Home Nieuws Luchtzuiveraar Diverse merken luchtzuiveraars
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtzuiveraar Diverse merken luchtzuiveraars

Een luchtzuiveraar kopen

Wie op zoek is naar een luchtzuiveraar merkt al snel dat er veel modellen te koop zijn van allerlei merken. Om dan toch de ideale luchtzuiveraar te kiezen kunt u zichzelf vóór aanschaf van de luchtreiniger een aantal vragen stellen: In welke ruimte(n) komt de luchtzuiveraar te staan of te hangen? Welke verontreinigingen moeten verwijderd worden? Moet de luchtzuiveraar ook geuren verwijderen? Hoe groot is de ruimte waar de luchtzuiveraar wordt geplaatst? Dit soort vragen zijn belangrijk bij het kiezen van het juiste luchtzuiveringsapparaat. Wanneer u een goed beeld heeft waar en waarvoor u de reiniger wilt gebruiken, kunt u zich richten tot de diverse modellen die te koop zijn.

Lucht zuiveren in huis of kantoor 

In veel gevallen is men op zoek naar een luchtzuiveraar voor gebruik in huis - in een woonkamer of slaapkamer - of voor gebruik in een kantoorruimte. Een luchtzuiveraar voor in huis wordt vaak aangeschaft vanwege hooikoorts, een hondenallergie, kattenallergie, of huisstofmijtallergie. Daarnaast wil men graag stof, fijnstof, huidschilfers en geuren uit het binnenklimaat verwijderen. In een kantoorruimte moet een luchtzuiveraar voornamelijk stof, fijnstof, tonerstof en ongewenste geuren verwijderen. Een goede luchtzuiveraar verwijdert probleemloos bovengenoemde stoffen uit de lucht. Welke verontreinigingen het meest effectief verwijderd worden hangt af van de filtertechnologie van een luchtzuiveraar. 

HEPA luchtzuiveraars

HEPA luchtzuiveraars zijn alom bekend vanwege de effectieve verwijdering van stof, fijnstof en pollen. Het HEPA-filter in een dergelijke luchtreiniger vangt de zwevende deeltjes uit de lucht op. Voor het verwijderen van geuren dient de luchtzuiveraar wel een apart geurfilter te bezitten. Bacteriën, schimmels en virussen worden doorgaans met behulp van een anti-bacterieel filter uit de lucht verwijderd. Diverse luchtzuiveraars gebruiken hiervoor ook wel een fotokatalytisch filter of verspreiden luchtzuiverende ionen. Een anti-microbacterieel HEPA-filter vangt overigens ook bacteriën en schimmels op. Onder andere Sharp Plasmacluster luchtzuiveraars zijn bekend vanwege de techniek van actieve luchtreiniging. De lucht wordt dan niet alleen met filters gezuiverd, maar ook met behulp van luchtzuiverende ionen.

Merken luchtzuiveraars en filters

Op onze site vindt u de luchtzuiveraars van diverse merken overzichtelijk gepresenteerd. Bij elke luchtzuiveraar staat de capaciteit vermeld, dit is het aantal m3 waarvoor de zuiveraar geschikt is. In de omschrijving van het apparaat vindt u informatie over de filters en de werking van het apparaat. De keuze is groot, u vindt bij ons luchtzuiveraars van de merken Sharp, Daikin, Coway, Winix, LightAir, Sanyo, StadlerForm, Gree, Stylies, Airbutler, Airmaster. Alle filters zijn ook als vervangingsfilters los te bestellen.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen