Home Luchtkwaliteit Huis Luchtvochtigheid laag in Woonkamer Slaapkamer
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtvochtigheid laag in Woonkamer Slaapkamer

Droge lucht in woonkamer en slaapkamer

Buiten is het mooi maar binnen is het droog

De winter staat voor de deur, het jaargetijde dat sfeervolle taferelen in de natuur voortbrengt. Een besneeuwd landschap en heldere, frisse lucht. Het zijn omstandigheden voor een mooie wandeling in de buitenlucht. In huis zijn de omstandigheden in de winter helaas minder vriendelijk. De droge lucht in uw woonkamer en slaapkamer is belastend voor uw luchtwegen en huid. Droge lucht in uw woonkamer of slaapkamer verhelpt u eenvoudig met een luchtbevochtiger.

Een lage luchtvochtigheid in uw woonkamer?

Voor gezond wonen is een gezonde luchtvochtigheid, dus een luchtbevochtiger belangrijk. In de winter is de luchtvochtigheid in huis toch al laag, maar door het gebruik van de verwarming of een kachel daalt de luchtvochtigheid nog verder. Als de lucht in huis te droog is kunt u last krijgen van droge ogen, een droge neus, keelpijn, vermoeidheid en een droge huid. Omdat de woonkamer in de winter intensief verwarmd wordt, zal de luchtvochtigheid extra laag zijn. De vochtigheidsgraad daalt snel en zal niet stijgen zolang de koude weersomstandigheden aanhouden.

Een lage luchtvochtigheid in uw slaapkamer?

In huis brengt u een groot deel van de dag in uw slaapkamer door. Tijdens het slapen komt uw lichaam tot rust en herstelt u van de inspanningen van die dag. Droge lucht in uw slaapkamer kan het gezond slapen ernstig verstoren. Een vervelende kriebelhoest kan u het slapen beletten. Het droge binnenklimaat in uw slaapkamer zorgt ervoor dat u de dag vermoeid moet beginnen. Een gezonde luchtvochtigheid in uw slaapkamer bedraagt omstreeks 50%. Dit kunt u eenvoudig controleren met een hygrometer of instellen op een luchtbevochtiger met een ingebouwde hygrostaat.

Luchtbevochtigers voor woonkamers en slaapkamers

De ideale luchtbevochtiger voor uw woonkamer of slaapkamer heeft een stille werking en een laag energieverbruik. Met een volle watertank moet u urenlang aaneengesloten kunnen bevochtigen. Een luchtwasser is in staat om de lucht te bevochtigen én te reinigen. Dwarrelende stofdeeltjes worden door dit type luchtbevochtiger uit de lucht gehaald en blijven in de bevochtiger achter.

Het droge binnenklimaat kan snel van vocht worden voorzien met een krachtige luchtbevochtiger. De grootte en capaciteit van de bevochtiger moet afgestemd zijn op de grootte van uw kamer. Met een geschikte luchtbevochtiger heeft u snel de gewenste luchtvochtigheid in huis en houdt u deze in stand.

U wenst hulp bij het kiezen van uw luchtbevochtiger? Neem contact op met AirSain, onze medewerkers staan voor u klaar.

AIRSAIN VOOR UW LUCHTBEVOCHTIGER IN HUIS!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen