Home Luchtkwaliteit Huis Vochtprobleem in huis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vochtprobleem in huis

Vochtproblemen in huis oplossen

Condensatie, lekkage, koudebruggen, optrekkend vocht, doorslaand vocht, een vochtprobleen in huis kan diverse oorzaken hebben. Niet zelden wordt een hoge vochtigheidsgraad in huis door meerdere problemen veroorzaakt, bijvoorbeeld door een lekke kelder en koudebruggen. Het is mogelijk dat een hoge grondwaterstand aan de basis ligt van een aantal vochtproblemen in huis.

Een vochtprobleem in huis hoeft niet altijd een bouwkundige oorzaak te hebben. Het klimaat in huis kan ook vochtig worden door onvoldoende ventileren, frequent gebruik van douche of bad, veelvuldig wasgoed drogen binnenshuis en een matig stookgedrag.

Vocht verwijderen

Om schimmels, condens en muffe luchtjes tegen te gaan is het belangrijk het teveel aan vocht zo snel mogelijk uit huis te verwijderen. Luchtontvochtigers verlagen de relatieve vochtigheid in huis zodat vloeren, muren, plafonds en stoffering het vocht dat voor problemen zorgt, snel afgeven aan de omgevingslucht. De droogtijd van materialen in huis neemt snel af wanneer een luchtontvochtiger met voldoende ontvochtigingscapaciteit wordt ingezet.

Vochtbestrijding op maat

AirSain biedt diverse oplossingen voor vochtbestrijding op maat. Bij geringe vochtproblemen volstaat het gebruik van een kleine ontvochtiger. Voor het drogen van kleine vertrekken in huis kiest u bijvoorbeeld voor een Argoclima Lilium Evo 11, Olimpia Splendid Aquaria Slim 12, Fral DryBasic of een Meaco Platinum 12. Deze kleine luchtdrogers zijn ideaal voor het gebruik in een slaapkamer of voor het drogen van wasgoed. Bij een vochtprobleem in een badkamer kunt u ook gebruik maken van een luchtontvochtiger, mits deze voor gebruik in een badkamer is toegestaan.

Voor het verhelpen van een vochtprobleem in een middelgrote ruimte in huis zoals een woonkamer, kelder of grote slaapkamer zijn bijvoorbeeld volgende apparaten geschikt: Fral Flipper Dry 300, Meaco Platinum 20 en Fral Comfort 26.

Een grote living of royaal appartement kan gedroogd worden met bijvoorbeeld een Fral Comfort 32, Fral FD33 Blueline of Cuoghi Midi 4. Dit geldt ook voor royale kelders.

Last van vochtproblemen in huis en u zoekt de juiste ontvochtiger? Kijk in het Ontvochtiger Overzicht en vergelijk de verschillende luchtontvochtigers. Vanzelfsprekend kunt u ook CONTACT opnemen met AirSain voor een deskundig advies op maat.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen