Home Luchtkwaliteit Vochtprobleem Schimmel badkamer
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Schimmel badkamer

AirSain, specialist in ontvochtigen!

Problemen met schimmel in badkamer

Last van schimmel op muren en plafond in uw badkamer? Dit betekent dat de luchtvochtigheid in uw badkamer regelmatig te hoog is. In een vochtige badkamer komen vochtproblemen vaak voor. Vochtplekken, condens en schimmel tasten muren en plafonds aan. Schimmel in de badkamer is niet te stoppen als geen passende maatregelen worden getroffen.

Tijdens gebruik van een douche of bad wordt veel vocht in de lucht van de badkamer gebracht. Dit vocht condenseert op wanden, vloeren en plafonds zodat deze oppervlakken vochtig worden. De vochtige materialen zijn een perfecte huisvesting voor vieze schimmels. Het is dus belangrijk om een grote hoeveelheid vocht in de lucht zoveel mogelijk te beperken. Dit is in uw badkamer mogelijk met krachtige ventilatie. Als de badkamer onvoldoende mogelijkheden voor ventilatie heeft kan het overtollige vocht met een luchtontvochtiger worden afgevoerd.

Schimmel in badkamer voorkomen met luchtontvochtiging

Voor het behouden van droge omstandigheden in een badkamer met gemiddelde afmetingen volstaat een kleine luchtontvochtiger. Het vocht wordt door de ontvochtiger effectief uit de lucht verwijderd. Het vocht wordt opgevangen in een intern reservoir. Dit opvangreservoir van de luchtontvochtiger wordt eenvoudig geleegd in een afvoer of gootsteen. U bent direct verlost van het overtollige vocht in de badkamer.

De luchtontvochtiger onttrekt ook vocht aan de muren en het plafond in de badkamer. Op droge muren en plafonds ontstaan geen problemen met schimmel. De badkamer blijft fris en hygiënisch. Voor optimale hygiëne in uw badkamer kunt u bij AirSain kiezen uit een ruim assortiment luchtontvochtigers.

Plaats een luchtontvochtiger tijdens douchen of het nemen van een bad altijd buiten de badkamer. Laat de ontvochtiger nadien de badkamer drogen.

AirSain heeft ontvochtigers voor alle toepassingen. Heeft u last van een vochtige badkamer met schimmel? Een kleine ontvochtiger volstaat doorgaans. Last van vochtproblemen in de woonkamer, kelder of kruipruimte? Een luchtontvochtiger met een hogere ontvochtigingscapaciteit houdt uw woning droog en hygiënisch. Voor meer informatie over ontvochtigers zie: assortiment luchtontvochtigers.

Voor deskundig advies op maat belt u met AirSain: 0497 - 512164 (NL) of 011-515389 (BE).

Meer lezen over lucht ontvochtigen?

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen