20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Vochtprobleem Vocht in Caravan Camper Stacaravan
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vocht in Caravan Camper Stacaravan

Een vochtige caravan, camper, stacaravan. Ook schimmel

Eigenaren van caravans, campers en stacaravans krijgen vaak te maken met vochtproblemen. Schimmelgroei in een caravan, een muffe geur in een camper, houtrot in een stacaravan, het zijn slechts voorbeelden van problemen met vocht.

In menig caravan zijn de wanden zacht geworden door inwerking van water. Stoffering zoals kussens van banken, gordijnen en beddengoed ruikt muf. Dit is de bekende vochtgeur die vele vakantiegangers herkennen. In vochtige caravans, campers en stacaravans is het erg lastig om schimmels buiten de deur te houden. Schimmel is niet alleen hinderlijk als het in binnenruimten groeit, maar bovendien ongezond.

Vochtproblemen in caravans en campers tijdens stalling

Een groot deel van het jaar wordt de caravan of camper aan vocht blootgesteld tijdens stalling. Wanneer de caravan of camper niet in een verwarmde binnenruimte wordt gestald, zal na verloop van tijd het vocht binnendringen en vloeren, wanden, plafond, banken en kastjes aantasten. De afwerking van fineer laat los door het vocht, en vloeren en wanden worden poreus door opname van het vocht. Het vocht dringt door kieren en naden de caravan of camper binnen, vaak rondom het dakluik en bij afdichtingen van de deur en ramen.

Condens in caravans, campers en stacaravans

Indien een stalling onverwarmd is, treedt condensatie op in caravans, campers en stacaravans. Het condensvocht tast diverse materialen aan, en laat schimmels in hoog tempo groeien. Enkel ventileren en het plaatsen van vochteters blijkt in de praktijk meestal niet afdoende te werken. In veel gevallen blijven de vochtproblemen bestaan. Veel caravans, campers en stacaravans worden ontsierd door vochtplekken op de wanden en ruiken muf.

Muffe geur en schimmels in caravans, campers, stacaravans

Vochtmetingen met een hygrometer laten zien hoe hoog de luchtvochtigheid in een caravan, camper of stacaravan is. Met een contact vochtmeter kan het vochtgehalte van de wanden en de kastjes worden gemeten. Indien de luchtvochtigheid gedurende een lange periode te hoog is, zal het vocht in plafond, vloer, wanden, meubilair en stoffering trekken en vochtschade veroorzaken zoals vochtplekken, schimmelgroei en houtrot. De muffe vochtgeuren worden veroorzaakt door schimmels en bacteriën.

Een ontvochtiger verwijdert het vocht snel

Een luchtontvochtiger is een elektrische vochtvanger. Dit apparaat is in staat om in korte tijd een grote hoeveelheid vocht uit de caravan, camper of stacaravan te verwijderen. Speciaal voor ontvochtiging bij lage temperaturen, bijvoorbeeld tijdens stalling is een adsorptiedroger bijzonder geschikt.

Een luchtontvochtiger verwijdert vocht zodra deze ingeschakeld wordt. Alleen het reservoir periodiek legen volstaat voor permanente ontvochtiging. Het gebruik van een luchtontvochtiger met automatische waterafvoer is ook mogelijk. De traditionele vochtvanger met navulling kan slechts een beperkte hoeveelheid vocht opnemen en is dus niet geschikt om een caravan of camper vochtvrij te houden.

Voor het drogen van een caravan, camper of stacaravan volstaat het gebruik van een kleine luchtontvochtiger. Bij AirSain heeft u keuze uit een riant assortiment ontvochtigers voor een aangenaam, droog binnenklimaat. Ook voor uw caravan, camper of stacaravan!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Niet alleen een zeer uitgebreide keuze maar ook top producten”
Bert V.
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies