Home Luchtkwaliteit Huis Luchtvochtigheid in huis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtvochtigheid in huis

AIRSAIN VOOR UW LUCHTBEVOCHTIGER EN LUCHTONTVOCHTIGER

Vochtigheidsgraad in huis meten en verbeteren

Goede luchtvochtigheid in huis

De optimale luchtvochtigheid in huis bedraagt 40% - 60%. Bij deze luchtvochtigheid is er voldoende vocht in de lucht aanwezig voor het behoud van een gezond binnenklimaat. Een goede luchtvochtigheid in huis is belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor behoud van een kwalitatieve woning. Bij een lage luchtvochtigheid kunnen scheuren in vloeren en plafonds ontstaan en bij een hoge luchtvochtigheid kunnen schimmelproblemen en condensproblemen optreden. De luchtvochtigheid is daarom een belangrijke pijler in het binnenklimaat.

Luchtvochtigheid in huis verhogen of verlagen

Een stabiele luchtvochtigheid in huis voorkomt droogteschade en vochtigheidsproblemen. Lucht met het goede vochtigheidspercentage is eenvoudig te bewerkstelligen. Voor het verhogen van de luchtvochtigheid zijn er diverse Luchtbevochtigers verkrijgbaar. Voor verlaging van de luchtvochtigheid wordt gebruik gemaakt van Luchtontvochtigers. Het maakt niet uit of er sprake is van een lage luchtvochtigheid in huis of van een hoge luchtvochtigheid, er zijn diverse oplossingen voor handen.

Luchtvochtigheid in huis meten

Luchtvochtigheidsmeters zijn handige meetinstrumenten waarmee eenvoudig de luchtvochtigheid kan worden gemeten. Er zijn twee typen luchtvochtigheidsmeters, analoge en digitale vochtmeters. Beide typen vochtigheidsmeters zijn geschikt voor het uitvoeren va vochtmetingen in huis. Diverse modellen luchtvochtigheidsmeters meten luchtvochtigheid én temperatuur.

Meer lezen over luchtvochtigheid in huis?

Binnenklimaat oplossingen voor uw huis vindt u bij AirSain!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen