Zwembadontvochtigers

Sorteer op:

AirSain biedt een breed assortiment zwembadontvochtigers voor gebruik in zwembadruimtes. De capaciteit van de luchtdrogers varieërt van 46 liter per dag tot zelfs 2960 liter per dag. De ontvochtigingsinstallaties hebben een krachtige werking. De zwembadontvochtigers hebben een vaste afvoer en bij diverse modellen is ontvochtiging op afstand bedienbaar.


Lees meer

Te hoge luchtvochtigheid in binnenzwembaden

Zwembadontvochtigers regelen niet alleen de relatieve luchtvochtigheid, maar zijn ook economisch zeer interessant en helpen de bedrijfskosten te verlagen. Een te hoge luchtvochtigheid kan ook het gebouw beschadigen aangezien schimmels en sporen goed gedijen in een vochtig klimaat. AirSain heeft een breed scala aan hoogwaardige zwembadontvochtigers voor gebruik in particuliere, commerciële of openbare ruimtes. Met verschillende capaciteit (droogkracht) en ontwerp. Geschikt voor elk interieur, makkelijk in gebruik en met een robuuste behuizing. Luchtontvochtigers voor zwembaden of wellnessruimtes bestelt u eenvoudig online bij de specialist in lucht - AirSain!

Luchtontvochtiging in binnenzwembaden

Het inzetten van zwembadontvochtigers voorkomt schade aan de zwembadruimte door (condensatie-)vocht, schimmelvorming en corrosie. Het klimaat in het binnenzwembad blijft aangenaam, zonder dat de luchtvochtigheid te hoog is. Een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor de gebruikers van het zwembad, én voor het behoud van het gebouw en de installaties.

Welke zwembadontvochtiger is geschikt?

Hoe groot is de zwembadruimte? Wat zijn de afmetingen van het zwembad? Zijn er andere voorzieningen aanwezig waarbij veel vocht in de lucht wordt gebracht? Denk aan saunaruimtes of doucheruimtes. Deze  vragen bepalen voor een belangrijk deel de capaciteit waarover de zwembadontvochtiger moet beschikken. Plaatst u de luchtontvochtiger in de zwembadruimte of liever in een aangrenzende technische ruimte zodat alleen een luchtrooster bij uw zwembad zichtbaar is? Airsain biedt uiteenlopende modellen zwembadontvochtigers voor wandmontage en voor plafondmontage. Onze medewerkers geven deskundig luchtontvochtiging advies voor uw zwembad en soortgelijke ruimtes.

Wandmodel zwembadontvochtigers

Meestal kiest men in een zwembad voor een zwembadontvochtiger die tegen een wand te plaatsen is. Onze wandmodel ontvochtigers zijn zeer slank zodat ze niet veel plaats innemen. Ze worden op centrale plaatsen gezet waar een optimale luchtverdeling te realiseren is. Belangrijk is dat de zwembadontvochtiger de stijlvolle zwembadruimte niet ontsiert. Om deze reden verkoopt Airsain uitsluitend modellen met een bewezen capaciteit en kwaliteit, maar zeker ook met een stijlvol design. Technische installaties zoals een zwembadontvochtiger mogen geen negatieve aandacht trekken door lawaai of een storende vormgeving. Deze mening delen onze klanten ook, de waardering voor een rijk aanbod aan stijlvolle luchtdrogers is groot.

Plafondmodel zwembadontvochtigers

In grote zwembadruimtes is plafondmontage gebruikelijk. Ontvochtigers voor grote zwembaden hebben een hoge capaciteit dat ervoor zorgt dat de afmetingen van een dergelijk apparaat groter zijn. Door de zwembadontvochtiger aan het plafond te monteren, valt deze de bezoekers niet op. Door aanwezigheid van luchtkanalen op deze hoogte is aansluiten prima te realiseren. Inbouwen in een verlaagd plafond behoort ook tot de mogelijkheden. De plafondmodel zwembadontvochtigers in het Airsain assortiment zijn met verschillende opties leverbaar. Het aansluiten op de luchtkanalen is eenvoudig te realiseren dankzij de beschikbare accessoires.

De voordelen van een zwembadontvochtiger

Waarom een zwembadontvochtiger plaatsen is een gedachte die bij eigenaren van een zwembad logisch is. Eigenaren van een zwembad met vochtproblemen kunnen duidelijk uitleggen waarom luchtontvochtiging noodzakelijk is. Door het plaatsen van een zwembadontvochtiger hebben zij schade aan gebouwen en installaties voorkomen. De voordelen van zwembadontvochtigers zijn:

  • Doorlopende verlaging van de luchtvochtigheid voorkomt schadelijke inwerking van vocht door condensatie. Houtrot, corrosie, schimmelvorming, dit zijn veel voorkomende gevolgen van een te hoge vochtigheidsgraad. Een zwembadontvochtiger voorkomt vochtschade.
  • De gezonde luchtkwaliteit door aanwezigheid van luchtontvochtiging is belangrijk voor bezoekers en voor medewerkers van een zwembad. De goede luchtvochtigheid voorkomt ziekmakende schimmels op wanden en plafonds.
  • Een zwembadruimte met een hoge vochtigheidsgraad voelt benauwd en is niet prettig om in te verblijven. Verlaging van de luchtvochtigheid brengt een aangenaam binnenklimaat waar mensen graag komen.
  • Een zwembadontvochtiger bespaart stookkosten op jaarbasis. In plaats van vochtige lucht verwarmen, kan de verwarming nu droge lucht verwarmen, waar aanzienlijk minder energie voor nodig is.
  • Zwembadontvochtigers zijn een goede investering omdat dure reparaties aan gebouwen en installaties minder vaak nodig zijn. Door inwerking van vocht liggen dure reparaties en dure onderhoudswerkzaamheden op de loer. Zwembadontvochtigers beschermen gebouwen en inventaris zodat u langer geniet van zorgvuldig ontworpen zwembadruimtes.
  • De toepassing van een zwembadontvochtiger beperkt zich niet tot een openbaar zwembad of privé zwembad. De slanke luchtontvochtigers worden volop toegepast in saunaruimtes, wellness ruimtes, douche- en toiletgebouwen, kleedruimtes, waskamers en algemene technische ruimtes.

Zwembadontvochtigers zijn dus onmisbaar in zwembaden en aanverwante vochtige binnenruimtes. Ze voorkomen vochtschade en onderhouden de perfecte omstandigheden voor eindeloos ontspannen in een hygiënische omgeving. Informeer naar de mogelijkheden van zwembadontvochtiging. Voor optimale hygiëne, duurzaamheid en comfort in binnenzwembaden!