Home Luchtkwaliteit Luchtvervuiling Luchtzuivering van Huisstofmijt Sigarettenrook Stank
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtzuivering van Huisstofmijt Sigarettenrook Stank

Lucht zuiveren start bij AirSain

Luchtkwaliteit slecht in winter, schone lucht in huis ver te zoeken

Vorst, sneeuw, ijzige wind. De winter heeft dit jaar vroeg toegeslagen in West-Europa. 's Nachts matige tot strenge vorst en overdag temperaturen die het vriespunt niet overstijgen. In huis wordt de verwarming weer flink opgestookt. Ramen zijn slechts gedurende een kortere periode geopend en zelfs ventilatieroosters worden vaak gesloten om koude trek te voorkomen. U kunt zich voorstellen dat deze acties het binnenklimaat niet ten goede komen.

Tijdens een strenge winterperiode wordt de luchtkwaliteit in huis slechter, zelfs als de woning ondanks het koude weer regelmatig geventileerd wordt. Daarnaast is de luchtvochtigheid in huis tijdens koude weersomstandigheden zeer laag. Door verminderde ventilatie zien we een toename van kleine verontreinigingen in de lucht. De luchtkwaliteit wordt ook slechter doordat bewoners zich langer binnenshuis bevinden. Gedurende de wintermaanden worden vaak meer sigaretten of ander tabaksproducten in huis gerookt. Het stoken van een houtkachel veroorzaakt een toename van het aantal verontreinigingen in de lucht, en ten opzichte van de zomermaanden begeven huisdieren zich in de winter ook meer in huis. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waardoor tijdens de donkere wintermaanden binnenshuis een slechte luchtkwaliteit ontstaat.

Droge lucht en verontreinigingen in de lucht

We hebben kunnen zien dat tijdens de wintermaanden vaak droge lucht ontstaat in huis. Een tweede nadelige invloed op de luchtkwaliteit in huis is minder zichtbaar: de toegenomen hoeveelheid luchtverontreinigingen in de binnenlucht. Omdat we ons in de winter meer in huis bevinden wordt de lucht sterker vervuild met bijvoorbeeld sigarettenrook, geuren en huidschilfers (voeding voor de huisstofmijt). Bovendien is als gevolg van droge lucht het stof in huis voortdurend in beweging. De lichte stofdeeltjes blijven in de lucht zweven en zijn daardoor moeilijk te verwijderen. Bij vochtige omstandigheden slaat het stof neer op de vloer en meubilair.

CO2-gehalte in lucht meten. Een CO2-meter geeft de hoeveelheid ventilatie aan

Door afname van verluchting tijdens de koude wintermaanden is er sprake van een toename van verontreinigingen en ongewenste geuren in de binnenlucht. Gassen zoals CO2 komen bijvoorbeeld vrij tijdens koken met aardgas en bij het branden van kaarsen. Daarnaast komt CO2 vrij tijdens de ademhaling van mens en dier. Voor een goede luchtkwaliteit is voortdurende afvoer van CO2 uit het binnenmilieu noodzakelijk. Te hoge concentraties CO2 leiden onder andere tot hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen. Het CO2-gehalte kan worden vastgesteld met behulp van een CO2-meter. Dergelijke kooldioxide-meters worden vaak in leslokalen geplaatst om te zien of een lokaal voldoende geventileerd wordt. Bij de aanwezigheid van een groot aantal personen in een ruimte stijgt de CO2-waarde snel als sprake is van onvoldoende ventilatie. Om ophoping van gassen in het binnenmilieu te voorkomen is regelmatige verluchting belangrijk. Dit geldt voor klaslokalen en kantoren, maar ook bij u thuis.

Luchtreinigers: gezonde lucht in huis het hele jaar door

Luchtreinigers verwijderen zeer effectief een grote verscheidenheid aan verontreinigingen uit de lucht. Zelfs schadelijke gassen en/of onaangename geuren worden aan de lucht onttrokken. Tijdens de lente en zomer zuiveren luchtreinigers de lucht effectief van stuifmeelpollen naast de algemeen voorkomende luchtverontreinigingen als huisstof, mijten en eventueel tabaksrook. Tijdens de wintermaanden komt geen overlast door pollen voor. Toch hebben de luchtreinigers een belangrijke taak in de winter! Luchtreinigers verwijderen nu de toegenomen hoeveelheid verontreinigingen die ontstaan door intensief gebruik van de verschillende vertrekken in huis. Minder ventilatie en vaker binnen verblijven komt de luchtkwaliteit in huis niet ten goede.

Luchtvochtigheid, luchtverontreinigingen, statische elektriciteit

Tot dusver spreken we enkel van verontreinigingen in de binnenlucht die ontstaan door bewoners, bezoekers en de leefgewoonten. Tijdens de wintermaanden hebben we ook vaak te maken met een slechte kwaliteit van de buitenlucht. Tijdens ventileren van de woning treedt deze 'verse' lucht de woning binnen. Zoals we weten bevat de buitenlucht vooral tijdens perioden van vorst een zeer lage luchtvochtigheid. De droge lucht merken we in huis vooral op aan de toename van statische elektriciteit. Ook is de winterlucht vaak niet zo schoon als gewenst. Regelmatig worden verhoogde concentraties smog, fijn stof en roetdeeltjes in de lucht gemeten.

Luchtreinigers kopen, eenvoudig online bestellen

Bij Airsain vindt u een uitgebreid assortiment luchtreinigers , ionisatoren, luchtbevochtigers en de benodigde accessoires voor uw bevochtiger, ionisator en luchtreiniger. De nieuwste apparaten op het gebied van luchtreiniging en luchtbevochtiging kunt u eenvoudig online bestellen. Desgewenst geven onze medewerkers passend advies voor úw specifieke omstandigheden in huis of kantoor.

Lucht zuiveren met de nieuwste luchtreinigers

De nieuwste modellen luchtreinigers en ionisatoren van vooraanstaande merken ontvangt u snel thuis. Airsain heeft een uitgebreid aanbod luchtreinigers van Airbutler, AiroSwiss, BlueAir, Boneco, Coway, Daikin, Delonghi, Gree, Lightair, Meaco, Sanyo, Sharp, Stadler Form, Stylies en Winix. U kunt tevens een keuze maken uit het ruime assortiment luchtbevochtigers van AirOSwiss, Airtek, Beurer, Boneco, Brune, Honeywell, Meaco, Sanvia, Sharp, Stadler Form, Stylies en Venta. Luchtbevochtigers houden de luchtvochtigheid op peil, óók tijdens de wintermaanden!

Bezoek onze website en laat u verrassen door het uitvoerige aanbod van apparatuur voor luchtbehandeling. Verzeker uzelf het hele jaar door van een goede luchtkwaliteit in huis én kantoor!

Meer lezen over luchtzuivering?

Lucht zuiveren is eenvoudig met een goede luchtreiniger

AirSain voor uw luchtreiniger!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen