Home Nieuws Condensproblemen Vochtbestrijding bij condensatie
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Condensproblemen Vochtbestrijding bij condensatie

AIRSAIN VOOR UW LUCHTONTVOCHTIGER EN BOUWDROGER

Vochtproblemen door condens, schade door vocht

Last van vochtproblemen in huis? Het is raadzaam om tijdig vochtbestrijding te overwegen. Vochtproblemen nemen niet vanzelf af. Schade door de inwerking van vocht zal enkel toenemen bij het uitstellen van passende acties. In huis of elk willekeurig ander gebouw kunnen problemen met vocht van diverse aard ontstaan. Men kan onderscheid maken in een aantal vochtproblemen: lekkages, condensatie, optrekkend vocht en doorslaand vocht. Nu meer over vochtoverlast door condens.

Vochtbestrijding bij condensatie

De veelvuldige aanwezigheid van condens in huis kan u ook noodzaken tot grondige vochtbestrijding. Condens ontstaat indien de luchtvochtigheid in de ruimte(n) te hoog is. De overtollige waterdamp kan niet meer door de lucht worden opgenomen en zal condenseren op materialen in de ruimte. Waterdamp wordt water dat vooral zichtbaar is op koude oppervlakten zoals ramen, kozijnen, (tegel-) wanden, leidingen etc. Naast schilderwerk worden vooral houten materialen en meubelen versneld aangetast door condensvocht. Houtrot en roestvorming van metalen zijn het gevolg van een te hoge luchtvochtigheid.

Condens in huis vooral in badkamer, keuken en kelder

Het ontstaan van condens kan incidenteel zijn tijdens bijvoorbeeld douchen, koken en schoonmaken. Vaak is condensvorming structureel. De ligging van het huis heeft een sterke invloed op het ontstaan van condensproblemen. Huizen in een bosrijke omgeving, grachtenpanden en huizen op een vochtige bodem hebben vaak te maken met vochtschade door condensvorming. De luchtvochtigheid in dergelijke woningen is doorgaans structureel te hoog. De luchtvochtigheid is ook vaak te hoog in oudere huizen en huizen met onvoldoende ventilatiemogelijkheden. Kelders onder woningen behoren doorgaans tot de meest vochtige plaatsen in huis.

Condensatie voorkomen met luchtontvochtigers

Luchtontvochtigers verwijderen 365 dagen per jaar zeer effectief het overtollige vocht uit de woning / het gebouw. Condensvorming en de schadelijke werking van vocht wordt effectief gestopt. Er zijn luchtontvochtigers met zeer uiteenlopende capaciteiten verkrijgbaar. Luchtontvochtigers worden ingezet voor grondige vochtbestrijding in woningen, kelders, boten, caravans, kantoren, magazijnen, garages, kruipruimten, productie-ruimten, winkels, tuinhuizen, archiefruimten, koelruimten en zwembaden. Vochtbestrijding met enkele liters per dag tot honderden liters per dag behoort tot de mogelijkheden.

Informatie en advies bij kopen luchtontvochtiger

Voor een overzicht van het complete assortiment luchtontvochtigers van AirSain zie: Luchtontvochtigers van Airbi, AlorAir, Argoclima, Bimar, Blaupunkt, Cotes, Cuoghi, DriEaz, Ecor, Fral, Gree, Klimaluft, Meaco, Microwell, Mitsubishi, Olimpia Splendid, Stadler Form, Toyotomi, Trotec, Wilms. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de meest geschikte ontvochtiger.

Meer lezen over luchtontvochtiging?

 

 

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen