Home Luchtkwaliteit Huis Daikin MCK75 luchtreiniger en luchtbevochtiger kopen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Daikin MCK75 luchtreiniger en luchtbevochtiger kopen

Daikin luchtreinigers koopt u bij AirSain!

Luchtreiniger met bevochtiging

De meest moderne luchtreinigers beperken zich niet alleen tot het zuiveren van lucht, maar zijn ook in staat om vocht aan de lucht toe te voegen. Vooral tijdens de wintermaanden komt droge lucht vaak voor. Droge lucht in een kamer wordt onder andere veroorzaakt door een lage luchtvochtigheid van de buitenlucht. Daarnaast is droge lucht ook direct het gevolg van gebruik van centrale verwarming en het stoken van kachels. Omdat droge lucht zeer hinderlijk is, voorzien producenten de luchtreinigers steeds vaker van een bevochtigingsfunctie. Zo ook Daikin. Luchtreiniger Daikin Ururu MCK75 heeft een grote capaciteit voor luchtreiniging dat gecombineerd wordt met luchtbevochtiging. Het binnenklimaat wordt op meerdere fronten tegelijk geoptimaliseerd.

Daikin luchtzuivering, schone lucht door zesvoudig filtersysteem

Hoe brengt de Daikin Ururu luchtreiniger met luchtbevochtiger deze effectieve luchtreiniging tot stand? Dankzij maar liefst zes verschillende fasen van luchtzuivering! Het filtersysteem in deze Daikin MCK75 Ururu bestaat uit 6 verschillende filtertechnieken, elk met een specifieke functie voor het zuiveren van de lucht.

Het voorfilter verwijdert relatief grote vuildeeltjes zoals haren en grote stofdeeltjes uit de lucht. Dit voorfilter zorgt door het verwijderen van deze zwevende verontreinigingen ervoor dat deze grote deeltjes de overige filtermaterialen niet verstoppen. Het voorfilter is behandeld met Catechin, een onschadelijk middel dat een natuurlijke anti-bacteriële werking heeft.

Het tweede filtermateriaal van de luchtfilter is een zogenaamde plasma ionisator. Door ionisatie krijgen vuildeeltjes – zoals stuifmeel en stof – in de luchtreiniger een elektrische lading. De elektrisch geladen verontreinigingen kunnen nu verderop in het filter verwijderd worden door het elektrostatische stoffilter.

Nadat de verontreinigingen ionisatie hebben ondergaan passeert de verontreinigde lucht eerst de zogenaamde 'Flash Streamer'. In dit specifieke filtersegment wordt de lucht behandeld met elektronen. Deze elektronen worden met hoge snelheid door de lucht gevoerd waardoor vluchtige gassen zoals bijvoorbeeld verschillende geuren en formaldehyde worden afgebroken en onschadelijk gemaakt. Formaldehyde komt vrij uit bouwmaterialen in woningen en is schadelijk voor de gezondheid. Deze Daikin luchtreiniger breekt het formaldehyde-gas af zodat het de schadelijke eigenschappen verliest. De Flash Streamer bevat ook de eerdergenoemde elektrostatische stoffilter. De positief geladen stofdeeltjes en pollen worden door dit filter gebonden met behulp van een elektrische negatieve lading. De verontreinigingen zijn definitief uit de lucht verwijderd.

Nu de verontreinigde lucht al enkele stappen van luchtzuivering heeft ondergaan, wordt het in de vervangbare 'Pleated filter' definitief ontdaan van de achtergebleven luchtverontreinigingen. Het pleated filter verwijdert onder andere geuren, micro-organismen en virussen uit de lucht. Deze verontreinigingen worden door dit luchtfilter opgenomen en vervolgens onschadelijk gemaakt. De hinderlijke en zelfs ziekmakende verontreinigingen zijn hiermee ook definitief uit het binnenmilieu verwijderd.

De laatste stap van luchtreiniging in de Daikin MCK 75 luchtreiniger betreft een definitieve ontgeuring van de lucht. Voordat de luchtreiniger de schone lucht weer optimaal in het vertrek verdeeld, worden de de laatste geurtjes door dit filter opgenomen. De lucht is nu vrij van hinderlijke verontreinigingen waarbij het luchtreiniging, ionisatie én ontgeuring heeft ondergaan. Daikin MCK75 voert dus naast de mogelijke luchtbevochtiging ook een zeer uitvoerig proces van luchtreiniging uit. Dit alles in een zeer compact, makkelijk te verplaatsen apparaat!

Naast de grondige luchtreiniging heeft luchtbevochtiging dus een duidelijke meerwaarde voor het verkrijgen van een gezond binnenklimaat. Deze Daikin Ururu MCK 75 combineert beide aspecten: luchtreiniging én luchtbevochtiging in één. De term 'Ururu' verwijst in de Japanse taal naar de bevochtigingsfunctie van deze luchtreiniger. Daikin MCK75 is in staat tot lucht bevochtiging met een capaciteit van maar liefst 0,6 liter per uur. Alleen het waterreservoir vullen met vers leidingwater en het bevochtigen kan starten. Vanuit het reservoir stroomt het schone leidingwater in een bassin waarin een waterrad draait. Dit rad verdeelt het water zeer gelijkmatig in de filter voor bevochtiging. Met behulp van de interne ventilator blaast de luchtreiniger de droge lucht langs het natte bevochtigingsfilter. De droge lucht neemt het vocht zeer efficiënt uit het filter op. De verkregen aangename vochtige lucht wordt vervolgens optimaal in het vertrek verspreid. De luchtvochtigheid stijgt hierdoor snel naar een wenselijke waarde. De zuivere lucht die voorzien is van voldoende vocht zorgt voor een gezond en aangenaam binnenmilieu.

Daikin MCK75 Ururu luchtreiniger eenvoudig online kopen

Deze Daikin Ururu luchtreiniger met bevochtiger is makkelijk online te bestellen bij AirSain. Dankzij snelle verzending heeft u de luchtreiniger snel in huis. Bij AirSain kunt u ook eenvoudig accessoires voor Daikin luchtreinigers bestellen. Pleated filters en bevochtigingsfilters voor Daikin luchtreinigers zijn direct uit voorraad leverbaar. Luchtreinigers en vervangingsfilters van Daikin snel in huis! AirSain is úw leverancier voor Daikin luchtreiniging.

Voor meer informatie of bestellen van deze Daikin Ururu luchtreiniger met bevochtiger zie: LUCHTREINIGER DAIKIN MCK75

Meer lezen over Daikin?

Daikin MCK75 Luchtreiniging en luchtbevochtiging in één!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen