Van 28 november t/m 2 december zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Vochtprobleem Vocht uit kelder verwijderen
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Mail gerust!
info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vocht uit kelder verwijderen

AIRSAIN VOOR UW LUCHTONTVOCHTIGER!

Ontvochtigers voor kelders

Vochtproblemen in een kelder, de oorzaken

Een vochtige kelder is onhygiënisch, ongezond en kan bovendien hoge kosten veroorzaken. Teveel vocht in de kelder is hoogstwaarschijnlijk van buiten afkomstig. Als grond rondom een ondergrondse kelder verzadigd is, dringt door hydrostatische druk het vocht in de kelder. Wanneer de kelderwanden onvoldoende waterafstotend zijn zal het vocht sneller de kelder binnendringen. Door capillaire werking trekt het vocht vanuit de grond door de wand. De kelderwand zelf raakt uiteindelijk ook verzadigd met vocht. Dit resulteert in een voortdurende inbreng van vocht in de kelder.

Ook kan vocht een kelder binnendringen door eventuele scheuren in de wanden. Doorgangen van leidingen door de kelderwand zijn ook altijd kwetsbare plaatsen voor het binnendringen van vocht. Vanzelfsprekend dienen zichtbare openingen in een kelderwand direct te worden gerepareerd. Het binnendringen van vocht in een kelder zal leiden tot aantasting van de kelderwand en keldervloer. Onnodig hoge reparatiekosten zijn hiervan het gevolg. Bij vochtproblemen in een kelder dient ook altijd het aanwezige leidingwerk te worden nagelopen. Controle op lekkages in de leidingen is belangrijk. Door corrosie worden leidingen, kranen en afsluiters aangetast met lekkage tot gevolg. Roestvorming in de kelder vindt plaats als de luchtvochtigheid te hoog is.

Ontvochtiging van kelders

Ondergrondse kelders zijn vaak vochtig vanwege het ontbreken van voldoende ventilatie. In een afgesloten ruimte met teveel vocht zal de luchtvochtigheid snel stijgen. Een hoge luchtvochtigheid in de kelder veroorzaakt groei van schimmels en laat nare vochtplekken op de wanden zien. De kelder ruikt muf door het hoge vochtgehalte. Het is raadzaam een kelder te ontvochtigen voordat het vocht te lang heeft kunnen inwerken. Een ontvochtiger voert voortdurend het overschot aan vocht uit de kelder af. De luchtvochtigheid in de kelder daalt naar een gezond niveau. Vochtproblemen zoals schimmelgroei en ontstaan van vochtplekken worden gestopt. Luchtontvochtiging in kelders wordt vaak toegepast omdat structurele aanpassingen niet mogelijk zijn of te hoge kosten met zich meebrengen. Een luchtontvochtiger is relatief goedkoop in aanschaf en kan zo nodig ook in een andere ruimte gebruikt worden. Voor ontvochtiging in kelders vindt u bij AirSain de ideale luchtontvochtiger. Voor het ontvochtigen van een kleine kelder volstaat een kleine luchtontvochtiger. Voor het drogen van een grote kelder of een kelderverdieping adviseren wij een professionele luchtontvochtiger of vaste luchtontvochtiger.

Stank, schimmels, ongedierte in een kelder met te veel vocht

Naast vochtplekken en schimmelgroei veroorzaakt te veel vocht in een kelder ook houtrot, roest en stank. Een vochtige kelder is een aangename verblijfplaats voor insecten en andere soorten ongedierte. Een kelder waarin levensmiddelen worden opgeslagen is niet hygiënisch indien te veel vocht aanwezig is. In een vochtige kelder krijgen materialen en opgeslagen voorwerpen een muffe geur. Aantasting van vocht is evenmin uitgesloten. Houtrot en corrosie zien we vaak terug in een vochtige kelder.

Vocht verwijderen uit de kelder kan eenvoudig door het verlagen van de luchtvochtigheid. Een ontvochtiger zorgt voor verwijdering van vocht uit de kelder. Omdat een luchtontvochtiger voortdurend vocht uit de lucht verwijdert, ontstaat een aangenaam droog klimaat in de kelder. Vochtige oppervlakken als wanden, vloeren en plafonds geven vocht af aan de droge lucht. Een droge kelder met een optimale luchtvochtigheid staat garant voor jarenlang gebruiksplezier! Bovendien frist de rest van het huis ook op. U ruikt niet langer de onaangename geur die uit de kelder afkomstig is.

Vocht uit de kelder verwijderen met een ontvochtiger

Vocht snel verwijderen uit een natte kelder? Ga voor de zekerheid na of geen grote hoeveelheden vocht binnendringen door scheuren of lekkages. Een vochtige kelder is echter vaak het gevolg van jarenlang binnendringen van kleine hoeveelheden vocht. Luchtontvochtigers bieden hiervoor uitkomst. Let bij het kopen van een ontvochtiger op de maximale capaciteit van ontvochtiging. De capaciteit van de ontvochtiger moet toereikend zijn voor de kelder met bijbehorende afmetingen. Een kleine overcapaciteit voor ontvochtiging is wenselijk. Eventueel kan met behulp van een hygrostaat de ideale luchtvochtigheid worden ingesteld. Bij het bereiken van de ingestelde luchtvochtigheid in de kelder schakelt de ontvochtiger vanzelf uit. Met de juiste ontvochtiger zijn vochtproblemen in een kelder snel verholpen!

Voor het ontvochtigen van een kelder volstaat doorgaans een kleine ontvochtiger. Bij AirSain vindt u voor elke kelder de ideale ontvochtiger. Heeft u graag hulp bij het kiezen van de geschikte luchtontvochtiger? Voor deskundig advies belt u met AirSain: 0497 - 512164 of 011-515389 (BE). Voor een overzicht van alle luchtontvochtigers zie: assortiment ontvochtigers en assortiment industriële luchtontvochtigers.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Mail gerust!
info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies