Home Luchtkwaliteit Huis Oplossingen voor vochtproblemen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Oplossingen voor vochtproblemen

AIRSAIN VOOR UW LUCHTONTVOCHTIGER!

Een vochtprobleem bestrijden

Een vochtige woning leidt tot veel problemen

Vochtproblemen zijn vaak het gevolg van veroudering van de woning en eventueel achterstallig onderhoud. Maar ook bewoners van nieuwe huizen kunnen te maken hebben met hoge concentraties vocht in huis. Door het ontwerp en keuze van bouwmaterialen zijn niet altijd voldoende mogelijkheden voor ventilatie aanwezig. Vocht kan zich ophopen in spouwmuren en onder de kap. Het is belangrijk dat een teveel aan vocht de woning kan verlaten. Bij ophoping van vocht in de spouwmuur kan dit vocht na verloop van tijd door de binnenmuur in huis trekken. Hierdoor worden vervelende vochtplekken zichtbaar op pleisterwerk en behang. Op steenwerk wordt een vochtplek vaak omringd door een witte rand. Deze rand bestaat uit een zoutneerslag dat achterblijft als het vocht in de ruimte verdampt.

Problemen met vocht, herstelkosten vaak hoog

Het mag duidelijk zijn dat teveel vocht in huis oorzaak is van loslatend behang, afbladerend pleisterwerk en vloerbedekking dat rot. De onmiskenbare muffe schimmellucht is men liever vandaag nog kwijt dan morgen. Vochtschade dient men zoveel mogelijk te voorkomen. Het is raadzaam de strijd met het vocht in een vroeg stadium aan te gaan. Na verloop van tijd heeft de inwerking van vocht een onomkeerbaar destructief effect op bijvoorbeeld houten kozijnen en vloeren. Vochtproblemen door langdurig accepteren van teveel vocht in huis leidt tot onnodig hoge herstelkosten. Het vervangen van kozijnen, opnieuw pleisteren van muren en nieuwe vloeren laten leggen, brengt hoge kosten met zich mee. Bouwkundige aanpassingen aan het huis ter bestrijding van het vocht zijn eveneens zeer kostbaar en vaak zelfs technisch niet te realiseren. Een vochtprobleem kan daarom beter voorkomen worden.

Luchtontvochtiging voor effectieve vochtbestrijding

Het is goed te weten dat ook laagdrempelige oplossingen voor vochtproblemen verkrijgbaar zijn. Mobiele luchtontvochtigers en bouwdrogers zijn flexibel inzetbaar en bezitten grote capaciteiten om het vocht in uw woning snel te verwijderen. Stationaire zwembadontvochtigers verlagen de luchtvochtigheid razendsnel in inpandige zwembaden en wellness ruimten. Er zijn zowel luchtontvochtigers verkrijgbaar voor kleine en grote ruimten. Kleine ontvochtigers verwijderen enkele liters vocht per dag uit de lucht totdat na verloop van tijd een lager vochtevenwicht bereikt is. Bij deze verlaagde hoeveelheid vocht in de lucht, stopt de aantasting van materialen en inboedel. Middelgrote luchtontvochtigers verwijderen 10 - 20 liter vocht per dag uit uw huis. Dit is een zeer effectieve vochtverwijdering. In de praktijk blijkt dat deze hoeveelheden vocht afgevoerd worden in een vochtige woning met gemiddelde afmetingen. Luchtontvochtigers die geschikt zijn voor grote ruimten, zijn in staat om 150 - 200 liter vocht per dag uit de lucht van één (of meerdere) ruimten te verwijderen. Deze hoeveelheden gelden bij een temperatuur van 20 graden Celsius en een RV van 60%. Bij hogere temperaturen en een hogere relatieve luchtvochtigheid is de ontvochtigingscapaciteit zelfs nog groter.

Een luchtontvochtiger in huis

Een vochtprobleem effectief bestrijden? Voor elke ruimte is een geschikte ontvochtiger verkrijgbaar. De kosten voor aanschaf en gebruik van een luchtontvochtiger zijn vaak slechts een fractie van de kosten van bouwkundige aanpassingen. In specifieke gevallen is het zelfs mogelijk dat de ontvochtiger slechts tijdens enkele vaste perioden in een jaar werkzaam moet zijn. Vooral in het voorjaar en najaar moet de luchtontvochtiger ingeschakeld zijn. Tijdens deze perioden worden zeer hoge vochtgehalten in huizen gemeten. Door de geografische ligging (vochtrijke omgevingen) van uw huis kan een permanente werking van de luchtontvochtiger het vochtgehalte in huis op een acceptabel niveau houden.

Luchtontvochtigers, meer informatie en eenvoudig online kopen

Voorkom een vochtprobleem op eenvoudige wijze! Laat u informeren welk type luchtontvochtiger het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Om waterschade snel te herstellen is het raadzaam om naast een luchtontvochtiger een airblower in te zetten. Deze krachtige ventilatoren brengen een krachtige luchtstroming teweeg waardoor de ruimte nog sneller droogt. Voor extra snelle luchtdroging zie: Fral airblowers.

Meer lezen over luchtontvochtiging?

Een vochtprobleem bestrijden is eenvoudig met de juiste luchtontvochtiger!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen