Van 28 november t/m 2 december zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Vochtprobleem Schimmels verwijderen in vochtig huis Vochtbestrijding
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Mail gerust!
info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Schimmels verwijderen in vochtig huis Vochtbestrijding

AIRSAIN VOOR UW LUCHTONTVOCHTIGER!

Vochtproblemen in een woning

Stank, muf, bedompte lucht

Het is weer herfst. Vochtproblemen steken de kop weer op. Na de vochtige zomermaanden van dit jaar vallen we direct in de herfstperiode waarin we nog meer last van vocht ondervinden. Door de hoge luchtvochtigheid in huis groeien schimmels volop. Schimmelgroei komt vooral voor in de meest vochtige plaatsen in de woning. Een vochtige kelder of vochtige kruipruimte komt vaak voor. Nu de luchtvochtigheid al gedurende lange tijd hoog is, komen we een vochtprobleem ook vaak tegen in woonkamer, slaapkamer en keuken. Muffe, bedompte geuren in huis zijn afkomstig van de schimmels die volop groeien in dit natte jaargetijde.

Een vochtprobleem aanpakken begint met luchtvochtigheid meten

Het meten van de luchtvochtigheid in uw woning verschaft direct duidelijkheid. Laatste maanden meten we al geruime tijd een hoge luchtvochtigheid in huis. Deze hoge vochtigheidsgraad ligt al maanden boven 60% relatieve vochtigheid. Bij deze hoge vochtgehalten vermeerderen schimmels razendsnel. Zwarte vlekken op stucwerk, wanden, plafonds en houten materialen worden snel groter. Schimmelgroei verspreidt zich razendsnel onder deze vochtige omstandigheden door de woning. Op steeds meer plaatsen ontstaan kleine zwarte vlekken of gekleurde vlekken die alsmaar groter worden.

Vochtschade in huis door condensvorming

Een vochtig huis is ook te herkennen aan de hoeveelheid condensatie in de woning. Condensvocht is vooral zichtbaar in de vorm van waterdruppels op ramen, kozijnen en tegelwanden. Door condensatie van vocht in de lucht wordt waterdamp vloeibaar en zet zich vervolgens af op koude materialen in huis. Het condensvocht dat door deze condensatie ontstaat veroorzaakt bij langdurige inwerking aanzienlijke schade aan alle materialen in uw woning. Vochtproblemen veranderen in vochtschade bij langdurige inwerking van condens. Schilderwerk, houten kozijnen en plaatmaterialen raken ernstig beschadigd. Aantasting van vloeren, wanden en plafonds door houtrot is helaas geen uitzondering.

Tijdens deze vochtige weersomstandigheden is het belangrijk om het huis vrij van vocht te houden. Start op tijd met vochtbestrijding voordat vocht in huis leidt tot onherstelbare vochtschade! Door goede isolatie en ventilatie kan vochtophoping in huis theoretisch voorkomen worden. De praktijk wijst echter uit dat dit meestal alleen bij nieuwe huizen haalbaar is. Oudere huizen kampen vaak met vochtproblemen.

Vaak een vochtprobleem in oudere woningen

In oudere huizen is het doorgaans niet haalbaar om de luchtvochtigheid zonder hulpmiddelen te verlagen. Vochtige buitenlucht dringt door kieren in wanden en dak de woning binnen. Optrekkend vocht zorgt voor een vochtige kruipruimte en een vochtige kelder. Het opstijgend vocht verplaatst zich door de muren en laat een spoor van vernieling achter. Vochtplekken, schimmelplekken en kalkaanslag op muren zijn het gevolg van dit opstijgend vocht.

Het vergt veel moeite en doorzettingsvermogen om ontstane vochtproblemen ongedaan te maken. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen om permanente vochtschade te voorkomen. Zojuist vochtschade hersteld? Dan houden we een vochtprobleem voortaan graag buiten de deur!

Binnendringen van vocht voorkomen

Voor het verkrijgen van een verlaagde luchtvochtigheid in huis is het wenselijk dat eventuele lekkages zoveel mogelijk verholpen te zijn. Directe indringing van vocht in de woning door lekkages zorgt immers voor overvloedige toevoer van vocht dat opnieuw verwijderd moet worden. Hoe minder vocht de woning binnendringt, hoe minder vocht afgevoerd moet worden. Regelmatig uitvoeren van een vochtmeting geeft inzicht in het verloop van de vochtbestrijding. Een vochtmeter – hygrometer – laat zeer nauwkeurig de actuele luchtvochtigheid in huis zien.

Luchtontvochtigers verwijderen vocht uit huis

Om vochtschade in huis te herstellen dient men de luchtvochtigheid te verlagen beneden 60% vocht. Een gezond binnenklimaat heeft een luchtvochtigheid van 40 – 50%. Een luchtontvochtiger – luchtdroger – haalt zeer effectief het overschot aan vocht uit de lucht. De vochtigheidsgraad van de lucht daalt snel dankzij de voortdurende luchtdrogende werking van een ontvochtiger. Vocht wordt uit de lucht gehaald en door de luchtontvochtiger definitief afgevoerd. Voor succesvolle ontvochtiging van uw woning dient de capaciteit van de luchtontvochtiger toereikend te zijn voor de afmetingen van de ruimte waarin de ontvochtiger wordt geplaatst.

Een luchtontvochtiger kopen voor vochtbestrijding, informatie en advies

Online kopen van luchtontvochtigers is zeer eenvoudig bij AirSain. Voor elke droogklus beschikken we over de juiste luchtontvochtiger. Kiest u voor een verplaatsbare luchtontvochtiger of toch liever een vaste luchtontvochtiger of zwembad luchtontvochtiger? Misschien bent u beter af met een krachtige bouwdroger of een adsorptiedroger? Welke ontvochtiger u ook kiest, de aantrekkelijke prijzen en de eenvoudige bestelwijze maakt de keuze voor online bestellen van uw ontvochtiger bij AirSain makkelijk. Succesvolle vochtbestrijding begint bij AirSain! Vochtbestrijding door het plaatsen van de stekker in het stopcontact, makkelijker kan niet!

Vochtbestrijding op maat

Ontvochtiging in huis kan dus zeer simpel zijn. Op onze website vindt u veel informatie over luchtontvochtiging en succesvolle vochtbestrijding. Een nauwkeurige omschrijving van elk type luchtontvochtiger maakt een snelle keuze van de perfecte ontvochtiger mogelijk. Elke luchtontvochtiger is voorzien van uitvoerige technische informatie zodat u eenvoudig de geschikte ontvochtiger kiest. Heeft u liever hulp bij het kiezen van de juiste luchtontvochtiger? Onze medewerkers staan voor u klaar met passend advies!

Uitgebreid assortiment luchtontvochtigers en bouwdrogers

Voor succesvolle bestrijding van vocht kan een keuze worden gemaakt uit een ruim assortiment luchtontvochtigers van Cuoghi, Delonghi, Dryfast, Ecor, Fral, Fral industrie, Gree, Klimaluft, Klimaluft industrie, Meaco, Mitsubishi, StadlerForm, Stylies, Toyotomi en Trotec. De meeste ontvochtigers zijn voorzien van een hygrostaat zodat ontvochtiging automatisch verloopt. Het verloop van de luchtontvochtiging is te zien op een nauwkeurige hygrometer. De afname van de luchtvochtigheid is eenvoudig zichtbaar op een dergelijke betrouwbare vochtmeter. Om luchtdroging nog sneller te laten plaatsvinden kunt u naast de luchtontvochtiger een AirBlower inzetten. Deze krachtige airmovers brengen een grote luchtcirculatie teweeg waardoor het vocht snel verdwijnt.

Vocht verwijderen uit huis heeft meerdere voordelen

Door het meten van de hoeveelheid vocht in de lucht ziet u de vochtbalans in huis herstellen. Vochtige materialen in huis geven vocht aan de gedroogde lucht af totdat deze materialen zelf droog zijn. De luchtdroger blijft vocht uit de lucht verwijderen tot alle muren, wanden, vloeren, meubelen en gordijnen droog zijn. Op deze wijze laat een luchtdroger een vochtig huis tot het verleden behoren.

Een goede vochtigheidsgraad heeft ook positieve invloed op uw gezondheid. In een vochtige woning komen veel schimmels voor. Deze schimmels kunnen leiden tot allergie, benauwdheid en hoofdpijn. Astmatische klachten kunnen verergeren door schimmels in huis. Luchtontvochtiging voorkomt dus niet alleen vochtschade, maar is ook zeer belangrijk voor uzelf en uw medebewoners. Bovendien veroorzaakt een vochtige woning een hoger energieverbruik. Het verwarmen van vochtige lucht kost meer energie dan het verwarmen van droge lucht.

Luchtontvochtiging goed voor gezondheid en portemonnee

U ziet, ontvochtiging biedt tal van voordelen voor uzelf, uw woning en uw portemonnee. Kies de luchtontvochtiger met de juiste capaciteit en geniet jarenlang van effectieve luchtontvochtiging. De onderhoudskosten aan uw huis dalen en het woongenot stijgt! Raadpleeg het luchtontvochtiger overzicht en bepaal welke luchtontvochtiger geschikt is voor uw woning.

Bent u op zoek naar succesvolle luchtontvochtiging? Bij AirSain bent u aan het juiste adres! Met een kwalitatieve ontvochtiger van AirSain geniet u jarenlang van een aangenaam binnenklimaat.

Meer lezen over vochtbestrijding?

AirSain Luchtontvochtigers tegen vocht!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Niet alleen een zeer uitgebreide keuze maar ook top producten”
Bert V.
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Mail gerust!
info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies