Home Luchtkwaliteit Huis Vochtbestrijding bij lekkages en wateroverlast
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vochtbestrijding bij lekkages en wateroverlast

AirSain voor luchtontvochtigers / luchtdrogers en bouwdrogers!

Vochtproblemen: schade door vocht, waterschade

Last van vochtproblemen in huis? Het is raadzaam om tijdig vochtbestrijding te overwegen. Vochtproblemen nemen niet vanzelf af. Schade door de inwerking van vocht zal enkel toenemen bij het uitstellen van passende acties. In huis of elk willekeurig ander gebouw kunnen problemen met vocht van diverse aard ontstaan. Men kan onderscheid maken in een aantal vochtproblemen: lekkages, condensatie, optrekkend vocht en doorslaand vocht. Nu meer over vochtoverlast door lekkage.

Vochtbestrijding bij waterschade door lekkages

Lekkages kunnen ontstaan door gebeurtenissen van buitenaf zoals stormschade, reparatiewerkzaamheden enzovoorts. Vaak zijn lekkages echter het gevolg van veroudering van daken, goten en leidingwerk. Achterstallig onderhoud aan gebouwen is ook vaak een oorzaak van het ontstaan van lekkages. Bij lekkages komt doorgaans een grote hoeveelheid vocht vrij. Dit vocht blijft zich verspreiden in de structuur van het gebouw zolang het lek niet verholpen is. Afhankelijk van de plaats van lekkage raken vloeren, wanden, plafonds en isolatiematerialen verzadigd met water. Het vocht treedt na verzadiging uit de materialen en wordt zichtbaar in de vorm van bijvoorbeeld vochtplekken en schimmelplekken op wanden, vloeren en plafonds.

Inzetten luchtontvochtiger na lekkage

Door het inzetten van een luchtontvochtiger of een bouwdroger na lekkages wordt het overtollige vocht uit de ruimte(n) afgevoerd. De oorspronkelijke juiste luchtvochtigheid wordt opnieuw ingesteld. Indien sprake is van ernstige vochtoverlast kan de werking van luchtontvochtigers worden ondersteund door Airblowers. Deze airblowers, ook wel airmovers genoemd, versnellen het droogproces door verhoging van de luchtcirculatie in één of meerdere ruimten.

Ontvochtiging starten na aanpakken oorzaak lekkage

Naast het inzetten van luchtontvochtigers is het vanzelfsprekend dat de oorzaak van de lekkage(s) hersteld wordt. Vochtbestrijding bestaat ook altijd uit een aantal facetten. Volgende facetten dient men te volgen voor een succesvolle vochtbestrijding bij waterschade:

  • Nagaan oorzaak van vochtschade,
  • Afvoeren van vocht door verlagen luchtvochtigheid in ruimte(n),
  • Zo mogelijk structureel herstellen oorzaak van vochtproblemen,
  • Vochtbalans in de woning / het gebouw opnieuw instellen,
  • Herstellen vochtschade aan afwerking en interieur van woning / gebouw,
  • Luchtvochtigheid en vochtgehalte van materialen en interieur onder controle houden.

Vochtbestrijding bij lekkages, luchtontvochtiging goed voor portemonnee én gezondheid

In elk bovenstaande geval van vochtoverlast geldt dat tijdige vochtbestrijding het oplopen van herstelkosten beperkt. Naast het beperken van deze herstelkosten is vooral de gezondheid van mensen en dieren in de woning / het gebouw belangrijk. Een te hoge luchtvochtigheid veroorzaakt schimmelgroei en trekt allerlei soorten ongedierte aan. De hygiëne in een woning wordt hierdoor sterk bedreigd. Vooral mensen met luchtwegklachten en spierklachten zijn gebaat bij een omgeving waarin de luchtvochtigheid onder controle is.

Effectieve vochtbestrijding is belangrijk voor mens én materiaal. Wij geven zowel particuliere klanten als zakelijke klanten gedegen advies in de strijd tegen het vocht. Laat u vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden van luchtontvochtiging. Vochtbestrijding kan simpel zijn door de inzet van de juiste middelen.

Luchtontvochtiger kopen, informatie en advies

Voor een overzicht van het complete assortiment luchtontvochtigers van AirSain zie: Luchtontvochtigers van Delonghi, Dryfast, Ecor, Fral, Gree, Meaco, Stadler Form, Toyotomi, Trotec. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de meest geschikte ontvochtiger.

Waterschade herstellen?

Effectieve vochtbestrijding met luchtontvochtigers!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen