Home Luchtkwaliteit Huis Venta airwashers TOP luchtbevochtigers van Venta
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Venta airwashers TOP luchtbevochtigers van Venta

Venta airwasher voorkomt schade door droge lucht

Een Venta luchtbevochtiger verzorgt de bevochtiging natuurlijk, gelijkmatig en hygiënisch! Onvoldoende vocht in de lucht veroorzaakt ook schade aan houten meubelen en houten vloeren zoals een parketvloer of planken vloer. Door droge lucht ontstaan spanningen in het hout waardoor scheuren en barsten ontstaan. Een goede luchtvochtigheid in huis voorkomt beschadigingen aan uw kostbare bezittingen. Muziekinstrumenten raken ontstemd en vertonen in het slechtste geval ook scheuren door uitdroging als de luchtvochtigheid in huis te laag is. Houten tafels en zetels vertonen scheuren en verbindingen laten los. Gelijkmatig bevochtigen met een Venta luchtbevochtiger voorkomt schade aan kostbare bezittingen.

Luchtbevochtiging zonder risico op overbevochtiging

Venta luchtwassers zijn zeer geschikt voor continu gebruik. Dankzij het principe van natuurlijke bevochtiging is overbevochtiging met deze luchtbevochtigers niet mogelijk. De luchtvochtigheid in een vertrek wordt verhoogd tot ongeveer 60%. Bij dit vochtgehalte bereikt een luchtwasser een bovengrens dat deze vocht aan de lucht kan afgeven. Deze wijze van bevochtigen van lucht heeft dus een uitstekend mechanisme dat een te grote hoeveelheid vocht in de lucht voorkomt. Te veel vocht in de lucht moet altijd worden voorkomen. Bij een te hoge relatieve vochtigheid (R.V. 70% of hoger) kan schimmelgroei ontstaan hetgeen slecht is voor de gezondheid. Een Venta luchtwasser is geschikt voor 24 uren per dag bevochtiging van een ruimte zonder dat risico op overbevochtiging bestaat. Daarnaast maakt ook het lage energieverbruik een luchtbevochtiger van Venta geschikt voor permanent gebruik. Wilt u ook de luchtvochtigheid op verantwoorde wijze verhogen? Venta luchtwassers verzorgen op perfecte wijze de goede omstandigheden in huis.

Venta luchtbevochtigers verwijderen vieze geuren, verspreiding van aangename geur is mogelijk

Ook onaangename geuren in huis kunnen zeer hinderlijk zijn. Met name tabaksrook afkomstig van sigaretten, sigaren en pijptabak laat een penetrante geur in een ruimte achter. Een vertrek is onfris en bevat muffe lucht als er regelmatig gerookt wordt. Een Venta luchtbevochtiger is tevens een luchtreiniger, hij laat stank afnemen omdat onaangename geuren opgenomen worden door het water in het reservoir. De geurstoffen komen na opname door het water niet opnieuw in de lucht vrij. Door voortdurende 'wassing' van de lucht verwijdert een Venta Airwasher vieze geuren uit een vertrek.

Onderdelen voor Venta luchtbevochtigers: hygiënemiddel, reiniger, geuren

De luchtwasser is ook in staat om een aangename geur naar wens in de lucht te verspreiden. Speciaal voor gebruik in Venta luchtreinigers uit de LW-serie zijn een drietal Venta geurstoffen verkrijgbaar, namelijk een sinaasappelgeur, een kruidengeur en een ontspanningsgeur. De geurstoffen bestaan uit 100% natuurlijke etherische oliën en geven een persoonlijk tintje aan de woning of werkplek. In plaats van droge, muffe lucht worden frisse omstandigheden in een ruimte verkregen, lucht met een aangename luchtvochtigheid en eventueel verrijkt met een aangename geur. Na bevochtiging en reiniging van de lucht kan dus ook een frisse geur worden verkregen. Een aangename geur in huis geeft mensen een prettig gevoel. Een Venta luchtbevochtiger geeft op deze wijze juist dat extra tintje aan uw binnenklimaat dat voor aangenaam thuiskomen zorgt.

Vocht meten met Venta hygrometer

Door tijdig de hoeveelheid vocht in de lucht te meten voorkomt men onnodig schade aan de inboedel. Voor het verrichten van een eenvoudige vochtmeting van de lucht beschikt Venta over een nauwkeurige hygrometer. Deze handzame vochtmeter meet voortdurend de luchtvochtigheid in een ruimte. In één oogopslag kan de actuele vochtigheidsgraad van de lucht afgelezen worden. De hygrometer geeft tijdig aan wanneer u met luchtbevochtiging moet starten. Met bevochtiging kan het best gestart worden als de luchtvochtigheid in een ruimte nog niet tot een onacceptabele waarde gedaald is. Indien de lucht te droog is wordt immers vocht onttrokken aan alle materialen, voorwerpen en meubilair in een vertrek. Het is aan te bevelen om te starten met luchtbevochtiging vóórdat de omgevingslucht vocht uit onder andere wanden, vloeren en meubelen in zich opneemt. Opnieuw vocht aan de genoemde materialen toevoegen kost enkel onnodig capaciteit voor bevochtiging. Dit vocht voegen we liever direct toe aan de droge lucht zodat de vochtigheidsgraad van de lucht snel hersteld is. Indien de luchtvochtigheid in een ruimte beneden 40 – 45 % daalt is het raadzaam om te starten met bevochtiging van het vertrek. Hierdoor wordt verdere uitdroging van de ruimte voorkomen.

Uw Venta luchtbevochtiger met luchtreiniger eenvoudig via internet kopen

Uw Venta apparaat snel in huis? Directe levering uit voorraad van alle modellen Venta luchtbevochtigers! Een Venta airwasher eenvoudig online bestellen?

Voor meer informatie over Venta bevochtigers of bestellen zie AIRWASHERS / LUCHTBEVOCHTIGERS VAN VENTA

Meer lezen over droge lucht en bevochtiging?

AirSain voor uw Venta luchtbevochtiger!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen