Home Woordenboek w Waterverdamper
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Waterverdamper

Een luchtbevochtiger die water verdampt noemt men kortweg een waterverdamper. Door water versneld te verdampen wordt de luchtvochtigheid gelijkmatig verhoogd. Deze zogenaamde koud water verdampers gebruiken hiervoor een schijvenset of bevochtigingsfilters. Stoombevochtigers zijn ook waterverdampers. Dit type bevochtiger verhit het water waardoor verdamping plaatsvindt. Vanzelfsprekend is het energieverbruik van stoombevochtigers hoger. De radiatorbakjes aan de verwarming noemt men traditioneel ook waterverdampers. De verwarmingsbakjes hebben echter nauwelijks effect op de luchtvochtigheid in huis.

Luchtwassers

Luchtwassers behoren tot de luchtbevochtigers die de luchtvochtigheid verhogen door natuurlijke verdamping van water. Zonder filter, eenvoudig in gebruik en goedkoop in onderhoud.

Koud water bevochtigers

Koud water luchtbevochtigers verhogen de luchtvochtigheid door natuurlijke verdamping van water. Daar waar een luchtwasser vocht in de lucht brengt met een schijvenset, gebruikt een koudwaterverdamper hiervoor een verdampingsfilter.

Stoombevochtigers

Stoombevochtigers verhogen zeer snel de luchtvochtigheid in een ruimte. Door het koken van water wordt waterdamp direct in de lucht gebracht.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen