20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Vochtprobleem Vocht in huis door vochtige muren
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vocht in huis door vochtige muren

Vochtige muren

Oorzaken van vochtige muren

Vochtplekken, loslatend behang, loslatend stucwerk, schimmelgroei. Vochtige muren zijn een doorn in het oog in elke woning. Het vochtig worden van een muur kan uiteenlopende oorzaken hebben. Op de eerste plaats kan een lekkage de reden zijn van een vochtige muur. Een waterleiding in de muur kan een kleine lekkage vertonen en voortdurend een kleine hoeveelheid vocht in de muur laten trekken. Vochtige muren ontstaan - indien de muur aan de buitenzijde van de woning ligt - ook door doorslaand vocht. Dit zien we vaak bij muren die zich aan de 'regenkant' van het huis bevinden. Vooral de inwerking van slagregens kan vochtige muren veroorzaken. Een vochtige muur kan ook ontstaan door optrekkend vocht. Water afkomstig uit de bodem trekt in de muur omhoog en wordt in de woning zichtbaar. Met name woningen met kelders kunnen te maken krijgen met optrekkend vocht. Vochtige muren komen ook vaak voor bij woningen met een verhoogde tuin waarbij muren bedekt zijn met een grondlaag.

Vochtige muren, schimmels, vochtplekken

Vochtige muren doen afbreuk aan uw woning. Naast het esthetische aspect kan te veel vocht in de muren schade veroorzaken aan de woning en de constructie. Vochtige muren vormen een aangename leefomgeving voor schimmels. Schimmelgroei op een vochtige muur kan zich razendsnel verspreiden. Onooglijke zwarte vlekken en muffe geuren zijn afkomstig van de vochtige muren. De schimmels verspreiden zich tevens door de lucht. Zwevende schimmelsporen hebben een nadelige invloed op de gezondheid. Redenen te over om vochtige muren te voorkomen en zo nodig te herstellen. Ook door het gedrag van bewoners kunnen vochtige muren ontstaan. Neem bijvoorbeeld de badkamer in huis. Onvoldoende afvoer van vocht veroorzaakt vochtige muren, vooral in de omgeving van een douche. Schimmelgroei, aantasting van stucwerk en zwarte kitnaden zijn het gevolg van een te hoog vochtgehalte in de badkamer.

Vochtige muren voorkomen en herstellen

Door goede ontvochtiging van uw woning voorkomt u het ontstaan van vochtige muren van binnenuit de woning. Vanzelfsprekend dienen grote mankementen als lekkages en onvoldoende geïmpregneerde muren te worden hersteld alvorens de afwerking van een vochtige muur te herstellen. Een ontvochtiger in huis verwijdert doorlopend vocht uit de woning. De luchtvochtigheid daalt snel tot een niveau waarbij vochtige muren het water aan de lucht afgeven. Door voortdurende ontvochtiging blijft de vochtafgifte van de muren gehandhaafd. Vochtige muren geven water af aan de lucht en vervolgens onttrekt de ontvochtiger het vocht aan de lucht. Ontvochtiging op maat is hierbij belangrijk. De capaciteit van de luchtontvochtiger dient toereikend te zijn voor de te ontvochtigen ruimte(n). Na een periode van ontvochtiging zijn de muren niet langer vochtig. Er is een vocht-evenwicht bereikt. U kunt nu werken aan het herstel van de muren. Vochtige muren zijn succesvol aangepakt. Bij grote vochtproblemen dient de oorzaak in eerste instantie te worden aangepakt. Tegelijkertijd draagt ontvochtiging bij aan het drogen van de vochtige muren. Niet langer leven in een vochtige woning maar in een aangenaam binnenklimaat!

Waterschade herstellen? Een grote kelder ontvochtigen? Voor extra krachtige ontvochtiging kiest u een professionele luchtontvochtiger of een bouwdroger.

 

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies