Woorden met m
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
Over Airsain
Contact
VacaturesHome
Woordenboek
M


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter M

Meaco

Fabrikant van o.a. luchtreinigers, luchtontvochtigers en verwarmingselementen. Meaco produceert ontvochtigers voor huishoudelijk gebruik, voor industrie en voor het ontvochtigen van zwembadruimten. Meaco luchtontvochtigers zijn compact en zeer effectief in de strijd tegen vochtproblemen.

Mechanische luchtcirculatie

Mechanische luchtcirculatie komt tot stand door de werking van een krachtige ventilator in bijvoorbeeld een ventilatiesysteem of airco-systeem. Op kleinere schaal verzorgen luchtreinigers en ventilatoren ook mechanische luchtcirculatie. De lucht wordt verplaatst met behulp van een ventilator. Mechanische luchtcirculatie heeft als doel om vervuilde lucht af te voeren en verse lucht naar binnen te brengen.

Mechanische ventilatie

Bij mechanische ventilatie voert een ventilatiesysteem vervuilde binnenlucht continu naar buiten af. Verse lucht van buiten komt op natuurlijke wijze een woning of ander type gebouw binnen door bijvoorbeeld roosters of ventilatiekanalen. Een ventilatiesysteem vormt geen risico voor de gezondheid als het goed is ontworpen, geïnstalleerd en afgesteld.

Micro organismen

Micro-organismen worden ook wel microben genoemd. Micro-organismen zijn kleine organismen die niet met het blote oog te zien zijn. Voorbeelden van micro-organismen zijn eencelligen zoals bacteriën, algen en schimmels. Micro-organismen leveren een flinke bijdrage aan ons dagelijks leven. Micro-organismen met een positieve werking worden bijvoorbeeld gebruikt bij de productie van brood, bier en zuivel. Er zijn echter ook micro-organismen die ziekten kunnen veroorzaken. Deze ziekmakende bacteriën en schimmels weren we uit onze voeding en uit de lucht.

Microfijne nevel

Een microfijne nevel is een zeer fijn verdeelde verdeling van waterdeeltjes in de lucht. Een ultrasone luchtbevochtiger produceert voortdurend een microfijne nevel waardoor de luchtvochtigheid in de binnenruimte snel stijgt. Om vorming van witte neerslag in het interieur te voorkomen dient het water vóór verneveling te worden ontdaan van kalkdeeltjes. Hiervoor zijn vervangbare antikalk patronen verkrijgbaar.

Microgram per m3

Eenheid: µg per m3, microgram per kubieke meter. Meeteenheid van o.a. de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Het is in dit geval het aantal microgram verontreinigingen dat in 1 m3 lucht aanwezig is.

Micrometer

Een micrometer (andere benaming is micron of mu) is een lengtemaat. De maat heeft het symbool µm. Een micrometer is gelijk aan 0,000 001 meter, of een duizendste deel van een millimeter. De deeltjesgrootte van verontreinigingen zoals fijnstof dat een filter in een luchtreiniger onderschept wordt uitgedrukt in micron.
Links: Micron

Micron

Één micron -of één mu- is een andere benaming voor één micrometer(lengtemaat).
Links: Micrometer

Milieuvriendelijk koelen

Milieuvriendelijk koelen is mogelijk als de airconditioner afgevuld is met een ecologisch koudemiddel. Deze middelen - bijvoorbeeld R410A en R290 - zijn minder belastend voor het milieu dan traditionele koudemiddelen zoals R22. Dit R22 gas tast de ozonlaag aan en wordt daarom in de ban gedaan.

Milieuvriendelijk koudemiddel

Een milieuvriendelijk koudemiddel is minder belastend voor het milieu en tast de ozonlaag niet aan. Als bijkomend voordeel van milieuvriendelijke koudemiddelen wordt de toename van efficiëntie van het koudemiddel genoemd. Voorbeelden van milieuvriendelijke koudemiddelen zijn R410A en R290.

Milieuvriendelijke insectenverdelger

Insectenverdelger zonder chemische insecticiden of andere bestanddelen die belastend zijn voor het milieu.
Links: Isotronic

Mistfilter

Het mistfilter is een filter voor bevochtiging in een luchtreiniger. Dit bevochtigingsfilter neemt voortdurend water op uit het waterreservoir van de luchtreiniger. Het mistfilter geeft waterdeeltjes af aan plasmaclusterionen voor optimale luchtreiniging en ionisatie in een binnenruimte.

Mobiele airconditioner

Makkelijk verplaatsbare airconditioner voorzien van wieltjes. Airsain is leverancier van diverse merken mobiele airconditioners: Sharp, Zibro, Delonghi, Gree. Een ruim assortiment airconditioners voor mobiel koelen. Een mobiele airco is ideaal voor tijdelijk koelen van o.a. slaapkamer, woonkamer, kantoor, camper, caravan.
Links: Sharp, Zibro

Mobiele bevochtiger

Dankzij zijn handzame afmetingen is een mobiele bevochtiger snel inzetbaar in elke ruimte waar een stopcontact aanwezig is. Een mobiele bevochtiger heeft geen vaste aanvoerleiding voor water. Dit type luchtbevochtiger is voorzien van een makkelijk te vullen watertank. Mobiele bevochtigers worden voornamelijk ingezet in woningen en kantoren, vaak zelfs meerdere bevochtigers tegelijk om verschillende vertrekken van een juiste luchtvochtigheid te voorzien.

Mobiele kachel

Een mobiele kachel levert extra warmte in een binnenruimte. Mobiele kachels worden ook wel bijzetkachels genoemd. De verplaatsbare kachels bieden volop warmte in de directe omgeving van de kachel. In huis dienen mobiele kachels meestal als ondersteunende verwarming voor een vast verwarmingssysteem. Er zijn diverse tyoen mobiele kachels te koop: keramische kachels, oliekachels, werkplaatskachels, ventilatorkachels, infrarood kachels. Een mobiele kachel is zeer praktisch. De compacte kachels zijn eenvoudig verplaatsbaar en starten direct met verwarmen na inschakelen.

Mobiele luchtbevochtiging

Mobiele luchtbevochtiging is direct inzetbaar zonder installatiekosten en extra voorzieningen. Mobiele luchtbevochtigers zijn eenvoudig met de hand te verplaatsen. Alleen water bijvullen is voldoende om urenlang onafgebroken te bevochtigen. Mobiele luchtbevochtiging is vaak toereikend om kleine tot middelgrote ruimten snel en constant te bevochtigen. Alleen in grote opslagruimten en grote fabriekshallen is een compleet bevochtigingssysteem vereist om een goede luchtvochtigheid te behouden. Mobiele luchtbevochtiging is ideaal voor het bestrijden van droge lucht in huis en kantoor.

Mobiele luchtontvochtiging

Mobiele luchtontvochtiging is een praktische en relatief goedkope oplossing om lastige vochtproblemen te bestrijden. Mobiele luchtontvochtiging is ideaal voor gebruik in huis. Compacte ontvochtigers kunnen permanent blijven staan in ruimtes zoals een kelder of garage. Maar ook in de woonkamer of slaapkamer is vaak behoefte aan extra droging in vochtige perioden. Mobiele luchtontvochtiging is ook professioneel inzetbaar. Robuuste ontvochtigers of bouwdrogers worden op locatie gebracht en kunnen direct starten met ontvochtigen.

Mobiele luchtreiniger

Een mobiele luchtreiniger is een zelfstandig functionerende luchtreiniger, met andere woorden niet geïntegreerd in een luchtbehandelingssysteem. Een mobiele luchtreiniger is flexibel inzetbaar. De stekker in het stopcontact, een programma voor luchtreiniging kiezen, en het apparaat start direct. Er zijn verschillende typen mobiele luchtreinigers verkrijgbaar, o.a. Hepa luchtreinigers, elektrostatische luchtreinigers, ionisatoren, Plasmacluster luchtreinigers.

Mobiele luchtreiniging

Mobiele luchtreiniging is een populair middel voor particulieren en professionals om de luchtkwaliteit in het binnenmilieu te verbeteren. De makkelijk verplaatsbare luchtreinigers zuiveren de lucht optimaal dankzij Hepa filters, plasma ionen of andere middelen. Moderne luchtreinigers bezitten daarnaast ook andere technologieën om een optimaal binnenklimaat te verkrijgen, zoals bevochtiging en ionisatie. Mobiele luchtreiniging wordt ingezet voor het verwijderen van o.a. stof, fijnstof, stuifmeel, huisstofmijt, bacteriën, virussen, geuren, sigarettenrook.

Mobiele ontvochtiger

Een mobiele ontvochtiger is geschikt voor het verlagen van de luchtvochtigheid in verschillende ruimten. Deze compacte luchtontvochtigers zijn eenvoudig verplaatsbaar. Het onttrokken vocht blijft in de vorm van water achter in het reservoir. De capaciteit van een mobiele ontvochtiger moet toereikend zijn voor de grootte van de te ontvochtigen ruimte. Mobiele luchtontvochtigers worden voornamelijk ingezet in woonhuizen, opslagruimten, winkels, kantoren en recreatieruimten.

Mobiele verwarming

Tot mobiele verwarming behoort een reeks apparaten dat geschikt is voor mobiel bijverwarmen. Een mobiele verwarming is direct inzetbaar voor het geven van extra warmte als de hoofdverwarming onvoldoende warmte afgeeft. Veel gebruikte verwarmingsapparaten zijn: olieradiatoren, ventilatorkachels, keramische kachels, infrarood kachels. Deze bijzetkachels worden voornamelijk in huis en op kantoor gebruikt.

MPPS

MPPS is de afkorting voor Most Penetrating Particle Size. MMPS heeft betrekking op de deeltjesgrootte van 0.3 micrometer. Stofdeeltjes met deze deeltjesgrootte zijn zeer moeilijk te verwijderen. MMPS duidt de de moeilijkst te verwijderen deeltjesgrootte van 0.3 micrometer aan.

MRSA

MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus) is een bacterie die ongevoelig is voor de meeste antibiotica, waardoor deze moeilijk te bestrijden is. Een besmetting met MRSA is gevaarlijk voor mensen met een ernstig verminderde weerstand. MRSA vormt een grote bedreiging voor kwetsbare patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Muffe lucht

Onaangename, onfrisruikende lucht. Vaak gepaard met te hoge luchtvochtigheid. Bij een hoge luchtvochtigheid groeien schimmels volop en worden materialen zoals hout en stof aangetast. Er ontstaat een muf binnenklimaat. Voldoende ventilatie, ontvochtiging met een luchtontvochtiger, inzet van een luchtreiniger zijn eenvoudige manieren om muffe lucht uit huis te verwijderen.

Muffe lucht in huis

Muffe lucht in huis is vaak het gevolg van vochtproblemen. Optrekkend vocht en doorslaand vocht maakt muren vochtig waardoor vochtplekken ontstaan. Zwarte schimmels verspreiden zich in korte tijd over muren, plafonds en vloeren. Deze schimmels veroorzaken muffe lucht in huis. De onaangename vochtgeur is moeilijk te verwijderen, alleen ventileren werkt doorgaans niet afdoende. Muffe lucht in huis wordt ook wel veroorzaakt door huisdieren, tabaksrook en kookgeuren.

Muffe lucht in huis verwijderen

Als geurproblemen in huis veroorzaakt worden door schimmels en andere vochtproblemen, is het aan te raden om een luchtontvochtiger in te zetten. Door luchtontvochtiging wordt het vocht uit huis verwijderd en wordt schimmelgroei afgeremd. Daarnaast zuivert een goede luchtreiniger de lucht van onaangename geuren. Let op bij aanschaf van een luchtreiniger dat deze voorzien is van een geurfilter of andere technologie waarmee geuren worden verwijderd.

Multi split airco

Een multi split airconditioner is voorzien van twee of meerdere binnenunits en één of meerdere buitenunits. De airco buitenunit is aan de binnenunits gekoppeld met een koperen leiding en een voedingskabel. De airco binnenunits verspreiden de koele lucht in de ruimte. De binnenunits zijn te monteren aan de muur of aan / in het plafond. De verdamper van dit airco-systeem wordt aan de buitenmuur of op het dak geplaatst. Een multi split unit airconditioner beslaat weinig plaats in een ruimte.

Muur schimmel

Schimmels op muren zien er aanvankelijk uit als kleine grijs/zwarte plekken op de muren. De schimmels vermeerderen zich op de stenen, voegen en de afwerking van de muur zoals de stuclaag of behang. Na verloop van tijd groeien de kleine schimmelplekken uit tot grote zwarte vochtplekken. Schimmels op muren verspreiden zich razendsnel waardoor ook in korte tijd op aangrenzende muren schimmelplekken zichtbaar zijn. Door luchtontvochtiging wordt het vocht aan de muren onttrokken en zal het schimmelprobleem tot stilstand komen.

Muurventilator

Muurventilatoren worden doorgaans aan de bovenzijde van een muur opgehangen. De luchtstroom wordt dan van boven naar beneden door de ruimte geblazen. Een muurventilator is handig als men altijd vanuit dezelfde hoek van een kamer luchtverplaatsing tot stand wil brengen. In de praktijk blijkt vaak dat mensen liever voor een ventilator kiezen die men eenvoudig kan verzetten.

Muziekinstrumenten luchtvochtigheid

Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, raken diverse muziekinstrumenten ontstemd. In extreme gevallen kunnen zelfs scheuren ontstaan in de houten omkasting of in houten onderdelen. Vochtgevoelige muziekinstrumenten zijn o.a. piano, vleugel, harp, viool, cello, gitaar. Kortom alle muziekinstrumenten welke opgebouwd zijn uit houten materialen. Bij een lage luchtvochtigheid krimpt hout en kan zelfs scheuren. De schade die ontstaat door droge lucht kan aanzienlijk zijn.

Mycotoxine

Mycotoxine is een gifstof dat gevormd wordt door sommige schimmelsoorten. Vergiftiging door mycotoxinen vindt in de meeste gevallen via voedsel plaats. De gifstoffen kunnen echter ook in huis aanwezig zijn. Een vochtige woning is een bron van schimmels. Afhankelijk van de schimmelsoort worden mycotoxinen gevormd en komen vervolgens in de binnenlucht terecht. Na inademen van de mycotoxinen kan men ook ziek worden.

Home
Woordenboek
M


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter M

Meaco

Fabrikant van o.a. luchtreinigers, luchtontvochtigers en verwarmingselementen. Meaco produceert ontvochtigers voor huishoudelijk gebruik, voor industrie en voor het ontvochtigen van zwembadruimten. Meaco luchtontvochtigers zijn compact en zeer effectief in de strijd tegen vochtproblemen.

Mechanische luchtcirculatie

Mechanische luchtcirculatie komt tot stand door de werking van een krachtige ventilator in bijvoorbeeld een ventilatiesysteem of airco-systeem. Op kleinere schaal verzorgen luchtreinigers en ventilatoren ook mechanische luchtcirculatie. De lucht wordt verplaatst met behulp van een ventilator. Mechanische luchtcirculatie heeft als doel om vervuilde lucht af te voeren en verse lucht naar binnen te brengen.

Mechanische ventilatie

Bij mechanische ventilatie voert een ventilatiesysteem vervuilde binnenlucht continu naar buiten af. Verse lucht van buiten komt op natuurlijke wijze een woning of ander type gebouw binnen door bijvoorbeeld roosters of ventilatiekanalen. Een ventilatiesysteem vormt geen risico voor de gezondheid als het goed is ontworpen, geïnstalleerd en afgesteld.

Micro organismen

Micro-organismen worden ook wel microben genoemd. Micro-organismen zijn kleine organismen die niet met het blote oog te zien zijn. Voorbeelden van micro-organismen zijn eencelligen zoals bacteriën, algen en schimmels. Micro-organismen leveren een flinke bijdrage aan ons dagelijks leven. Micro-organismen met een positieve werking worden bijvoorbeeld gebruikt bij de productie van brood, bier en zuivel. Er zijn echter ook micro-organismen die ziekten kunnen veroorzaken. Deze ziekmakende bacteriën en schimmels weren we uit onze voeding en uit de lucht.

Microfijne nevel

Een microfijne nevel is een zeer fijn verdeelde verdeling van waterdeeltjes in de lucht. Een ultrasone luchtbevochtiger produceert voortdurend een microfijne nevel waardoor de luchtvochtigheid in de binnenruimte snel stijgt. Om vorming van witte neerslag in het interieur te voorkomen dient het water vóór verneveling te worden ontdaan van kalkdeeltjes. Hiervoor zijn vervangbare antikalk patronen verkrijgbaar.

Microgram per m3

Eenheid: µg per m3, microgram per kubieke meter. Meeteenheid van o.a. de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Het is in dit geval het aantal microgram verontreinigingen dat in 1 m3 lucht aanwezig is.

Micrometer

Een micrometer (andere benaming is micron of mu) is een lengtemaat. De maat heeft het symbool µm. Een micrometer is gelijk aan 0,000 001 meter, of een duizendste deel van een millimeter. De deeltjesgrootte van verontreinigingen zoals fijnstof dat een filter in een luchtreiniger onderschept wordt uitgedrukt in micron.
Links: Micron

Micron

Één micron -of één mu- is een andere benaming voor één micrometer(lengtemaat).
Links: Micrometer

Milieuvriendelijk koelen

Milieuvriendelijk koelen is mogelijk als de airconditioner afgevuld is met een ecologisch koudemiddel. Deze middelen - bijvoorbeeld R410A en R290 - zijn minder belastend voor het milieu dan traditionele koudemiddelen zoals R22. Dit R22 gas tast de ozonlaag aan en wordt daarom in de ban gedaan.

Milieuvriendelijk koudemiddel

Een milieuvriendelijk koudemiddel is minder belastend voor het milieu en tast de ozonlaag niet aan. Als bijkomend voordeel van milieuvriendelijke koudemiddelen wordt de toename van efficiëntie van het koudemiddel genoemd. Voorbeelden van milieuvriendelijke koudemiddelen zijn R410A en R290.

Milieuvriendelijke insectenverdelger

Insectenverdelger zonder chemische insecticiden of andere bestanddelen die belastend zijn voor het milieu.
Links: Isotronic

Mistfilter

Het mistfilter is een filter voor bevochtiging in een luchtreiniger. Dit bevochtigingsfilter neemt voortdurend water op uit het waterreservoir van de luchtreiniger. Het mistfilter geeft waterdeeltjes af aan plasmaclusterionen voor optimale luchtreiniging en ionisatie in een binnenruimte.

Mobiele airconditioner

Makkelijk verplaatsbare airconditioner voorzien van wieltjes. Airsain is leverancier van diverse merken mobiele airconditioners: Sharp, Zibro, Delonghi, Gree. Een ruim assortiment airconditioners voor mobiel koelen. Een mobiele airco is ideaal voor tijdelijk koelen van o.a. slaapkamer, woonkamer, kantoor, camper, caravan.
Links: Sharp, Zibro

Mobiele bevochtiger

Dankzij zijn handzame afmetingen is een mobiele bevochtiger snel inzetbaar in elke ruimte waar een stopcontact aanwezig is. Een mobiele bevochtiger heeft geen vaste aanvoerleiding voor water. Dit type luchtbevochtiger is voorzien van een makkelijk te vullen watertank. Mobiele bevochtigers worden voornamelijk ingezet in woningen en kantoren, vaak zelfs meerdere bevochtigers tegelijk om verschillende vertrekken van een juiste luchtvochtigheid te voorzien.

Mobiele kachel

Een mobiele kachel levert extra warmte in een binnenruimte. Mobiele kachels worden ook wel bijzetkachels genoemd. De verplaatsbare kachels bieden volop warmte in de directe omgeving van de kachel. In huis dienen mobiele kachels meestal als ondersteunende verwarming voor een vast verwarmingssysteem. Er zijn diverse tyoen mobiele kachels te koop: keramische kachels, oliekachels, werkplaatskachels, ventilatorkachels, infrarood kachels. Een mobiele kachel is zeer praktisch. De compacte kachels zijn eenvoudig verplaatsbaar en starten direct met verwarmen na inschakelen.

Mobiele luchtbevochtiging

Mobiele luchtbevochtiging is direct inzetbaar zonder installatiekosten en extra voorzieningen. Mobiele luchtbevochtigers zijn eenvoudig met de hand te verplaatsen. Alleen water bijvullen is voldoende om urenlang onafgebroken te bevochtigen. Mobiele luchtbevochtiging is vaak toereikend om kleine tot middelgrote ruimten snel en constant te bevochtigen. Alleen in grote opslagruimten en grote fabriekshallen is een compleet bevochtigingssysteem vereist om een goede luchtvochtigheid te behouden. Mobiele luchtbevochtiging is ideaal voor het bestrijden van droge lucht in huis en kantoor.

Mobiele luchtontvochtiging

Mobiele luchtontvochtiging is een praktische en relatief goedkope oplossing om lastige vochtproblemen te bestrijden. Mobiele luchtontvochtiging is ideaal voor gebruik in huis. Compacte ontvochtigers kunnen permanent blijven staan in ruimtes zoals een kelder of garage. Maar ook in de woonkamer of slaapkamer is vaak behoefte aan extra droging in vochtige perioden. Mobiele luchtontvochtiging is ook professioneel inzetbaar. Robuuste ontvochtigers of bouwdrogers worden op locatie gebracht en kunnen direct starten met ontvochtigen.

