Home Nieuws Luchtdroger kopen Vocht verwijderen door ontvochtiging
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtdroger kopen Vocht verwijderen door ontvochtiging

AIRSAIN VOOR UW LUCHTDROGER!

Problemen met vocht? Herstelkosten vaak hoog!

Het mag duidelijk zijn dat teveel vocht in huis oorzaak is van loslatend behang, afbladerend pleisterwerk en vloerbedekking dat rot. De onmiskenbare muffe schimmellucht is men liever vandaag nog kwijt dan morgen. Vochtschade dient men zoveel mogelijk te voorkomen. Het is raadzaam door ontvochtiging de strijd met het vocht in een vroeg stadium aan te gaan.

Tijdige ontvochtiging voorkomt vochtschade

Na verloop van tijd heeft de inwerking van vocht een onomkeerbaar destructief effect op bijvoorbeeld houten kozijnen en vloeren. Vochtproblemen door langdurig accepteren van te veel vocht in huis leidt tot onnodig hoge herstelkosten. Het vervangen van kozijnen, opnieuw pleisteren van muren en nieuwe vloeren laten leggen, brengt hoge kosten met zich mee. Bouwkundige aanpassingen aan het huis ter bestrijding van het vocht zijn eveneens zeer kostbaar en vaak zelfs technisch niet te realiseren. Een vochtprobleem kan daarom beter voorkomen worden.

Luchtontvochtiging voor effectieve vochtbestrijding

Het is goed te weten dat ook laagdrempelige oplossingen voor vochtproblemen verkrijgbaar zijn. Kleine luchtontvochtigers en professionele luchtdrogers en bouwdrogers zijn flexibel inzetbaar en bezitten grote capaciteiten om het vocht in uw woning snel te verwijderen. Er zijn zowel luchtdrogers verkrijgbaar voor kleine en grote ruimten. Kleine ontvochtigers verwijderen enkele liters vocht per dag uit de lucht totdat na verloop van tijd een lager vochtevenwicht bereikt is. Bij deze verlaagde hoeveelheid vocht in de lucht, stopt de aantasting van materialen en inboedel. Middelgrote luchtdrogers verwijderen 10 - 20 liter vocht per dag uit uw huis. Dit is een zeer effectieve vochtverwijdering. In de praktijk blijkt dat deze hoeveelheden vocht afgevoerd worden in een vochtige woning met gemiddelde afmetingen. Luchtdrogers die geschikt zijn voor ontvochtiging van grote ruimten, zijn in staat om 150 - 200 liter vocht per dag uit de lucht van één (of meerdere) ruimten te verwijderen. Deze hoeveelheden gelden bij een temperatuur van 20 graden Celsius en een RV van 60%. Bij hogere temperaturen en een hogere relatieve luchtvochtigheid is de ontvochtigingscapaciteit zelfs nog groter.

Het gebruik van een luchtdroger in huis

Voor elke ruimte is een geschikte ontvochtiger verkrijgbaar. De kosten voor aanschaf en gebruik van een luchtontvochtiger zijn vaak slechts een fractie van de kosten van bouwkundige aanpassingen. In specifieke gevallen is het zelfs mogelijk dat de ontvochtiger slechts tijdens enkele vaste perioden in een jaar werkzaam moet zijn. Vooral in het voorjaar en najaar moet de luchtontvochtiger ingeschakeld zijn. Tijdens deze perioden worden zeer hoge vochtgehalten in huizen gemeten. Door de geografische ligging (vochtrijke omgevingen) van uw huis kan een permanente werking van de luchtontvochtiger het vochtgehalte in huis op een acceptabel niveau houden.

Professionele / industriële luchtdrogers

Naast de compacte luchtdrogers voor gebruik in huis heeft AirSain een groot aanbod professionele luchtdrogers voor gebruik in de industrie, opslag en zwembaden. Een dergelijke industriële luchtdroger heeft een hoge ontvochtigingscapaciteit. Ontvochtiging van honderden liters vocht per dag zijn geen uitzondering. Industriële luchtdrogers hebben een robuuste constructie en zijn bestand tegen de ruige omgevingsfactoren.

Luchtdrogers, meer informatie en eenvoudig online kopen

Voorkom een vochtprobleem op eenvoudige wijze! Laat u informeren welk type luchtdroger het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Meer lezen over luchtdrogers?

AirSain voor uw ideale luchtdroger!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen