Daikin Airco
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
Over Airsain
Contact
VacaturesHome
Daikin Airco

 

Daikin Airco Logo

daikin airco ururu sarara
daikin airco 6 in 1 1 koelen
2 verwarmen
3 bevochtigen
4 ontvochtigen
5 reinigen
6 ventileren

Daikin Airco Urura Sarara: De TOP op het gebied van klimaatbeheersing. Dit systeem biedt een unieke combinatie van koelen, verwarmen, bevochtigen, ontvochtigen, luchtreinigen, ventileren en garandeert het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat. Voor een overzicht zie vergelijk Daikin Airco's.

 • 1 koelen
 • 2 verwarmen
 • 3 bevochtigen
 • 4 ontvochtigen
 • 5 reinigen
 • 6 ventileren

Koelen
Met een de Daikin Ururu Sarara airco creëert u een aangenaam leefklimaat in tijden dat het warm is.

Deze nieuwe generatie airco is intelligent, spaarzaam en past perfect in ieder interieur en lifestyle en zorgt in korte tijd voor een aangenaam koele temperatuur. Dankzij de koele lucht voelt u zich prettiger en bent actiever in tijden dat het (te) warm is.

daikin airco wandmodel

De Daikin Ururu Sarara serie bestaat uit 3 modellen met een koelvermogen van 3600, 4600 en 5500 Watt en zijn geschikt voor ruimtes met een inhoud van maximaal 120 m3, 150 m3 en 180 m3. Uitgangspunt hierbij is dat de ruimte goed geïsoleerd is.

Verwarmen
De Daikin Ururu Sarara is uitgerust met een krachtige warmtepomp die de ruimte tijdens de koudste winters verwarmt.

De Daikin Ururu Sarara is veel energievriendelijker in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Dit omdat het systeem niet gebaseerd is op het verbranden van brandstof, maar op het verplaatsen van warmte. Hierdoor zijn warmtepompen vijf keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen.

Daikin verwarming

Een warmtepomp draait de koelcyclus om. Het systeem haalt de gratis calorieën uit de buitenlucht en vervoert deze naar de binnenunits. Dit principe kan doorgaan, zelfs bij lage buitentemperaturen zoals -5°C, -10°C of -15 °C. Met een warmtepomp heeft u dus geen bijkomend verwarmingssysteem nodig. U beschikt immers over een systeem waarmee u in de zomer hittegolven kan trotseren en in de winter de gure stormen. Dit voor heel wat minder geld dan bijvoorbeeld elektrische convectoren.

Ururu bevochtiging
Het Daikin Ururu bevochtigings-subsysteem levert doeltreffend 450 ml water per uur wat nodig is om een grote ruimte volledig te bevochtigen.

In tegenstelling tot een gewone bevochtiger heeft deze binnenunit geen watertank. U hoeft dus nooit water aan te vullen of het reservoir schoon te maken. U hoeft zich meteen ook geen zorgen te maken over woekerende bacteriën of micro-organismen. luchtbevochtiger

Kamertemperatuur 28°C
Vochtigheid 20%
Kamertemperatuur 22°C
Vochtigheid 50%
effect lage relatieve vochtigheid
KOUD Droge lucht voelt kil aan, zelfs bij hoge temperatuur.
WARM Bevochtigde lucht voelt comfortabel en warmer aan.

Bevochtigde lucht voelt warmer aan. Droge lucht voelt frisser aan op de huid. Bij een gematigde Ururu bevochtiging en relatief lage temperatuur heeft u het waarschijnlijk warmer. Dit voorkomt tevens uitdroging van de huid en keelpijn en houdt de vochtigheid op een niveau waarin virussen niet kunnen overleven.

 

Het systeem maakt gebruik van een speciaal ingebouwd bevochtigingselement in de buitenunit, dat vocht uit de buitenlucht absorbeert en naar de binnenunit voert. Omdat er geen vocht wordt geabsorbeerd uit de lucht in de kamer, is een snelle en efficiënte bevochtiging mogelijk, zelfs bij droge winterlucht.

daikin buitenunit vocht absorberen

Sarara ontvochtiging
Ontvochtiging heeft net zo'n groot effect op het binnencomfort als bevochtiging.

In de zomer zorgt een hoge luchtvochtigheid, zelfs bij gematigde temperaturen, voor een warm en muf gevoel in de ruimte. De Daikin Ururu Sarara verlaagt de luchtvochtigheid binnen zonder de kamertemperatuur te veranderen, door droge, koele lucht te mengen met warme lucht en zo een aangename droge lucht te produceren (Sarara ontvochtigingsbedrijf, ook ontvochtiging met herverwarming genoemd). Deze functie voorkomt overmatige koeling en zal zeker in de smaak vallen van personen die gevoelig zijn voor koude.

Kamertemperatuur 25°C
Vochtigheid 80%
Kamertemperatuur 25°C
Vochtigheid 50%
effect hoge relatieve vochtigheid
OVERVERHIT
Warm en muf bij hoge
vochtigheid.
COMFORTABEL DROOG
Door de vochtigheid te verlagen
met behoud van de temperatuur
neemt het comfort toe.

Als de binnentemperatuur te hoog oploopt, verlaagt Ururu Sarara de vochtigheid door ook de temperatuur te verlagen (ontvochtiging met koeling). Een lagere vochtigheid zorgt voor een comfortabel droog gevoel, zelfs bij een constante temperatuur. Door de vochtigheid te verlagen neemt het comfortgevoel toe, ook als de kamertemperatuur gelijk blijft. Deze functie voorkomt overmatige koeling en is uitermate geschikt voor personen die gevoelig zijn voor koude.

Effectieve lucht reiniging
De luchtkwaliteit wordt aanzienlijk beter door de geavanceerde Daikin Flash-streamer. De toegevoerde buitenlucht wordt in twee fasen gereinigd: eerst in de buitenunit en een tweede keer in de binnenunit.

In de buitenunit worden uitlaatgassen en onaangename geuren afgebroken (tijdens ventilatiebedrijf). In de binnenunit wordt de lucht vervolgens door filtratie gezuiverd van stof en pollen en worden onaangename geurtjes verder afgebroken door het fotokatalytisch luchtzuiveringsfilter.

Daikin Flash Streamer

Ten slotte worden formaldehyde, virussen, schimmels enz. afgebroken door de Flash-streamer technologie, waar ook de recentste Daikin MC-707 luchtreiniger mee is uitgerust.

Voorfilter: vangt stof Flash-streamer: genereert stromen van ultrasnelle elektronen met een hoog oxidatievermogen Reukverdrijvend filter: geuren worden geadsorbeerd en afgebroken, voordat de lucht wordt teruggevoerd in de ruimte
daikin airco flash streamer lucht reinigen

Krachtige ventilatie
Met zijn krachtige ventilatiecapaciteit van 32 m3/u is de Daikin Ururu Sarara de eerste unit voor woningen die een gemiddelde kamer (26 m2) binnen 2 uur kan vullen met verse lucht.

Toevoer ventilatie oud Oude situtatie
De temperatuur in de kamer daalt wanneer er koude buitenlucht wordt toegevoerd.
Met de toevoerventilatie functie kan de lucht in een kamer worden ververst zonder het raam te openen.
Nieuwe toevoer ventilatie Daikin Airco Nieuwe situatie
De koude buitenlucht wordt opgewarmd voordat ze naar binnen wordt gevoerd, wanneer de airconditioningunit in verwarmingsmodus werkt. • Gezonde Lucht
 • Energielabel
 • Inverter
 • Energiebesparing
 • Ontwerp
 • Overig

Gezonde Lucht
Door een kamer te verwarmen in de winter wordt de lucht droog, wat kan leiden tot gezondheidsklachten zoals keelpijn, verkoudheid en andere kwalen. Tevens kan te droge lucht en schade toebrengen aan houten meubels, vloeren en muziekinstrumenten.

In de zomer voelt een hoge luchtvochtigheid ook bij gematigde temperaturen niet prettig aan en kan leiden tot ongewenste schimmelgroei. Daarnaast kan onvoldoende luchtkwaliteit allergische reacties versterken door een te hoge concentratie schadelijke stoffen in de lucht (uitlaatgassen, stof, huisstofmijt, pollen enz.).

Voor een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door, is dus meer nodig dan een goede temperatuurregeling.

Ook een nauwkeurige regeling van de relatieve vochtigheid, het reinigen van de lucht en het ventileren is erg belangrijk. Met gewone airconditioners was dit tot voor kort niet mogelijk.

Met de Daikin Ururu Sarara airconditioners is nu een gezonde binnenlucht het hele jaar door mogelijk.

Voor meer informatie over de Daikin Airco's klik hier.

Energielabel
Energielabel A

Inverter
De inverter zorgt voor een snelle opstart en zodoende voor een groter comfort, doordat de gewenste binnentemperatuur sneller wordt bereikt. Eens de gewenste temperatuur bereikt is, zal de invertergestuurde unit de ruimte constant op kleine veranderingen controleren en in enkele seconden de temperatuur aanpassen. Dat zorgt voor nog meer comfort.

Het gebruik van een ingebouwde inverterbesturing resulteert in een maximale energiezuinigheid. Dit systeem levert immers enkel de benodigde verwarmings- of koelbelasting, terwijl een standaardunit zonder inverterbesturing de maximale belasting zou leveren tijdens een aan/uit-bedrijf.

Energiebesparing
Een grote energie besparing werd bereikt door de toepassing van een nieuwe swingcompressor die minder gevoelig is voor warmteoverdracht-verliezen en vervorming en een nieuw, gedraaid uitblaasrooster, dat minder luchtweerstand veroorzaakt en het rendement verhoogt.

Daikin swing compressor Daikin Uitblaasrooster

Stijlvol ontwerp
In Japan werd de URURU SARARA al onderscheiden met de 'Good Design Award'. Deze onderscheiding is het enige beoordelings- en aanbevelingssysteem voor industrieel design in Japan en wordt gesponsord door de Japanse Organisatie voor de Promotie van Industrieel Design.

Daikin Good Design Award

Overig
In de bedrijsmodus 'Hydrateren' wordt een bijzonder huidvriendelijk klimaat gecreëerd. Daarvoor zorgt de hoge relatieve vochtigheid in combinatie met een aangenaam luchtstromingspatroon en de afgifte van vitamines en hyaluronzuur.

De functie 'Verkoelende Bries' zorgt ervoor dat de kamer koel aanvoelt, zelfs bij een relatief hoge temperatuurinstelling. Door variatie van de luchtstroomrichting wordt het effect van een aangenaam koel briesje gecreëerd.

Modus 'Slaapcomfort': De unit volgt het natuurlijke patroon van het menselijk lichaam tijdens de slaapcyclus en stemt de kamertemperatuur gedurende de nacht af op de lichaamstemperatuur. Dit betekent dat de temperatuur geleidelijk met 2 °C afneemt gedurende de eerste 3 uur van de cyclus, en vervolgens geleidelijk weer wordt verhoogd tot de oorspronkelijke instelling 1 uur voor het ontwaken. Onovertroffen slaapcomfort!

Om de groei van ongewenste schimmels te voorkomen wordt de luchtvochtigheid in de kamer plots sterk verlaagd en gedurende 3 uur in stand gehouden. De functie 'SchimmelShock' is uniek bij airconditioners.
Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

Rubrieken


Klantenservice


© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 oktober 2021 Sitemap

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

Klantenservice

Rubrieken

© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 oktober 2021 Sitemap

Rubrieken

Klantenservice

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 oktober 2021 Sitemap