Mobiele luchtreiniger

Een mobiele luchtreiniger is een zelfstandig functionerende luchtreiniger, met andere woorden niet geïntegreerd in een luchtbehandelingssysteem. Een mobiele luchtreiniger is flexibel inzetbaar. De stekker in het stopcontact, een programma voor luchtreiniging kiezen, en het apparaat start direct. Er zijn verschillende typen mobiele luchtreinigers verkrijgbaar, o.a. Hepa luchtreinigers, elektrostatische luchtreinigers, ionisatoren, Plasmacluster luchtreinigers.

Mobiele luchtreiniging

Mobiele luchtreiniging is een populair middel voor particulieren en professionals om de luchtkwaliteit in het binnenmilieu te verbeteren. De makkelijk verplaatsbare luchtreinigers zuiveren de lucht optimaal dankzij Hepa filters, plasma ionen of andere middelen. Moderne luchtreinigers bezitten daarnaast ook andere technologieën om een optimaal binnenklimaat te verkrijgen, zoals bevochtiging en ionisatie. Mobiele luchtreiniging wordt ingezet voor het verwijderen van o.a. stof, fijnstof, stuifmeel, huisstofmijt, bacteriën, virussen, geuren, sigarettenrook.

Mobiele ontvochtiger

Een mobiele ontvochtiger is geschikt voor het verlagen van de luchtvochtigheid in verschillende ruimten. Deze compacte luchtontvochtigers zijn eenvoudig verplaatsbaar. Het onttrokken vocht blijft in de vorm van water achter in het reservoir. De capaciteit van een mobiele ontvochtiger moet toereikend zijn voor de grootte van de te ontvochtigen ruimte. Mobiele luchtontvochtigers worden voornamelijk ingezet in woonhuizen, opslagruimten, winkels, kantoren en recreatieruimten.

Mobiele verwarming

Tot mobiele verwarming behoort een reeks apparaten dat geschikt is voor mobiel bijverwarmen. Een mobiele verwarming is direct inzetbaar voor het geven van extra warmte als de hoofdverwarming onvoldoende warmte afgeeft. Veel gebruikte verwarmingsapparaten zijn: olieradiatoren, ventilatorkachels, keramische kachels, infrarood kachels. Deze bijzetkachels worden voornamelijk in huis en op kantoor gebruikt.

MPPS

MPPS is de afkorting voor Most Penetrating Particle Size. MMPS heeft betrekking op de deeltjesgrootte van 0.3 micrometer. Stofdeeltjes met deze deeltjesgrootte zijn zeer moeilijk te verwijderen. MMPS duidt de de moeilijkst te verwijderen deeltjesgrootte van 0.3 micrometer aan.

MRSA

MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus) is een bacterie die ongevoelig is voor de meeste antibiotica, waardoor deze moeilijk te bestrijden is. Een besmetting met MRSA is gevaarlijk voor mensen met een ernstig verminderde weerstand. MRSA vormt een grote bedreiging voor kwetsbare patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Muffe lucht

Onaangename, onfrisruikende lucht. Vaak gepaard met te hoge luchtvochtigheid. Bij een hoge luchtvochtigheid groeien schimmels volop en worden materialen zoals hout en stof aangetast. Er ontstaat een muf binnenklimaat. Voldoende ventilatie, ontvochtiging met een luchtontvochtiger, inzet van een luchtreiniger zijn eenvoudige manieren om muffe lucht uit huis te verwijderen.

Muffe lucht in huis

Muffe lucht in huis is vaak het gevolg van vochtproblemen. Optrekkend vocht en doorslaand vocht maakt muren vochtig waardoor vochtplekken ontstaan. Zwarte schimmels verspreiden zich in korte tijd over muren, plafonds en vloeren. Deze schimmels veroorzaken muffe lucht in huis. De onaangename vochtgeur is moeilijk te verwijderen, alleen ventileren werkt doorgaans niet afdoende. Muffe lucht in huis wordt ook wel veroorzaakt door huisdieren, tabaksrook en kookgeuren.

Muffe lucht in huis verwijderen

Als geurproblemen in huis veroorzaakt worden door schimmels en andere vochtproblemen, is het aan te raden om een luchtontvochtiger in te zetten. Door luchtontvochtiging wordt het vocht uit huis verwijderd en wordt schimmelgroei afgeremd. Daarnaast zuivert een goede luchtreiniger de lucht van onaangename geuren. Let op bij aanschaf van een luchtreiniger dat deze voorzien is van een geurfilter of andere technologie waarmee geuren worden verwijderd.

Multi split airco

Een multi split airconditioner is voorzien van twee of meerdere binnenunits en één of meerdere buitenunits. De airco buitenunit is aan de binnenunits gekoppeld met een koperen leiding en een voedingskabel. De airco binnenunits verspreiden de koele lucht in de ruimte. De binnenunits zijn te monteren aan de muur of aan / in het plafond. De verdamper van dit airco-systeem wordt aan de buitenmuur of op het dak geplaatst. Een multi split unit airconditioner beslaat weinig plaats in een ruimte.

Muur schimmel

Schimmels op muren zien er aanvankelijk uit als kleine grijs/zwarte plekken op de muren. De schimmels vermeerderen zich op de stenen, voegen en de afwerking van de muur zoals de stuclaag of behang. Na verloop van tijd groeien de kleine schimmelplekken uit tot grote zwarte vochtplekken. Schimmels op muren verspreiden zich razendsnel waardoor ook in korte tijd op aangrenzende muren schimmelplekken zichtbaar zijn. Door luchtontvochtiging wordt het vocht aan de muren onttrokken en zal het schimmelprobleem tot stilstand komen.

Muurventilator

Muurventilatoren worden doorgaans aan de bovenzijde van een muur opgehangen. De luchtstroom wordt dan van boven naar beneden door de ruimte geblazen. Een muurventilator is handig als men altijd vanuit dezelfde hoek van een kamer luchtverplaatsing tot stand wil brengen. In de praktijk blijkt vaak dat mensen liever voor een ventilator kiezen die men eenvoudig kan verzetten.

Muziekinstrumenten luchtvochtigheid

Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, raken diverse muziekinstrumenten ontstemd. In extreme gevallen kunnen zelfs scheuren ontstaan in de houten omkasting of in houten onderdelen. Vochtgevoelige muziekinstrumenten zijn o.a. piano, vleugel, harp, viool, cello, gitaar. Kortom alle muziekinstrumenten welke opgebouwd zijn uit houten materialen. Bij een lage luchtvochtigheid krimpt hout en kan zelfs scheuren. De schade die ontstaat door droge lucht kan aanzienlijk zijn.

Mycotoxine

Mycotoxine is een gifstof dat gevormd wordt door sommige schimmelsoorten. Vergiftiging door mycotoxinen vindt in de meeste gevallen via voedsel plaats. De gifstoffen kunnen echter ook in huis aanwezig zijn. Een vochtige woning is een bron van schimmels. Afhankelijk van de schimmelsoort worden mycotoxinen gevormd en komen vervolgens in de binnenlucht terecht. Na inademen van de mycotoxinen kan men ook ziek worden.
VOCHTIGE LUCHT
DROGE LUCHT
FIJNSTOF EN ALLERGIE
VENTILATIE
METEN
VERWARMING
DESINFECTIE STERILISATIE
AIRCONDITIONERS
GEUR OF STANK
VLIEGENVANGER

OKTOBER 2021

Gratis

TFA Thermo Hygro Climate met logo
t.w.v. € 23,90 bij bestellingen vanaf € 299,00

  
Home
M


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter M

Meaco

Fabrikant van o.a. luchtreinigers, luchtontvochtigers en verwarmingselementen. Meaco produceert ontvochtigers voor huishoudelijk gebruik, voor industrie en voor het ontvochtigen van zwembadruimten. Meaco luchtontvochtigers zijn compact en zeer effectief in de strijd tegen vochtproblemen.

Mechanische luchtcirculatie

Mechanische luchtcirculatie komt tot stand door de werking van een krachtige ventilator in bijvoorbeeld een ventilatiesysteem of airco-systeem. Op kleinere schaal verzorgen luchtreinigers en ventilatoren ook mechanische luchtcirculatie. De lucht wordt verplaatst met behulp van een ventilator. Mechanische luchtcirculatie heeft als doel om vervuilde lucht af te voeren en verse lucht naar binnen te brengen.

Mechanische ventilatie

Bij mechanische ventilatie voert een ventilatiesysteem vervuilde binnenlucht continu naar buiten af. Verse lucht van buiten komt op natuurlijke wijze een woning of ander type gebouw binnen door bijvoorbeeld roosters of ventilatiekanalen. Een ventilatiesysteem vormt geen risico voor de gezondheid als het goed is ontworpen, geïnstalleerd en afgesteld.

Micro organismen

Micro-organismen worden ook wel microben genoemd. Micro-organismen zijn kleine organismen die niet met het blote oog te zien zijn. Voorbeelden van micro-organismen zijn eencelligen zoals bacteriën, algen en schimmels. Micro-organismen leveren een flinke bijdrage aan ons dagelijks leven. Micro-organismen met een positieve werking worden bijvoorbeeld gebruikt bij de productie van brood, bier en zuivel. Er zijn echter ook micro-organismen die ziekten kunnen veroorzaken. Deze ziekmakende bacteriën en schimmels weren we uit onze voeding en uit de lucht.

Microfijne nevel

Een microfijne nevel is een zeer fijn verdeelde verdeling van waterdeeltjes in de lucht. Een ultrasone luchtbevochtiger produceert voortdurend een microfijne nevel waardoor de luchtvochtigheid in de binnenruimte snel stijgt. Om vorming van witte neerslag in het interieur te voorkomen dient het water vóór verneveling te worden ontdaan van kalkdeeltjes. Hiervoor zijn vervangbare antikalk patronen verkrijgbaar.

Microgram per m3

Eenheid: µg per m3, microgram per kubieke meter. Meeteenheid van o.a. de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Het is in dit geval het aantal microgram verontreinigingen dat in 1 m3 lucht aanwezig is.

Micrometer

Een micrometer (andere benaming is micron of mu) is een lengtemaat. De maat heeft het symbool µm. Een micrometer is gelijk aan 0,000 001 meter, of een duizendste deel van een millimeter. De deeltjesgrootte van verontreinigingen zoals fijnstof dat een filter in een luchtreiniger onderschept wordt uitgedrukt in micron.
Links: Micron

Micron

Één micron -of één mu- is een andere benaming voor één micrometer(lengtemaat).
Links: Micrometer

Milieuvriendelijk koelen

Milieuvriendelijk koelen is mogelijk als de airconditioner afgevuld is met een ecologisch koudemiddel. Deze middelen - bijvoorbeeld R410A en R290 - zijn minder belastend voor het milieu dan traditionele koudemiddelen zoals R22. Dit R22 gas tast de ozonlaag aan en wordt daarom in de ban gedaan.

Milieuvriendelijk koudemiddel

Een milieuvriendelijk koudemiddel is minder belastend voor het milieu en tast de ozonlaag niet aan. Als bijkomend voordeel van milieuvriendelijke koudemiddelen wordt de toename van efficiëntie van het koudemiddel genoemd. Voorbeelden van milieuvriendelijke koudemiddelen zijn R410A en R290.

Milieuvriendelijke insectenverdelger

Insectenverdelger zonder chemische insecticiden of andere bestanddelen die belastend zijn voor het milieu.
Links: Isotronic

Mistfilter

Het mistfilter is een filter voor bevochtiging in een luchtreiniger. Dit bevochtigingsfilter neemt voortdurend water op uit het waterreservoir van de luchtreiniger. Het mistfilter geeft waterdeeltjes af aan plasmaclusterionen voor optimale luchtreiniging en ionisatie in een binnenruimte.

Mobiele airconditioner

Makkelijk verplaatsbare airconditioner voorzien van wieltjes. Airsain is leverancier van diverse merken mobiele airconditioners: Sharp, Zibro, Delonghi, Gree. Een ruim assortiment airconditioners voor mobiel koelen. Een mobiele airco is ideaal voor tijdelijk koelen van o.a. slaapkamer, woonkamer, kantoor, camper, caravan.
Links: Sharp, Zibro

Mobiele bevochtiger

Dankzij zijn handzame afmetingen is een mobiele bevochtiger snel inzetbaar in elke ruimte waar een stopcontact aanwezig is. Een mobiele bevochtiger heeft geen vaste aanvoerleiding voor water. Dit type luchtbevochtiger is voorzien van een makkelijk te vullen watertank. Mobiele bevochtigers worden voornamelijk ingezet in woningen en kantoren, vaak zelfs meerdere bevochtigers tegelijk om verschillende vertrekken van een juiste luchtvochtigheid te voorzien.

Mobiele kachel

Een mobiele kachel levert extra warmte in een binnenruimte. Mobiele kachels worden ook wel bijzetkachels genoemd. De verplaatsbare kachels bieden volop warmte in de directe omgeving van de kachel. In huis dienen mobiele kachels meestal als ondersteunende verwarming voor een vast verwarmingssysteem. Er zijn diverse tyoen mobiele kachels te koop: keramische kachels, oliekachels, werkplaatskachels, ventilatorkachels, infrarood kachels. Een mobiele kachel is zeer praktisch. De compacte kachels zijn eenvoudig verplaatsbaar en starten direct met verwarmen na inschakelen.

Mobiele luchtbevochtiging

Mobiele luchtbevochtiging is direct inzetbaar zonder installatiekosten en extra voorzieningen. Mobiele luchtbevochtigers zijn eenvoudig met de hand te verplaatsen. Alleen water bijvullen is voldoende om urenlang onafgebroken te bevochtigen. Mobiele luchtbevochtiging is vaak toereikend om kleine tot middelgrote ruimten snel en constant te bevochtigen. Alleen in grote opslagruimten en grote fabriekshallen is een compleet bevochtigingssysteem vereist om een goede luchtvochtigheid te behouden. Mobiele luchtbevochtiging is ideaal voor het bestrijden van droge lucht in huis en kantoor.

Mobiele luchtontvochtiging

Mobiele luchtontvochtiging is een praktische en relatief goedkope oplossing om lastige vochtproblemen te bestrijden. Mobiele luchtontvochtiging is ideaal voor gebruik in huis. Compacte ontvochtigers kunnen permanent blijven staan in ruimtes zoals een kelder of garage. Maar ook in de woonkamer of slaapkamer is vaak behoefte aan extra droging in vochtige perioden. Mobiele luchtontvochtiging is ook professioneel inzetbaar. Robuuste ontvochtigers of bouwdrogers worden op locatie gebracht en kunnen direct starten met ontvochtigen.

Mobiele luchtreiniger

Een mobiele luchtreiniger is een zelfstandig functionerende luchtreiniger, met andere woorden niet geïntegreerd in een luchtbehandelingssysteem. Een mobiele luchtreiniger is flexibel inzetbaar. De stekker in het stopcontact, een programma voor luchtreiniging kiezen, en het apparaat start direct. Er zijn verschillende typen mobiele luchtreinigers verkrijgbaar, o.a. Hepa luchtreinigers, elektrostatische luchtreinigers, ionisatoren, Plasmacluster luchtreinigers.

Mobiele luchtreiniging

Mobiele luchtreiniging is een populair middel voor particulieren en professionals om de luchtkwaliteit in het binnenmilieu te verbeteren. De makkelijk verplaatsbare luchtreinigers zuiveren de lucht optimaal dankzij Hepa filters, plasma ionen of andere middelen. Moderne luchtreinigers bezitten daarnaast ook andere technologieën om een optimaal binnenklimaat te verkrijgen, zoals bevochtiging en ionisatie. Mobiele luchtreiniging wordt ingezet voor het verwijderen van o.a. stof, fijnstof, stuifmeel, huisstofmijt, bacteriën, virussen, geuren, sigarettenrook.

Mobiele ontvochtiger

Een mobiele ontvochtiger is geschikt voor het verlagen van de luchtvochtigheid in verschillende ruimten. Deze compacte luchtontvochtigers zijn eenvoudig verplaatsbaar. Het onttrokken vocht blijft in de vorm van water achter in het reservoir. De capaciteit van een mobiele ontvochtiger moet toereikend zijn voor de grootte van de te ontvochtigen ruimte. Mobiele luchtontvochtigers worden voornamelijk ingezet in woonhuizen, opslagruimten, winkels, kantoren en recreatieruimten.

Mobiele verwarming

Tot mobiele verwarming behoort een reeks apparaten dat geschikt is voor mobiel bijverwarmen. Een mobiele verwarming is direct inzetbaar voor het geven van extra warmte als de hoofdverwarming onvoldoende warmte afgeeft. Veel gebruikte verwarmingsapparaten zijn: olieradiatoren, ventilatorkachels, keramische kachels, infrarood kachels. Deze bijzetkachels worden voornamelijk in huis en op kantoor gebruikt.

MPPS

MPPS is de afkorting voor Most Penetrating Particle Size. MMPS heeft betrekking op de deeltjesgrootte van 0.3 micrometer. Stofdeeltjes met deze deeltjesgrootte zijn zeer moeilijk te verwijderen. MMPS duidt de de moeilijkst te verwijderen deeltjesgrootte van 0.3 micrometer aan.

MRSA

MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus) is een bacterie die ongevoelig is voor de meeste antibiotica, waardoor deze moeilijk te bestrijden is. Een besmetting met MRSA is gevaarlijk voor mensen met een ernstig verminderde weerstand. MRSA vormt een grote bedreiging voor kwetsbare patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Muffe lucht

Onaangename, onfrisruikende lucht. Vaak gepaard met te hoge luchtvochtigheid. Bij een hoge luchtvochtigheid groeien schimmels volop en worden materialen zoals hout en stof aangetast. Er ontstaat een muf binnenklimaat. Voldoende ventilatie, ontvochtiging met een luchtontvochtiger, inzet van een luchtreiniger zijn eenvoudige manieren om muffe lucht uit huis te verwijderen.

Muffe lucht in huis

Muffe lucht in huis is vaak het gevolg van vochtproblemen. Optrekkend vocht en doorslaand vocht maakt muren vochtig waardoor vochtplekken ontstaan. Zwarte schimmels verspreiden zich in korte tijd over muren, plafonds en vloeren. Deze schimmels veroorzaken muffe lucht in huis. De onaangename vochtgeur is moeilijk te verwijderen, alleen ventileren werkt doorgaans niet afdoende. Muffe lucht in huis wordt ook wel veroorzaakt door huisdieren, tabaksrook en kookgeuren.

Muffe lucht in huis verwijderen

Als geurproblemen in huis veroorzaakt worden door schimmels en andere vochtproblemen, is het aan te raden om een luchtontvochtiger in te zetten. Door luchtontvochtiging wordt het vocht uit huis verwijderd en wordt schimmelgroei afgeremd. Daarnaast zuivert een goede luchtreiniger de lucht van onaangename geuren. Let op bij aanschaf van een luchtreiniger dat deze voorzien is van een geurfilter of andere technologie waarmee geuren worden verwijderd.

Multi split airco

Een multi split airconditioner is voorzien van twee of meerdere binnenunits en één of meerdere buitenunits. De airco buitenunit is aan de binnenunits gekoppeld met een koperen leiding en een voedingskabel. De airco binnenunits verspreiden de koele lucht in de ruimte. De binnenunits zijn te monteren aan de muur of aan / in het plafond. De verdamper van dit airco-systeem wordt aan de buitenmuur of op het dak geplaatst. Een multi split unit airconditioner beslaat weinig plaats in een ruimte.

Muur schimmel

Schimmels op muren zien er aanvankelijk uit als kleine grijs/zwarte plekken op de muren. De schimmels vermeerderen zich op de stenen, voegen en de afwerking van de muur zoals de stuclaag of behang. Na verloop van tijd groeien de kleine schimmelplekken uit tot grote zwarte vochtplekken. Schimmels op muren verspreiden zich razendsnel waardoor ook in korte tijd op aangrenzende muren schimmelplekken zichtbaar zijn. Door luchtontvochtiging wordt het vocht aan de muren onttrokken en zal het schimmelprobleem tot stilstand komen.

Muurventilator

Muurventilatoren worden doorgaans aan de bovenzijde van een muur opgehangen. De luchtstroom wordt dan van boven naar beneden door de ruimte geblazen. Een muurventilator is handig als men altijd vanuit dezelfde hoek van een kamer luchtverplaatsing tot stand wil brengen. In de praktijk blijkt vaak dat mensen liever voor een ventilator kiezen die men eenvoudig kan verzetten.

Muziekinstrumenten luchtvochtigheid

Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, raken diverse muziekinstrumenten ontstemd. In extreme gevallen kunnen zelfs scheuren ontstaan in de houten omkasting of in houten onderdelen. Vochtgevoelige muziekinstrumenten zijn o.a. piano, vleugel, harp, viool, cello, gitaar. Kortom alle muziekinstrumenten welke opgebouwd zijn uit houten materialen. Bij een lage luchtvochtigheid krimpt hout en kan zelfs scheuren. De schade die ontstaat door droge lucht kan aanzienlijk zijn.

Mycotoxine

Mycotoxine is een gifstof dat gevormd wordt door sommige schimmelsoorten. Vergiftiging door mycotoxinen vindt in de meeste gevallen via voedsel plaats. De gifstoffen kunnen echter ook in huis aanwezig zijn. Een vochtige woning is een bron van schimmels. Afhankelijk van de schimmelsoort worden mycotoxinen gevormd en komen vervolgens in de binnenlucht terecht. Na inademen van de mycotoxinen kan men ook ziek worden.

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

Rubrieken


Klantenservice


© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 oktober 2021 Sitemap

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

Klantenservice

Rubrieken

© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 oktober 2021 Sitemap

Rubrieken

Klantenservice

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 oktober 2021 Sitemap