Beste ventilator

Wat zijn de beste ventilatoren van 2024? Deze lijst bevat de degelijkste, krachtigste en meest gebruiksvriendelijke ventilatoren, gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring van de nummer 1 ventilatoren specialist van de Benelux, AirSain.

De enige onafhankelijke lijst met beste ventilatoren

AirSain heeft meer dan 20 jaar ervaring met advisering en verkoop van ventilatoren. Met het grootste assortiment ventilatoren van de Benelux heeft AirSain de beste ventilatoren van dit moment op een rij gezet. Door een eigen technische dienst weet AirSain ook de beste ventilatoren te selecteren qua duurzaamheid en degelijkheid.

Doordat AirSain zelf distributeur en importeur is van alle goede ventilatoren op de markt, kan AirSain de meest eerlijke, onafhankelijke lijst opstellen met de beste ventilatoren van 2024.

Beste stille ventilator

De Meaco 1056 ventilator heeft toonaangevende prijzen gewonnen in de klasse stille ventilatoren. Deze topklasse ventilator is niet alleen extreem stil, hij heeft ook meerdere functies die het comfort optimaliseren. De unieke Meaco 1056 verfrist perfect met zijn variërende uitblaaspatroon. Met zijn timer en afstandsbediening is hij makkelijk in-en uit te schakelen en in snelheid te schakelen. Winnaar van de 'Quiet Mark Award' en meervoudig winnaar van de 'Stiftung Warentest'! Weinig ventilatoren zijn internationaal bekroond zoals dit paradepaard. Geniet van deze stille high end ventilator van Meaco!

Beste vloerventilator

Stadler Form Charly is niet de zoveelste vloerventilator van metaaldraad. Nee, Charly is een krachtige design ventilator gemaakt van zink, aluminium en gecoat staal. Zijn ontwerp is verfijnd en gebaseerd op een jet-vliegtuigturbine. De elegante vloerventilator is een stijlobject in huis. Charly heeft een hoge luchtverplaatsing van maar liefst 6000 m3 / uur.
De ventilator valt op door het mooie uiterlijk, maar zijn prestaties zijn evengoed superieur! Charly heeft 3 standen en kan de lucht automatisch horizontaal verdelen.

Beste design ventilator

Stadler Form Q fan is een ventilator en stijlobject in één! De design ventilator is gemaakt van RVS en aluminium, het zijn hoogwaardige materialen voor een ventilator in huis of kantoor.

 

Zijn ontwerp springt in het oog. De elegante vormgeving is minimalistisch, je ziet geen voetjes of andere elementen die het design kunnen verstoren. Stadler Form Q fan laat het interieur shinen!

Beste miniventilator

Op kantoor, in de slaapkamer, op het terras of gewoon overal bij warm weer, Airbi Cool is de beste miniventilator om altijd bij de hand te hebben. Hij is klein, maar zijn luchtstroom is krachtig. Airbi Cool is een oplaadbare ventilator wat zijn flexibel gebruik mogelijk maakt. Je stopt hem snel in je tas en plaatst hem overal waar verfrissing nodig is. Miniventilator Airbi Cool is je persoonlijke ventilator op warme dagen. Hij beslaat niet meer ruimte dan een kopje koffie maar levert wel alle verfrissing die je nodig hebt. Airbi Cool verfrist, overal en altijd!

Beste ventilator met reinigingsfunctie

Ventileren en tegelijkertijd de lucht reinigen? We hebben de Boneco F230 Clean en Cool tot de beste ventilator met reinigingsfunctie gekroond. De ventilator met zijn luchtzuiverende filter is winnaar van de Red Dot Design Award, een erkenning dat zijn design met gecombineerde functie voor ventilatie en luchtreiniging internationaal gewaardeerd wordt. De Boneco F230 Clean en Cool reinigt de lucht met een ionisator, met een ESP-filter, en met UVC sterilisatie. Comfort en een optimale luchtkwaliteit: de Boneco F230 Clean en Cool is met recht onze favoriet in deze klasse.

Beste torenventilator

De keuze voor beste torenventilator is toegekend aan de Argoclima Oniro tower. De stijlvolle design ventilator is slank, elegant en in meerdere kleuren verkrijgbaar. De Oniro tower heeft een chique uitstraling, hij brengt klasse in het interieur. Weinig ruimte in huis voor een ventilator? De Oniro tower past in het kleinste hoekje. De Oniro tower heeft een krachtige luchtstroom en kan 80° draaien. Met zijn 9 standen en afstandsbediening zijn de mogelijkheden voor bedienen uitgebreid. Oniro tower, een sierlijke torenventilator voor elke ruimte.

Beste statief ventilator

De Meaco 1056 P is de grote broer van de succesvolle Meaco 1056 ventilator. De Meaco 1056 P is een stille statiefventilator met dezelfde succesvolle eigenschappen als de prijswinnende vloerventilator. De Meaco 1056 P is winnaar van de 'Quiet Mark Award', het ultieme certificaat dat alleen de stilste ventilatoren verdienen. De stille en stabiele statiefventilator brengt uniek comfort met zijn variërende uitblaaspatroon. Met zijn timer en afstandsbediening is hij makkelijk in-en uit te schakelen en in snelheid te schakelen. De Meaco 1056 P levert prestaties, comfort en gebruiksgemak.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste ventilator?

Airsain is ruim 20 jaar in luchtkwaliteit gespecialiseerd. Welke ventilator kopen? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze. Door de jaren heen hebben wij een selectie gemaakt van de beste ventilatoren, en van de beste merken. Wij geven wij je gericht advies welke ventilator bij je past. We kijken waarvoor je hem wenst te gebruiken, in welke ruimte, en wat aanvullende wensen zijn zoals afstandsbediening, oscillatie en meer van deze functies. Een ventilator moet alleen veel lucht verplaatsen? Zeker niet, er zijn nog andere punten die een ventilator de juiste aankoop maken. Dit zijn de belangrijkste punten bij het kiezen van de beste ventilator.

Luchtverplaatsing (m3 / uur)

Bij elke ventilator in het AirSain assortiment geven we aan hoeveel lucht het apparaat kan verplaatsen. Van een ventilator is meestal de hoeveelheid luchtverplaatsing in de maximale stand bekend. Door het aantal m3/uur van ventilatoren te vergelijken krijg je een goed beeld hoe krachtig het apparaat op een hoge stand kan werken. Omdat een krachtige luchtstroom niet altijd van pas komt, bezitten veruit de meeste ventilatoren meerdere standen voor optimaal comfort.

Bij het kiezen van de ventilator schat je in hoe groot de ruimte is waar je de ventilator gaat plaatsen. Je schat ook in wat de afstand tot de ventilator is wanneer je in jouw favoriete stoel zit, of als je aan een tafel zit te werken. Een ventilator dient een verkwikkend briesje te geven, een te hoge luchtverplaatsing is niet aangenaam als je dichtbij de ventilator bent. Kies de ventilator die bij de ruimte en bij de omstandigheden past.

Soort ruimte

Er zijn veel soorten ventilators te koop. De meeste ventilatoren zijn op meerdere plaatsen te gebruiken, andere ventilatoren zijn specifiek voor gericht gebruik. Op een kleine werkplek heb je een andere ventilator nodig als thuis in de woonkamer. Soms is een usb ventilator handiger dan een model met netstroom. Op de slaapkamer heb je graag een stille ventilator zodat je slaap niet verstoord wordt.Ga na waar je de ventilator vaak gaat gebruiken en pas je ventilator keuze daarop aan.

Soort ventilator

Welke ventilator past bij jou? Een staande ventilator, een torenventilator, een vloerventilator, een tafel/bureauventilator, een wandventilator, of een traditionele plafondventilator? Airsain heeft alle soorten ventilatoren in het assortiment voor je. Meerdere modellen, in meerdere kleuren, van metaal en kunststof, het ruime ventilator assortiment biedt volop keuze. Staande ventilatoren worden ook statiefventilatoren genoemd. Samen met de torenventilatoren zijn het statige modellen die op zithoogte voor verkoeling zorgen. Vloerventilatoren zijn makkelijk in een hoek van de kamer te zetten, ze blazen frisse lucht schuin omhoog de kamer in. Kijk waar je de ventilator gaat neerzetten, op de vloer, op een tafel of bureau, of ga je voor montage tegen de muur of aan het plafond?                                             

Oscillatiefunctie, vast of 3d luchtverplaatsing

Hoe wil je de luchtstroom richten? Is alleen verticaal blazen voldoende, of is een luchtstroom omhoog en omlaag handig? Misschien vindt je een bewegende luchtstroom fijn, dit is de oscillatie-functie. De lucht verplaatst zich horizontaal door de kamer waarbij de frisse lucht gelijkmatig wordt verdeeld. De meest luxe ventilatoren hebben een 3d-beweging, ze bewegen zich op een manier waarbij een unieke variatie in luchtstroming ontstaat. Elk type ventilator brengt op eigen wijze comfort.

Geluidsniveau

Hoe stil een ventilator werkt, is te zien aan het aantal decibel (db) dat bij de technische specificaties van de ventilator staat. In veel gevallen geeft de producent het geluidsniveau in de hoogste stand op. Bij een lagere stand zal het geluidsniveau lager zijn. Een stille ventilator is fijn in ruimtes waar je langere tijd aanwezig bent zoals woonkamers, slaapkamers en kantoren.

Ventilatiecapaciteit, standen

Een ventilator met meerdere standen is te schakelen naar de snelheid die prettig is op dat moment. Wanneer de regeling traploos is, kan de ventilator op elke gewenste snelheid werken. Bijna elke ventilator voor thuis of op de werkplek is te schakelen in snelheid. Het zijn de professionele en industriële ventilatoren die vaak een vaste stand hebben. Een lage stand is handig voor 's nachts, de ventilator werkt dan stiller terwijl de hoeveelheid luchtverplaatsing voldoende is.

Netstroom, usb, accu (oplaadbaar)

Op de meeste plaatsen is een ventilator die op netstroom werkt de beste keuze. Op alle plaatsen waar een stopcontact dichtbij is, kan de ventilator snel worden ingeschakeld. Er zijn ook plekken waar dit niet vanzelfsprekend is, dan zijn usb ventilatoren en oplaadbare ventilatoren handig. Omdat we steeds vaker op een flexibele werkplek werkzaam zijn is een usb aansluiting handig. Even aansluiten op een pc of powerbank en je geniet van de verkwikkende bries.

Mobiel: op de vloer of op een kast, tafel of bureau

Zet je de ventilator op de vloer of liever op een tafel of op je nachtkastje? Let bij de aanschaf van je ventilator op de grootte van de voet zodat hij kan staan waar je dat in gedachte hebt. Torenventilatoren zijn slanke modellen die op plaatsen kunnen staan waarvoor andere modellen te groot zijn. Ze passen prima in kleine ruimtes, bijvoorbeeld in een hoek van de woonkamer. De meeste ventilatoren zijn gemaakt voor plaatsing op de vloer. De afmetingen van vloerventilatoren zijn te groot voor plaatsing op een tafel of bureau, daarnaast is de luchtstroom te sterk om dichtbij te zitten. Kies een tafel/bureauventilator als je hem graag dichtbij je hebt.

Afstandsbediening

Met de afstandsbediening bedien je de ventilator vanuit je stoel. Dit zal niet voor iedereen even belangrijk zijn, maar er zijn verschillende modellen met een bijgeleverde afstandsbediening.

Wifi + app

Ventilatoren met WiFi zijn op afstand te bedienen via een app. Je bedient op afstand de luchtsnelheid van de ventilator. Dit is een handige toepassing voor het brengen van comfort in woonkamers, slaapkamer, kantoren en andere verblijfsruimtes. Geniet op elk moment van frisse lucht.

Bediening: digitaal of analoog

Ook ventilatoren worden vaker uitgerust met een display. Een digitale ventilator is met druktoetsen te bedienen terwijl een analoge ventilator fysieke knoppen heeft. Op het display van een digitale ventilator zijn de instellingen te zien. Extra functies zoals een timer zijn via het display in te stellen, de ventilator schakelt op de ingestelde tijd uit.

Vormgeving en kleur

Ventilatoren brengen comfort en zijn daarnaast stijlvolle objecten. Wij adviseren om op de eerste plaats naar de prestaties van de ventilator te kijken voordat u kiest voor het model dat u het meest bevalt. Na het vergelijken van de prestaties kiest u natuurlijk voor dat model dat mooi in uw interieur staat. Statig, kleurrijk, minimalistisch, klassiek, kies uw favoriete ventilator als statement in de kamer.