Home Luchtkwaliteit Kantoor Bevochtigen in kantoor of bedrijf
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Bevochtigen in kantoor of bedrijf

Lucht bevochtigen in grote ruimten

Voor het bevochtigen van lucht in kleine ruimten zijn er diverse geschikte luchtbevochtigers op de markt. Echter voor het bevochtigen van grote ruimten is het aanbod bevochtigers kleiner. De capaciteit van een dergelijke luchtbevochtiger moet toereikend zijn om de luchtvochtigheid in de hele ruimte gelijkmatig te verhogen. Een grote luchtbevochtiger is ook in staat om de gewenste luchtvochtigheid te behouden als de omstandigheden droger worden. Tijdens een lange periode van vorst of bij langdurig gebruik van de verwarming kan de luchtvochtigheid in een kantoor of bedrijf sterk dalen. Alleen een bevochtiger met een hoge bevochtigingscapaciteit is in staat om bij extreem droge omstandigheden voldoende vocht in de lucht te doseren. Deze luchtbevochtigers zijn speciaal geschikt voor het bevochtigen van grote ruimten zoals een kantoorafdeling of bedrijfsruimte. De krachtige luchtbevochtigers zijn ideaal als een overcapaciteit bevochtiging gewenst is.

Lucht bevochtigen in kantoren

Een kantoorpand of kantoorafdeling heeft vaak een open indeling. Het betreft één grote open ruimte of een aantal kleinere ruimten die met elkaar in verbinding staan zonder gesloten tussendeuren. Voor het bevochtigen van een dergelijk kantoor is een kleine bevochtiger ongeschikt. Het beperkte vocht verdeeld zich razendsnel in de kantoorruimte en heeft maar een minimaal verhogend effect op de luchtvochtigheid. Er is simpelweg meer vocht nodig om de totale hoeveelheid lucht te voorzien van voldoende vocht. Alleen een luchtbevochtiger met een hoge bevochtigingscapaciteit is in staat om een aangename luchtvochtigheid te verzorgen in een groot kantoor. Daar komt bij dat in een kantoorruimte de verwarming regelmatig intensief wordt gebruikt. Dit heeft een extra uitdrogend effect. Om de lucht onder deze omstandigheden voldoende te bevochtigen is een bevochtiger met overcapaciteit vereist.

Grote luchtbevochtigers voor grote kantoren of bedrijfsruimten

Luchtbevochtigers die geschikt zijn voor het bevochtigen van grote kantoorruimten of bedrijfsruimten noemen we ook wel vaste bevochtigers. Niet vanwege het feit dat deze luchtbevochtiger niet te verplaatsen zijn, maar omdat het beter is als de bevochtigers een vaste plaats in het kantoor krijgen. Een vaste luchtbevochtiger die niet gevuld is kan eenvoudig worden verplaatst. Als het reservoir met water gevuld is neemt het gewicht van de bevochtiger behoorlijk toe. Voor een goede verdeling van het vocht in de lucht is een centrale positie van de luchtbevochtiger gewenst. Om deze redenen wordt een grote luchtbevochtiger bij voorkeur op een vaste locatie geplaatst.

De vaste luchtbevochtigers zijn geschikt voor gebruik in een professionele omgeving. De professionele bevochtigers zijn robuust en niet storingsgevoelig. Indien nodig kunnen ook meerdere industriële luchtbevochtigers in één ruimte of afdeling worden opgesteld voor het verkrijgen van een gezonde luchtvochtigheid. Een hele verdieping of bedrijfshal bevochtigen? Bij AirSain vindt u een ruim assortiment professionele en industriële luchtbevochtigers voor kantoor of bedrijf.

Volautomatisch lucht bevochtigen

Een vaste luchtbevochtiger permanent opstellen voor automatisch lucht bevochtigen behoort ook tot de mogelijkheden. Enkele vaste bevochtigers kunnen rechtstreeks worden aangesloten op de waterleiding. Met behulp van de elektronische regeling blijft het waterreservoir automatisch gevuld. Indien deze krachtige luchtbevochtigers op een afvoerleiding worden aangesloten kan bovendien automatische reiniging van de bevochtiger plaatsvinden. Deze wijze van lucht bevochtigen vraagt zeer weinig aandacht. De luchtvochtigheid wordt automatisch op peil gehouden.

Vaste luchtbevochtiger vindt u bij AirSain

AirSain heeft een ruim assortiment vaste luchtbevochtigers van Brune en Venta. Krachtige bevochtigers mét of zonder wielen en geschikt voor automatisch lucht bevochtigen. Voor meer informatie over deze luchtbevochtigers voor grote kantoor- of bedrijfsruimten zie: Vaste bevochtigers en Industriële luchtbevochtigers.

Voor uitgebreid deskundig advies belt u met AirSain: 0497 - 512164 (NL)

Voor extra informatie over lucht bevochtigen zie:

Op zoek naar luchtbevochtiging voor een grote ruimte?

AIRSAIN VOOR UW LUCHTBEVOCHTIGER EN INDUSTRIËLE LUCHTBEVOCHTIGING!!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen