Home Nieuws Luchtreiniger kopen voor gezonde lucht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtreiniger kopen voor gezonde lucht

AIRSAIN VOOR UW LUCHTREINIGER EN IONISATOR!

Luchtreiniger kopen voor gezonde lucht

Door milieuvervuiling, energiezuinig bouwen en luchtbehandelingsystemen is de luchtkwaliteit in een binnenruimte vaak onder de maat. Gezonde lucht heeft een aangename temperatuur, een relatieve vochtigheid van circa 50%, een gezonde ionenbalans en bevat geen fijnstof, pollen en allergenen.

Goede luchtreiniging zorgt voor krachtige zuivering van lucht

Een goede luchtreiniger is staat om de luchtkwaliteit aanzienlijk te verbeteren. Voor elke ruimte is een luchtreiniger verkrijgbaar die in staat is de luchtkwaliteit te verbeteren.

Ionisatie van lucht, luchtreiniging met een ionisator

Vaak wordt een ionisator-luchtreiniger toegepast. Door luchtreiniging met ionisatie wordt het aantal negatieve ionen in de ruimte vergroot. Deze ionen zorgen voor luchtzuivering en luchtverfrissing in de ruimte. Vaak hebben deze ionisator-luchtreinigers een elektrostatisch filter waarop de vervuiling neerslaat. Periodiek aanschaffen en vervangen van filters is met dit type luchtreiniger niet nodig.

Meer informatie over een ionisator met elektrostatisch filter vindt u hier: Airbutler en LightAir Ionflow Ionisator - luchtreinigers.

Luchtreinigers met filters zoals hepa filter

Meer geavanceerde modellen hebben een filterpakket dat bestaat uit een grof filter, actief kool filter en HEPA-filter. Deze luchtreinigers bezitten doorgaans een meervoudige luchtzuiverende werking. Vaak zijn deze luchtreinigers ook uitgerust met (plasmacluster) ionisatie. Deze luchtreinigers met ionisator zijn in staat om de kleinste zwevende deeltjes zoals fijnstof uit de lucht te verwijderen. De plasmacluster ionen zijn bovendien in staat om zelfs bacteriën, schimmels en virussen onschadelijk te maken.

Luchtreinigers met filters en diverse sensoren

De meest geavanceerde luchtreinigers hebben ingebouwde sensoren (stofsensor, geursensor, vochtsensor -hygrometer- en temperatuursensor) en werken nagenoeg volautomatisch. Een moderne luchtreiniger is ook vaak in staat om de lucht te bevochtigen. Bij verslechtering van de luchtkwaliteit gaat een dergelijke geavanceerde luchtreiniger naar een hoger ventilatieniveau. Ook bij de meest krachtige luchtreiniging worden er zowel negatieve- als positieve plasmacluster ionen aangemaakt om de verontreinigingen doeltreffend uit de lucht te verwijderen.

Luchtreiniger met hepa-filters van o.a. Daikin of Sharp kopen

Voor AirSain's laatste assortiment luchtreinigers met filters zie: luchtreinigers met (hepa-)filters van Daikin, Sharp, Blueair, Winix, Coway, Sanyo, Stadler Form, Air-o-Swiss, Boneco, Gree, Meaco, Stylies.

Meer lezen over luchtreinigers?

AirSain voor een ruim assortiment luchtreinigers!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen