Home Luchtkwaliteit Info & Tips Luchtontvochtiger
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtontvochtiger

Informatie over luchtontvochtigers. Waar worden luchtontvochtigers gebruikt? Welke soorten luchtontvochtigers zijn er? Een luchtontvochtiger voor thuis of een professionele luchtontvochtiger?

Vocht verwijderen met luchtontvochtigers

Vocht verwijderen is eenvoudig met een kwalitatieve luchtontvochtiger. Door verlaging van de luchtvochtigheid wordt een vochtig binnenklimaat opnieuw gezond gemaakt. Luchtontvochtigers laten vochtproblemen stoppen, en beter nog, voorkomen vochtproblemen als ontvochtiging tijdig wordt gestart.

Een geschikte luchtontvochtiger voor elke ruimte

Vochtigheidsproblemen kunnen in elke binnenruimte optreden. Vocht in huis, een vochtige werkplek, vocht in industriële ruimten of vocht in caravans, campers en boten? Een luchtontvochtiger biedt uitkomst! Elke binnenruimte kan succesvol gedroogd worden wanneer de ontvochtigingscapaciteit van een luchtdroger afgestemd wordt op de grootte van de binnenruimte.

Het effect van een luchtontvochtiger

Luchtontvochtigers voorkomen condensproblemen, schimmels op muren, overlast van zilvervisjes en vochtgeuren. Daarnaast is met permanente ontvochtiging een stabiele luchtvochtigheid te realiseren in elke industriële ruimte of opslagruimte.

Wat is een goede luchtontvochtiger?

Voor succesvolle vochtbestrijding in huis gebruikt u een mobiele luchtontvochtiger. Professionele ontvochtigers zijn geschikt voor het verwijderen van bouwvocht en voor gebruik bij calamiteiten zoals brandschade en waterschade. Industriële luchtontvochtiging wordt ingezet voor het verhelpen van de grootste vochtproblemen. Het bestrijden van een hoge luchtvochtigheid start met het kiezen van een ideale luchtontvochtiger voor uw specifieke situatie.

Luchtontvochtigers, ook volautomatisch

U heeft keuze uit mobiele luchtontvochtigers en vaste luchtontvochtigers. Deze laatste groep luchtdrogers is geschikt voor montage aan de wand of aan het plafond. Een luchtontvochtiger met ingebouwde hygrostaat en vaste waterafvoer is geschikt voor volautomatische luchtontvochtiging. Met behulp van de hygrostaat stelt u de gewenste luchtvochtigheid in. Het apparaat start met ontvochtigen en schakelt zichzelf pas uit als de gewenste luchtvochtigheid bereikt is. Stijgt de luchtvochtigheid opnieuw? De luchtontvochtiger start de ontvochtiging weer automatisch. Het condenswater wordt direct afgevoerd via de afvoerleiding.

Soorten luchtontvochtigers

Luchtontvochtigers worden onderverdeeld naar het werkingsprincipe. Luchtontvochtiging door condensatie en luchtontvochtiging door adsorptie. Kortweg worden het condensatiedrogers en adsorptiedrogers genoemd.

Condensatiedroger

Het meest gebruikte type luchtontvochtiger is de condensatiedroger. Dit is een zogeheten compressorontvochtiger en is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Deze elektrische ontvochtigers worden onder andere ingezet voor het verwijderen van vocht in woningen, openbare gebouwen, kantoren, industrie, opslagruimten, musea en zwembaden. Verder zijn ze ook geschikt voor het drogen van wasruimten, vakantiewoningen, campers en caravans. Indien de condensatie ontvochtiger met verwarming uitgevoerd wordt, is deze ook geschikt voor luchtontvochtiging bij lage temperaturen.

Adsorptiedroger

Adsorptiedrogers zijn ook geschikt voor het verlagen van de luchtvochtigheid in koude ruimten of onverwarmde ruimten. Adsorptiedrogers worden gebruikt voor ontvochtiging in koelruimten, klimaatkamers, industriële procesruimten, boten en schepen en onverwarmde stallingen. De drogers verwijderen het vocht uit de lucht met behulp van een adsorptiemiddel.

De beste luchtontvochtiger

Wat is de beste luchtontvochtiger voor uw specifieke situatie? Bij het aanpakken van vochtproblemen in huis kiest u het best voor een mobiele luchtontvochtiger, eventueel met vaste waterafvoer. Voor gebruik in een woonkamer of slaapkamer adviseren wij een stille ontvochtiger. Kies voor een ontvochtiger met overcapaciteit indien de luchtontvochtiger gebruikt wordt in erg vochtige ruimten zoals badkamers en kelders. Algemeen gesteld is altijd een kleine overcapaciteit gewenst vanwege onvoorziene omstandigheden die kunnen optreden.

Professionele luchtontvochtigers

Vochtige lucht drogen in de industrie of logistiek vraagt om krachtige luchtontvochtiging. Professionele ontvochtigers bezitten een hoge ontvochtigingscapaciteit en zijn geschikt voor permanente ontvochtiging in een veeleisende omgeving.

Vochtoverlast voorkomen en het binnenklimaat verbeteren is eenvoudig met de juiste luchtontvochtiger!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen