliegenlampen en kunnen u helpen de juiste lamp voor uw situatie te kiezen.