Home Luchtvervuiling Lightair Ionflow luchtreinigers Krachtige luchtreiniging
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Lightair Ionflow luchtreinigers Krachtige luchtreiniging

Lightair luchtreiniging

Luchtreiniging door ionisatie zonder vorming van ozon

De Ionflow 50f luchtreinigers werken bijzonder effectief tegen de kleinste verontreinigingen in de lucht zoals fijnstof en rook. Met name luchtgedragen ultra fijn stof deeltjes van 0.01 – 0.1 micrometer worden zeer effectief uit de lucht verwijderd. Maar ook het merendeel van de zwevende delen met deeltjesgrootte tussen 1.0 en 25 micrometer wordt uit de lucht weggenomen. Daar waar een aantal ionisatoren een kleine hoeveelheid ozon in de lucht brengt, komt tijdens het gebruik van een Ionflow luchtreiniger geen ozon vrij. Deze luchtreinigers van Lightair zijn dan ook bijzonder; krachtige luchtzuivering door negatieve ionen zonder dat daar ozon bij vrijkomt.

Elk model Ionflow 50 luchtreiniger is geschikt voor goede luchtzuivering in ruimten tot 50 m2. Zo is er een LightAir Ionflow 50f luchtreiniger voor plaatsing op de vloer, een ionflow luchtreiniger Surface voor plaatsing op tafel, bureau of kast en een lightair Ionflow 50 sky voor montage aan het plafond. Door het plaatsen van meerdere ionisatoren kan ook een groter vertrek uitstekend van schone lucht worden voorzien. Het energieverbruik van de luchtreinigers bedraagt slechts 7 watt terwijl het geluidsniveau beperkt blijft tot minder dan 5 dB. Dit lage geluidsniveau maakt een Lightair Ionflow 50 bijzonder geschikt voor luchtreiniging in de slaapkamer. Deze luchtreiniger met ionisatie is zeer breed inzetbaar, bijvoorbeeld in een woonkamer, kantoorruimte, ziekenhuis, maar ook in een rookruimte of ruimtes waar zich veel fijn verdeelde stoffen in de lucht bevinden. Kortom, Lightair Ionflow staat voor krachtige, energiezuinige luchtreiniging met een uiterst stille werking en een fraaie vormgeving. 

Luchtreiniging van fijnstof, roet, rook

De kleinste luchtverontreinigingen veroorzaken vaak grote problemen. Deze uiterst kleine stofdeeltjes worden ook wel fijn stof en ultra fijn stof genoemd. Tijdens de verbranding van fossiele brandstoffen komen deze kleine verontreinigingen als verbrandingsproduct in de lucht. Een ophoping van deze kleine deeltjes leidt tot de vorming van smog. Dit zien we vaak in én rondom grote steden met een grote hoeveelheid gemotoriseerd verkeer en industrie. Deze kleine fijnstof deeltjes en roetdeeltjes dringen diep in de longen door, veroorzaakt door de kleine afmetingen. Vooral mensen met astma, COPD en allergie ondervinden hier veel hinder van. De lucht zuiveren van deze uiterst kleine deeltjes is niet eenvoudig. Niet alle luchtfilters vormen een barrière voor deze kleinste luchtverontreinigingen.

Lightair Ionflow luchtreinigers

Lightair Ionflow 50f luchtreinigers zorgen voor uitstekende verwijdering van de kleinste vuildeeltjes uit de lucht. De nano- , ultra- en fijnstof deeltjes worden in de lucht 'gebonden' aan het grote aantal negatieve ionen afkomstig van de Ionflow luchtreiniger. De 'gebonden' vuildeeltjes krijgen hierdoor rondom een negatieve lading. De omsloten vuildeeltjes worden automatisch door de luchtreiniger aangetrokken. De positief geladen aluminium vuilcollector trekt de vuildeeltjes aan en houdt deze tevens vast. De vuilcollector hoeft slechts periodiek te worden gereinigd met warm water en een sopje. U spoelt de luchtverontreinigingen eenvoudig door de afvoer.

Verontreinigingen zoals fijn stof, zijn afkomstig van motoren uit voertuigen, machines en apparaten die voor de werking fossiele brandstoffen zoals benzine, diesel of hieraan gerelateerde producten gebruiken. De grote hoeveelheid fijne stof deeltjes in de lucht is dus afkomstig van onder andere auto's, vrachtwagens, scooters, motoren, schepen en vliegtuigen. Maar ook industriële bedrijven brengen fijnstof in de lucht door bijvoorbeeld het gebruik van verwarmingsapparatuur en generatoren.

Het fijne stof dringt via de lucht woningen, kantoren en andere gebouwen binnen. De kwaliteit van de binnenlucht is daarom ook sterk afhankelijk van de luchtkwaliteit buiten. We kunnen zelf slechts in geringe mate invloed uitoefenen op de kwaliteit van de buitenlucht. De kwaliteit van de binnenlucht kunnen we daarentegen wél sterk verbeteren. Lightair Ionflow ionisatoren zorgen voor gezonde lucht in huis.

Voor luchtreiniging van sigarettenrook in een kamer of rookruimte is de Lightair Ionflow eveneens geschikt. Niet alleen stof en fijnstof wordt effectief uit de lucht verwijderd, maar ook rook en geuren akomstig van sigaretten en andere tabaksproducten. Deze krachtige luchtzuivering van fijne deeltjes is perfect toepasbaar in horeca, luchthavens, scholen, vergaderruimten en bedrijven. Een Lightair Ionflow luchtreiniger en ionisator stoot geen ozon uit. Het is een ionisator die enkel een krachtige stroom negatieve ionen optimaal in een ruimte verdeeld zodat ook de kleinste verontreinigingen in de lucht onschadelijk worden gemaakt. Last van allergie? Lightair Ionflow luchtreinigers verwijderen pollen uit de lucht die verantwoordelijk zijn voor uw hooikoortsklachten. 

LightAir Ionflow 50f, een unieke luchtreiniger

Het bedrijf Lightair is in 2004 ontstaan door het samengaan van twee bedrijven die reeds vele jaren ervaring hebben opgedaan in luchtzuivering. De producent van luchtreinigers is gezeteld in Stockholm, Zweden. Door het samengaan van de twee bedrijven beschikt Lightair over meer dan 25 jaren ervaring in luchtreiniging. Lightair beoogt een vooraanstaande positie op de wereldmarkt op het gebied van luchtbehandeling en reiniging van lucht in het binnenklimaat. Het hoge niveau van luchtreiniging dat men nastreeft heeft als doel de gezondheid en het welbevinden van mensen te verbeteren.

Lightair luchtreinigers behalen een goede luchtkwaliteit in woningen en kantoren. Daarnaast zijn de luchtreinigers tevens geschikt voor luchtreiniging in instellingen en industriële omgevingen. De luchtreinigers /ionisatoren bewaken de kwaliteit van de lucht bijvoorbeeld in een zaal, keuken, opslagruimte, laboratorium of productieruimte.

Naast de hoge kwaliteit van luchtzuivering richt Lightair zich ook sterk op het ontwerp van haar producten. Ionflow 50f luchtreinigers zijn stijlvolle apparaten die in geen enkel interieur misstaan. Geen grote, rechthoekige huishoudelijke apparaten, maar slanke luchtreinigers die vervaardigd zijn van mooie materialen. De Ionflow 50 luchtreinigers hebben diverse vooraanstaande design-awards gewonnen. Een goede luchtkwaliteit is belangrijk, maar het oog wil ook wat! 

LightAir Ionflow 50f luchtreinigers eenvoudig online kopen

Fijn stof en kleine roetdeeltjes zijn over het algemeen lastig uit de lucht te verwijderen. Uit onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat een Ionflow 50 ionisator zeer effectief kleine verontreinigingen uit de lucht haalt. Met name in de nabijheid van drukke verkeerswegen en in binnensteden is de behoefte aan verwijdering van kleine vuildeeltjes uit het binnenklimaat groot. Een Ionflow 50 luchtreiniger gebruikt voor de grondige luchtzuivering geen filters die periodiek vervangen dienen te worden. De gebonden vuildeeltjes worden opgevangen op de afwasbare aluminium vuilcollector. Bovendien verbruikt een Ionflow luchtreiniger zeer weinig energie. De luchtreinigers hebben dus lage onderhoudskosten en gebruikskosten. Het fraaie design maakt deze unieke serie luchtreinigers compleet.

Grondige luchtreiniging in elke ruimte, passend bij elk interieur! Op zoek naar een fraaie luchtreiniger voor woonkamer, slaapkamer of toch een grotere toepassing? Lightair Ionflow luchtreinigers zijn eenvoudig bij AirSain online te bestellen. AirSain staat garant voor gedegen service en snelle levering. Op de website vindt u uitvoerige productomschrijvingen en bijbehorende technische gegevens van de Lightair Ionflow 50 luchtreinigers. Verzeker uzelf op eenvoudige wijze van schone lucht! AirSain is dé specialist in luchtreiniging. Voor meer informatie neemt u gerust vrijblijvend contact op met onze medewerkers.

Voor meer informatie of bestellen zie LIGHTAIR IONFLOW 50 LUCHTREINIGERS

Meer lezen over luchtreiniging?

Uw LightAir Ionflow 50f luchtreiniger vindt u bij AirSain!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies