20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home 2018 Ontvochtigen in huis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Ontvochtigen in huis

AIRSAIN VOOR UW LUCHTONTVOCHTIGER!

Vocht verwijderen in huis

Hoe een vochtig huis te ontvochtigen? De strijd tegen vocht vergt doorzetting en continuïteit. Om een woning adequaat te ontvochtigen dient gedurende een lange periode dagelijks een ruime hoeveelheid vocht aan de woning te worden onttrokken. Bij droog weer verdampt het vocht automatisch, maar helaas zijn deze perioden in ons zeeklimaat slechts van korte duur. Een vochtige woning dient men mechanisch te ontvochtigen om problemen te voorkomen. Schimmels, vochtplekken, condens, houtrot, loslatend stucwerk en schade aan houten vloeren. Dit soort vochtproblemen zorgen voor veel overlast in huis en doen afbreuk aan een aangename woonomgeving.

Een badkamer ontvochtigen

In bijna alle woningen is de badkamer te vochtig. Vaak ontbreken ramen of andere ventilatievoorzieningen met voldoende capaciteit voor ontvochtiging. Condens en schimmels in de badkamer nemen de overhand en verspreiden zich razendsnel. Een badkamer ontvochtigen is eenvoudig te verwezenlijken met een compacte luchtontvochtiger. Vochtige lucht wordt door de ontvochtiger aangetrokken. De ontvochtiger verwijdert het vocht uit de lucht en slaat dit op in een reservoir. Door de badkamer consequent te ontvochtigen krijgen schimmels en condens geen kans om muren en plafonds te beschadigen.

Plaats een luchtontvochtiger tijdens douchen of het nemen van een bad altijd buiten de badkamer. Laat de ontvochtiger nadien de badkamer drogen.

Een kelder ontvochtigen

Donker, klam en muf. In veel kelders heeft vocht vrij spel. Vochtige kelders zijn ideale verblijfplaatsen voor insecten en andere soorten ongedierte. Ook schimmelgroei is in kelders met teveel vocht vaak niet meer te stoppen. Schimmels groeien immers graag in een vochtige omgeving. Door de kelder goed te ontvochtigen blijft deze fris. Na ontvochtiging verdwijnt de overlast van schimmels en insecten. De muffe geuren verdwijnen omdat de inwerking van vocht gestopt wordt. Ontvochtigers voor gebruik in kelders hebben doorgaans bescheiden afmetingen. De capaciteit van de luchtontvochtiger moet afgestemd zijn op de grootte van de kelder. Succesvol ontvochtigen start bij het kiezen van een geschikte ontvochtiger.

Ontvochtigen met een airco

Ook met een airconditioner kan men de luchtvochtigheid verlagen. Sommige moderne airconditioners zijn zelfs uitgerust met een extra ontvochtigingsfunctie. Niet alleen koelen, maar ook ontvochtigen en luchtreinigen is vaak mogelijk. Ten opzichte van een aantal jaren geleden zijn airconditioners steeds vaker uitgerust met functies voor luchtbehandeling. Met behulp van luchtfilters wordt de lucht gezuiverd. Een ingebouwde ionisator zorgt voor verrijking en verfrissing van de lucht. Airco's met een ingebouwde warmtepomp zijn ideaal voor gebruik als bijverwarming.

Ontvochtigen met een airco behoort zeker tot de mogelijkheden. Voor grotere vochtproblemen kiest men liever voor een luchtontvochtiger die speciaal voor deze taak ontworpen is.

Bij AirSain vindt u een uitgebreid assortiment luchtontvochtigers en airconditioners voor het ontvochtigen van uw woning. Deskundig advies en volop keuze in kwalitatieve ontvochtigers. AirSain is uw specialist in ontvochtiging!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies